Destinații de Revelion în capitale europene

Destinații de Revelion în capitale europene

Detalii

CategoriiTurism
TaguriAustria, Budapesta, Franța, Paris, revelion, Turcia, Viena
Ultima actualizareMiercuri 16 decembrie 2020
Vizualizari435

Voteaza & Distribuie

Descriere

Anul ce stă să se încheie a reprezentat o perioadă de cumpănă pentru noi toți și a adus probleme de tot felul, de la criza sanitară la dificultăți economice și tensiuni sociale. În 2020 am redus călătoriile, excursiile și vacanțele, în unele cazuri am renunțat cu totul la ele. Sfârșitul de an este momentul în care încercăm să recuperăm un strop de veselie, să evadăm din cotidian printr-o excursie de Revelion ca pe vremuri. Iată câteva sugestii de orașe europene unde să ajungeți ușor, ca să fiți în formă pentru petrecerea dintre ani.

Revelion la Viena


Capitala imperială a valsului, a ciocolatei și a parcurilor este o alegere inspirată pentru petrecerea de la sfârșitul anului. Găsiți oferte avantajoase pentru un revelion în Austria și, cu puțin noroc, poate vedeți live și concertul de Anul Nou de la Opera din Viena. Alegeți să ciocniți o cupă de șampanie în metropola luminată feeric și însuflețită de muzică de fanfară și acorduri de vioară. Iar un șnițel vienez și un ștrudel așa cum doar la Viena găsiți, cu frișcă fierbinte și scorțișoară sunt argumentele savuroase pentru o excursie austriacă. Ajungeți aici ușor cu avionul, cu autocarul sau cu mașina, totul este să vă decideți din vreme, pentru că minunatul oraș austriac este destinația preferată de mulți europeni pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă.

Revelion la Budapesta

Dacă nu vreți să călătoriți prea departe sau preferați un drum cu mașina proprie, o destinație excelentă este Budapesta. Găsiți aici târguri de Crăciun, decoruri inedite, concerte de orgă, parade cu fanfare colorate și oameni veseli, cu chef de-un vin fiert și-un gulaș cu paprika aprigă.
Încercați croazierele romantice pe Dunăre, vizitele la castelele de pe chei, hoinăreala din orașul vechi, toate acestea pentru o poveste de iarnă cu multe culori și arome. Alegeți să petreceți noaptea dintre ani pe vasele-restaurant de pe bătrânul fluviu, o să vă simțiți ca în filmele de epocă, cu lume bună, domni în redingotă și doamne cu voalete.

Revelion la Paris

Orașul luminilor, al îndrăgostiților și al modei nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este, fără îndoială, cea mai romantică destinație dintre orașele europene, mai ales când vine vorba despre un moment atât de special precum Revelionul. Agențiile de turism, platformele de rezervări online și companiile aeriene se întrec în oferte tentante pentru petrecerea sfârșitului de an la Paris. În funcție de preferințe și de buget, puteți să alegeți un hotel boutique pe malul Senei, un apartament într-un hotel renumit din centrul orașului sau un motel convenabil în zonele mai accesibile. Pregătiți-vă în bagaj și un palton mai gros, o beretă și-un fular șic, pentru că veți dori cu siguranță să întâmpinați Anul Nou pe Champs Élysées sau la Arcul de Triumf, sorbind dintr-o fină șampanie franțuzească, și degustând trufe fine de ciocolată.

Revelion la Istanbul

Pentru cei care vor să trăiască o experiență pitorească și exotică fără să călătorească la mii de kilometri depărtare de casă, o excursie de Revelion la Istanbul este soluția perfectă. După nici două ore de zbor cu avionul, găsiți aici o metropolă unică, un loc fascinant care împletește civilizația europeană cu cea asiatică și oferă experiențe culturale, gastronomice și turistice deosebite. O croazieră pe Bosfor, o vizită în Marele Bazar, plimbările pe străduțele pietruite din orașul vechi sau de pe insule, podurile luminate feeric, oamenii primitori gata oricând să te servească cu un ceai fierbinte, un simit sau o baclava, toate acestea vă vor fascina și vor transforma un Revelion la Stambul într-o poveste din…o mie și una de nopți.

Oricare ar fi alegerea voastră dintre aceste superbe capitale europene, asigurați-vă că respectați regulile comunicate de autoritățile din țările respective, aveți grijă de voi și călătoriți cu veselie, să vă meargă bine tot anul!

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-zklra