Aleg sa Aleg

Detalii

CategoriiSocial
TaguriBucuresti
Ultima actualizareMiercuri 14 noiembrie 2018
Vizualizari841

Voteaza & Distribuie

Descriere

În perioada 1 iulie 2018 – 1 noiembrie 2018, Asociația Beneva a derulat proiectul ALEG SĂ ALEG, proiect finanțat de Guvernul României prin Ministerul Afacerilor Interne - Agenția Națională Antidrog, în cadrul programu-lui de interes național de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri 2015-2018.

Având ca obiective principale educația non-formală și programe de petrecere a timpului liber adresate populației școlare, ca alternativă la consumul de droguri, proiectul ALEG SĂ ALEG și-a propus și a reușit să găsească cele mai bune mijloace de abordare a tinerilor parcurgând împreună cu ei un altfel de drum - provocator, sub semnul alegerii și al exprimării prin artă.

Construit pentru două segmente de vârstă (clasele VI-VII și IX-X) și desfășurat pe perioada a doi ani școlari, proiectul a dat prilejul echipei Beneva să cunoască peste 1500 de elevi, cărora li s-au alăturat 150 de profesori și peste 150 de părinți, participanți la sesiunile de informare, la cele 11 reprezentații ale spectacolului de teatru și la vizionarea filmului – toate purtând numele ALEG SĂ ALEG, un nume transformat firesc de către aceștia într-un salut al generației lor.

Chestionați, analizați, studiați din interior, dar și din exterior, adolescenții ne-au inspirat și dat ideea numelui – ALEG SĂ ALEG – pentru că alegerea, dorința și capacitatea lor de a decide, inteligența și maturitatea de care dau dovadă sunt garanția că singuri, atenți la ceea ce trăiesc, știu cum și ce alegeri să facă în situații limită.

Echipa proiectului:
Iulian Văcărean – Președinte Beneva
Cătălina Chendea – Coordonator proiect, sociolog
Ana Maria Iordache
Florentina Petrariu-Ciocănea

Spectacolul de teatru ALEG SĂ ALEG
de Anastasia Petra
Regia: Alexandru Nagy
Cu: Ioan Bădeliță, Andrei Șerban, Patricia Flack, Cristian Robe, Dani Ionescu și Ștefan Craiu.
Muzica: Dl. Goe

Filmul ALEG SĂ ALEG

Construit pe ideea unui vlog, Cristian Robe este personajul principal care leagă între ele povești inspiraționale, în care îi putem urmări printre alții pe Adrian Despot, Cristina „Mongol” Stancu, Adi Iliescu, Liviu Chițu, Victor Manea, Andreea Borțun. Acestora le mulțumim enorm pentru implicarea în proiect, deschiderea de a împărtăși gândurile și ideile lor generațiilor care vin! Mulțumim de asemenea Companiei de Teatru „Two of Us”, Victoria Art, MaxMedia Production, lui Ludu Răzvan pentru conceptul grafic, Loretei Isac-Cojocaru pentru ilustrații.