Sari la conținut
Forum Roportal

LuciaD

Gold Member
 • Număr conținut

  5.908
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  52

Orice postat de LuciaD

 1. LuciaD

  Acu la moment

  De Darianna nu mai stiu nimic. Mai este prezenta pe Roportal? Ma bucur ca Olga n-a plecat de tot de pe forum!
 2. LuciaD

  CHAT PART 10

  Wau! Pare incredibil asa ceva(nu m-as fi gandit sa fie femeie...)! Cine stie, poate candva vom afla!
 3. LuciaD

  CHAT PART 10

  Si eu credeam ca-i Lighty...
 4. Posibil ca religia extraterestrilor sa fie dupa un sistem matriarhal, cam cum era inainte pe Terra!
 5. LuciaD

  Despre sensul vieții

  Interesant este acest "gand captivant" al tau! Marturisesc ca mie nu mi-a trecut prin gand asa ceva si cand l-am scris aci, m-am referit clar la ceea ce-a scris uzerul caruia i-am raspuns! Observ ca l-ai legat si de "Hora Unirii"! Cat despre "Asa-i?", marturisesc ca nu-i chiar asa si ma refer la sensul pe care l-ai dat tu (ce sens ai dat tu...) citatului care apartine lui Seneca ! "
 6. LuciaD

  Descoperiri muzicale

  Simpatica muzica si show-ul lor, in general!
 7. LuciaD

  Creştinismul

  Din punctul meu de vedere, Crestinismul se confrunta, din pacate, cu un destul de agresiv fenomen al secularizarii si n-are niciun sens ca cineva sa raspunda, fiindca orice raspuns s-ar primi, tot nu ar fi multumitor. Din partea mea, tuturor, numai bine!
 8. LuciaD

  Creştinismul

  Nu li se cere nimanui ceea ce sustii tu. Chiar fiecare este liber sa cerceteze totul si sa inteleaga ceea ce este pentru el. Nu stiu ceilalti uzeri, insa eu nu sunt aici ca tu sa-mi pui mie intrebari si io sa-ti raspund, ca nimeni nu-i aici la interogatoriu.
 9. LuciaD

  Creştinismul

  Presupune pentru tine, nu pentru mine. vei intelege ceea ce este de inteles despre religie, despre crestinism, despre credinta cuiva in divinitate, doar atunci cand te vei intoarce in interiorul tau si vei constientiza ceea ce ti se releva din interior.
 10. LuciaD

  Creştinismul

  Eu (si nu numai eu, bineinteles) zic ca este.
 11. LuciaD

  Creştinismul

  Se stia deja ca-i dai dreptate ei, deci nu prea vad de ce mi-ai pomenit mie numele p-aci, ci trebuia sa comentezi un punct de vedere (nu despre o persoana; despre mine stim cu totii "impresia generalizata"..., dar pentru mine nu-i "stress", nu ma intere', pe mine ma intere' cu totul altceva). Ideea era ca suntem pe un topic de la Religie si spiritualitate si va sugerez ca eu nu sunt parte al vreunui "razboi "... On: Crestinismul isi centreaza dogmele pe "omorarea mortii" (moartea fiind o "trecere") prin Cruce si Inviere. In Crucea Sa, Hristos recupereaza si repozitioneaza intreg Universul, mai ales cel uman, dezumanizat prin pacat, Indumnezeindu-l. Asa se realizeaza "PASCUA" adica: " Marea trecere de la moarte la viata si de pe pamant la cer". "PASCUA" este un cuvant din "vetus latina"(Philiippe Walter: " Mitologie Crestina"- ed. Artemis, Bucuresti, 2005) insemnand: " a trece cu turma pascand (hranind) oile".
 12. LuciaD

  Revitalizare forum

  Din cate am citit pe aici, a fost chiar propusa banarea lui Lxn ...
 13. LuciaD

  Creştinismul

  Mai sunt si definitiile din Dex, atat pentru "Revelatie", cat si pentru "Intuitie". Link-ul postat de catre mine explica foarte frumos si eu sunt de acord cu ceea ce scrie acolo, cum sunt de acord si cu ceea ce spune dex-ul.
 14. LuciaD

  Creştinismul

  Intentia ta (ca mi te-ai adresat...) era cu totul alta, in ceea ce ma priveste , nicidecum gasirea solutiei "sa revitalizam forumul. " Raspunsul l-ai primit mult mai clar si mult mai documentat asa, sub acea forma si poate ca nu ai fi inteles, chiar daca si eu as fi scris cam tot acelasi lucru.
 15. LuciaD

  Creştinismul

  http://www.orthodoxe-calvados.fr/fr/node/35
 16. LuciaD

  Colinde

 17. LuciaD

  Probleme la scoala

  Asa da.
 18. LuciaD

  Probleme la scoala

  Mi se pare aiurea ca sa se formeze grupuri care militeaza agresiv (si, din pacate, ii putem observa manifestandu-se si in tara si in strainatate) impotriva "agresivitatii"!
 19. LuciaD

  Probleme la scoala

×