Cum participăm la dezvoltarea armonioasă a copiilor

Cum participăm la dezvoltarea armonioasă a copiilor

Detalii

Social links
Pret
200 LEI
Categorie
Anunturi divertisment
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Vizualizari
551

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferent de vârstă, copiii trebuie să fie înconjuraţi de o atmosferă plăcută şi să aibă acces la diverse jucării şi jocuri care să ajute la dezvoltarea diverselor abilități. Orice părinte trebuie să ţină cont de faptul că jucăriile potrivite reprezintă cea mai bună modalitate de a clădi o bază solidă în ceea ce priveşte cunoaşterea şi educaţia copilului.

Cum provocăm imaginaţia copiilor?


Copiii au capacitatea de a învăţa şi de a reţine informaţiile mult mai rapid încă de la vârsta de 1 an, aşadar trebuie să ne implicăm activ în diverse activităţi distractive şi educative. În primii ani de viaţa ai copilului, tot ce fac părinţii sau ce nu fac se va regăsi mai târziu în obiceiurile copiilor. De exemplu, dacă obişnuiţi să îi citiţi în mod curent povești nemuritoare, copilul va dezvolta un interes pentru citit. Ceea ce este un lucru extrem de benefic.

Pentru ca experienţa cititului să fie una deosebită, trebuie să îi creaţi copilului un cadru de poveste, pentru a asocia această activitate cu un moment foarte plăcut. În acest sens,spre deosebire de un pat clasic, un pat Montessori sub formă de căsuţă poate fi un ajutor de nădejde, deoarece veţi putea decora pătuţul cu diverse beculeţe sau steluţe şi puteţi pune o pânză deasupra acestuia pentru a crea un cadru magic.

Jocurile de rol – benefice pentru stimularea creativităţii


Dacă copilului îi place să gătească sau ştiţi că are un interes pentru aşa ceva, îi puteţi susţine pasiunea cu ajutorul unei bucătarii copii din lemn, care îi va permite celui mic să îşi exerseze talentul de bucătar. Bucătăria trebuie să fie un spaţiu vesel, echipat cu diverse ustensile, precum: cratiţe, tigai, tacâmuri, pentru că mici bucătari să se dezvolte în voie.

Joacă de-a bucătarul împreună cu copiii, aduce un aport foarte important la dezvoltarea copilului, sporirea creativităţii şi a imaginaţiei. Tot aici putem include şi joaca de-a doctorul, de-a artistul sau grădinarul, iar exemplele pot continua. În acest fel copilul va înţelege mai bine lumea înconjurătoare deoarece se poate pune în pielea unor personaje reale, iar astfel îşi poate explica anumite comportamente pe care diverse persoane le au.

Poveştile sunt şi ele o sursă de inspiraţie pentru copii. Îi puteţi provoca pe cei mici să regândească anumite scene, de exemplu să se pună în locul Albei ca Zăpada - ce-ar fi făcut dacă i s-ar fi oferit mărul otrăvit, sau ce ar fi făcut Spiderman sau Batman în anumite situaţii.

Acestea sunt câteva din opţiunile la îndemâna oricărui părinte. Nu trebuie să uitaţi că orice jucărie poate deveni foarte interesantă, distractivă şi educativă dacă ştiţi cum să îi descoperiţi anumite calităţi şi cum să le puneţi în valoare pentru copii.