Jump to content
Forum Roportal

Lucia N

Gold Member
 • Content Count

  6,903
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Lucia N last won the day on May 6

Lucia N had the most liked content!

Community Reputation

9,372 Zen

About Lucia N

 • Rank
  Lucia
 • Birthday 09/14/1960

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Bistrita

Recent Profile Visitors

13,407 profile views
 1. Lucia N

  Hai la dans!

 2. Lucia N

  Original vs. Cover

 3. Lucia N

  Ce te-a impresionat azi?

  Da. Ar trebui sa ne impresioneze, sa ne incante acest fapt: "De as grai in toate limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. De as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. .........Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar........Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." (zicerea Sf.Ap. Pavel- Corinteni)
 4. Lucia N

  Descoperiri muzicale

  Un cantec al regretatei Anca Parghel:
 5. Lucia N

  Ce te-a impresionat azi?

  Am observat si eu acest lucru si nu numai la noi in tara. Chiar si in Germania am observat aceasta "moda"! In mijloacele lor de transport in comun (au un sistem perfect din acest punct de vedere) inainte oamenii tineau in mana o carte, o revista sau un ziar sau pur si simplu contemplau, sau dialogau unii cu altii, iar acum telefoanele i-au acaparat de tot. Chiar daca tehnologia aduce multe avantaje si ne ajuta in multe, cand este vorba despre a citi o carte, eu prefer sa citesc o carte tiparita pe suport de hartie, natural, nu pe suport artificial!
 6. Lucia N

  Ce ne invata psihedelicele despre realitate ?

  Nu cred ca "ingerarea unor substante halucinogene" sa fie de folos in ceea ce priveste "evolutia spirituala".
 7. Lucia N

  Ce vad muribunzii?

  Da, "cu certitudine sigur nu stie nimeni", ci doar se presupune ca ar fi intr-un fel sau altul, ca urmare a numeroaselor cercetari ale celor care-si bazeaza "teza" sau "concluzia" pe ceea ce-au inteles(pana la data respectiva) ca urmare a numeroaselor experiente si experimente...
 8. Lucia N

  Ce vad muribunzii?

  "Masinaria biologica" trebuie sa fie conectata la o "sursa" ca sa functioneze, ca sa-si faca treaba pentru care a fost creata. In opinia mea, muribunzii vad exact potentialul lor, desi sunt si persone care reusesc sa-l vada acest potential (fara a fi "muribunzi) a lor, cat si al altora. Este si o zicere faina: " M-am indragostit de potentialul tau!", adica de ceea ce devine omul ( "dupa chip si asemanare"...).
 9. Lucia N

  Citatul zilei

  "Satul este patria Transilvaniei din vremuri imemoriale. Aici suntem acasa de la inceputul lumii; sentimentul negraitei taine de comuniune cu originile noastre cele mai nobile si ziditoare, aici putem vietui si l-am experimentat de-a lungul veacurilor cei mai vrednici dintre noi. In sat iesi din timp si istorie si intri in timpul si istoria devenite eternitate." (Ioan Alexandru: Eseu despre satul romanesc...pag. 8 Rev Tabor, nr. 11/ Cluj-Napoca, 2011)
 10. Lucia N

  Dedicatii muzicale - part 2!

  La Multi Ani, Nicoleta, Nicolae, sarbatoritii zilei de "Mos Nicolae"! Sa fiti iubiti si fericiti!
 11. Lucia N

  Ce vad muribunzii?

  " Trupul este templul vietii. Energia este forta vietii. Spiritul este guvernatorul vietii. Cand spiritul preia comanda, trupul il urmeaza in mod natural si aceasta suita este benefica pentru toate cele trei.Daca insa trupul este cel care conduce, spiritul i se opune, fapt care dauneaza celor Trei Comori."- Wen Zi Constiinta (Spirit, Creator, chi, ki, qi, prana, energie universala, Dumnezeu Tatal/Mama, Zeu/Zeita, Sursa, iubirea fara limite, Constiinta creatoare si ce alte denumiri o mai avea) este o forta vitala care anima fiintele vii si nevii, o energie informationala ce constituie corpurile subtile, structureaza corpul fizic si circula in intregul Univers. Totul in jurul nostru este energie ce fluctueaza in diferite intensitati de vibratie si se concretizeaza vizibil si palpabil in manifestari de diverse grade de densitate, gaze, lichide, solide. Asadar, corpul fizic este constituit din energie ce vibreaza cu o frecventa redusa, astfel incat este posibila materializarea ei. In corpul nostru Sangele are vibratia cea mai inalta, iar tesuturile si oasele au o vibratie mai mica. Sangele, cel mai spiritual din corp, se afla in stransa legatura cu energia si gandurile. " acolo unde se duce atentia, se duce si sangele si energia." - Tratatul Taijiquan. Inseamna ca pe urmatorul nivel superior al energiei, pe scara ierarhica dupa Sange se afla Corpul Eteric al omului, care este constituit din energia care circula prin "meridiane energetice". Si mai sunt si alte "corpuri suptile", cum au fost ele denumite. In fine, ideea era ca nu corpul este creatorul unei constiinte, ci constiinta isi structureaza "corpul uman". Fiecare Om este unic, insuflat cu tot ceea ce-i este necesar a-si face treaba, avand fiecare un scop precis si clar pentru care se afla pe planeta Pamant si toate decurg intr-o ordine. Cand se incearca "deturnarea" si se ajunge la conflict si suferinta si evolutia se produce prin suferinta si nu intr-un mod armonios. Probabil ca "muribunzii" au acces la planul evolutiv al creatiei si de aceea, din cate-am citit, se asterne pe chipul lor acea liniste, acea impacare cu ei insisi, aceasta fiind prima etapa..., apoi, trecand au de dat ceva "socoteala"...
 12. Lucia N

  Hai la dans!

  Raspunsul meu este da, accept. On:
 13. Lucia N

  Hai la dans!

  Cum "daca"...?! Fain tango-ul!
 14. Lucia N

  Revelion virtual 2019

  Unde-i Sampania? Eu o sa fiu in Germania, dar inchin cu voi un pahar de vin.
×