Faci biletul zilei la pariuri ca specialiștii și speri la rezultate mai bune

Detalii

CategoriiSport
Taguripariuri sportive
Ultima actualizareMarti 12 martie 2019
Vizualizari1837

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar și cei care pariază cu precădere live obișnuiesc să plaseze un „bilet al zilei”, pe care pun mai multe selecții premeci în încercarea de a obține o cotă mare. Dacă și rutina ta zilnică de parior are ca punct central alcătuirea acestui bilet, te sfătuiesc să citești acest articol, pentru că te va ajuta să câștigi mai mulți bani.

Atenție: nu am spus că te va ajuta să te îmbogățești din pariuri sportive. Nici măcar specialiștii nu o fac, însă ei câștigă suficient de bine cât să trăiască decent din această activitate. Îți voi prezenta cum arată biletul zilei la pariuri sportive al unui expert, sau, mai corect spus, care sunt elementele de care ține cont o asemenea persoană când își face planul de pariere.

Sunt cinci repere foarte importante:
1. Numărul de selecții de pe bilet;
2. Cunoștințele despre sportul pe care pariezi;
3. Felul în care alegi meciurile;
4. Sursele de inspirație;
5. Operatorii aleși.

1. Numărul de selecții de pe bilet


Având în față o ofertă de multe ori foarte bogată și dorind să obții o cotă cât mai mare pentru a câștiga cât mai mulți bani, există tentația să pui multe selecții pe bilet. Fiecare selecție luată în parte pare a avea foarte mari șanse de câștig, și poate că așa este, dar când grupezi mai mult de două selecții pe bilet deja totul devine un joc de noroc.

În fiecare eveniment sportiv pot interveni multe evenimente neprevăzute. De exemplu, la fotbal se poate să apară o eliminare (sau mai multe), sau se poate ca jucătorul cel mai important al echipei pe care ai pariat să se accidenteze. Acești factori de risc se multiplică la pătrat cu fiecare selecție adăugată pe bilet.
Dacă ai cinci selecții cu cota 2.00 și le plasezi individual cu aceeași miză, șansele să fii pe plus sunt infinit mai mari decât dacă pui toate cele cinci selecții pe același bilet.
Așadar: biletul zile trebuie să conțină două, maxim trei selecții pentru a avea șanse decente de câștig.

2. Cunoștințele despre echipele pe care pariezi


Specialiștii se axează în general pe un număr restrâns de competiții pe care pariază. Dacă vorbim de români, cea mai populară competiție este Liga I, pentru că este ușor de urmărit echipele și de găsit informații despre ele. Apoi, în funcție de limba străină vorbită de fiecare, urmează Premier League, Serie A, Ligue 1, La Liga, Bundesliga. Este vital să știi tot ce mișcă la fiecare echipă, ce motivație, ce stil, ce absenți are. Este o greșeală să te ghidezi doar după datele statistice.

3. Felul în care alegi meciurile

Cotele sunt uneori înșelătoare, nu e bine să alegi meciurile în funcție de ele. De ce sunt înșelătoare? Pentru că operatorii de pariuri sportive online le fixează astfel încât să iasă în profit orice s-ar întâmpla în meciul respectiv, nu neapărat pentru a reflecta gradul de risc al unui pariu.
Specialiștii cunosc acest lucru, de aceea calculează singuri cotele reale. Poți „construi” singur un algoritm care să facă acest lucru, folosindu-te de cifrele statistice și de informațiile de context. În cazul în care cota oferită de operator este mai mare decât cea reală calculată de tine, atunci se spune că este „un pariu de valoare” și poate fi plasat.

4. Sursele de inspirație

Sunt site-uri gratuite de pronosticuri pe care postează tipsteri foarte pricepuți. Performanțele lor sunt la vedere, nu sunt măsluite ca în cazul performanțelor unor „experți” găsiți pe site-uri pe care se vând ponturi. După ce ai urmărit un timp sfaturile unui tipster și ai văzut că acesta este de încredere, te poți inspira din ce scrie el. Nu trebuie să fie, însă, o încredere oarbă. Analizează și tu meciul indicat și vezi dacă ești de acord cu concluzia trasă de tipster.

5. Operatorii aleși

Specialiștii aleg cele mai bune case de pariuri online, însemnând operatorii care oferă cele mai mari cote și au cele mai bogate oferte sportive.
Să spunem că ai un bilet cu trei selecții. Pentru aceleași meciuri, o agenție de pariuri online ofertă cotele 1.30, 1.45 și 1.70, iar altă agenție are cotele 1.40, 1.55 și 1.80. Cota finală pentru un bilet jucat la prima agenție online este 3.2, iar la a doua agenție este 3.9. Pentru o miză de 100 de lei, diferența de profit între același bilet jucat ambele agenții ar fi de 70 de lei în favoarea celui de-al doilea. Este o diferență destul de mare, nu-i așa?

Cu timpul, poți deveni la rândul tău specialist în pariuri, iar rezultatele se vor vedea în cont.