Încălzirea cu lemne tot mai populară

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCentrale pe lemne, lemn
Ultima actualizareMarti 30 ianuarie 2018
Vizualizari1167

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cum îţi încălzeşti casa în timpul iernii? Foloseşti o centrală pe lemne sau una pe gaz?Prin intermediul acestui articol dorim să îţi prezentăm câteva dintre avantajele încălzirii cu lemne. Un sistem de încălzire prin lemne este alegerea potrivită pentru numărul în creştere a oamenilor care îşi fac griji de mediul înconjurător. Spre deosebire de sistemele care se bazează pe combustibil fosil, lemnul este o resursă regenerabilă, care atunci când este arsă, nu rezultă în creşterea emisiei de dioxid de carbon şi ajută la reducerea amprentei de carbon. Dioxidul de carbon este parte dintr-un ciclu natural de creştere a plantelor şi are loc natural, atunci când copacilor le este permis să putrezească pe pământ.

Pe de altă parte, combustibilii fosili, atunci când sunt arşi, eliberează dioxid de carbon care de altfel ar rămâne în pământ. Arderea combustibililor fosili cauzează o creştere netă în dioxid de carbon, care se spune ar fi responsabile pentru efectul de seră ce înmagazinează căldura. Pe lângă faptul că recoltarea lemnelor de foc are efecte de tăiere a pădurilor şi permite o nouă creştere pentru a înflori. Lemnul pe care îl arzi cel mai probabil vine din zona locală şi nu este importat, cum este cazul deobicei cu uleiul.

CT1 este furnizor de centrale pe lemne, dar şi pe gaz. Vezi colecţia de centrale disponibile pentru achiziţionare doar pe www.ct1.ro.

Elimină facturile de încălzire

Pentru mulţi deţinători de centrale pe lemne ce îşi procură propriul lemn, pot elimina complet facturile de încălzire.


Eficienţa înseamnă mai multă căldură din mai puţin lemn

Centralele pe lemne moderne sunt fabricate eficiente din punctul de vedere al energiei pentru maximizarea combustiei şi un proces de transfer de căldură pentru o mai bună furnizarea a căldurii. În alte cuvinte, centralele pe lemn moderne ard mai bine şi eficient, transferând mai multă căldură în casele noastre.

Actualii deţinători de centrale pe lemne moderne raportează că folosesc cu 30% sau 50% mai puţine lemne comparat cu centralele tradiţionale pe lemne.