Tigla sau tabla? Care este cea mai buna soluție pentru acoperiș?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAcoperis, tigla ceramica, tigla metalica
Ultima actualizareMarti 30 august 2016
Vizualizari1631

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acoperisul este una dintre cele mai importante parti ale casei, asadar, alegerea lui trebuie sa se faca cu o atentie foarte mare. Exista o multime de variante de acoperis pentru care poti opta, insa cele mai populare sunt cele de tabla sau cele din tigla ceramica. Pus in fata celor doua, va trebui sa iei fiecare avantaj si dezavantaj in considerare. Acoperis tigla ceramica sau acoperis tabla?

Tigla ceramica. Este un material traditional care a demonstrat de-a lungul anilor ca poate rezista foarte bine la tot felul de provocari. Este singura varianta de tigla care beneficiaza de o garantie de peste 30 de ani, asadar, increderea in ea este mare. Un acoperis cu tigla ceramica ofera confort, asigura o buna ventilatie si poate fi extrem de placut din punct de vedere estetic. Din pacate, tigla ceramica este destul de grea, necesitand o structura solida sub ea. Acest lucru poate sa creasca destul de mult costurile de constructie. Cu siguranta, acoperisul din tigla ceramica nu este o solutie ieftina, manopera fiind destul de greoaie iar sustinerea necesitand o structura puternica. Un astfel de acoperis insa, reprezinta o solutie pe termen lung, deci poate sa merite orice cost.

Tigla metalica. Acoperisul din tigla metalica este o alta solutie extrem de populara. Are o serie de avantaje printre care principalul este faptul ca se monteaza usor si este versatil. Practic, acoperisul tau poate sa ia orice forma si nu necesita o structura de sustinere foarte puternica. Per total, acoperisul din tigla metalica este mai ieftind, oferind un montaj rapid, materiale mai ieftine si greutate scazuta. Este de 10 ori mai usor decat tigla ceramica, ceea ce reprezinta un avantaj mare. Din pacate, tigla metalica este un material care vine si cu dezavantaje. Unul dintre ele este faptul ca amortizarea fonica nu este intocmai cea mai buna. Din punct de vedere estetic nu arata la fel de bine ca si tigla ceramica, insa acest punct poate sa fie destul de subiectiv.

Per total, am putea spune ca tigla ceramica este mai ok, pentru ca rezista mai mult. Daca vrei un pret bun insa, poti alege tigla metalica.

https://valconroofs.ro/shop/