Echipajul Cristi Dolofan-Traian Pavel la Monza Rally Show 2019

Detalii

CategoriiSport
Tagurimasini
Ultima actualizareDuminica 29 decembrie 2019
Vizualizari850

Voteaza & Distribuie

Descriere

Echipajul Cristi Dolofan-Traian Pavel, susţinut de Catena, a concurat la una dintre cele mai aşteptate curse a sezonului automobilistic internaţional, Monza Rally Show 2019. Cristi Dolofan, unul dintre piloții DTO Rally Team, echipă susţinută de Catena, a încheiat oficial sezonul 2019 participând la una dintre cele mai importante curse din Europa: Monza Rally Show, ediţia 17. Desfășurată pe circuitul cu același nume din Italia, competiția a avut loc pe un traseu de peste 150 de kilometri cronometrați; copilot a fost Traian Pavel, manager al echipei vicecampioane naţionale en-titre, cei doi concurând pe un Citroen C3 R5, o maşină de ultimă generaţie.

Spectacolul automobilistic la startul căruia s-a aliniat şi echipajul român Cristi Dolofan-Traian Pavel, alături de mari piloţi campioni precum Dani Sordo și Andreas Mikkelsen şi de alte 80 de echipaje din întreaga lume, s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, pline de adrenalină, derapaje, viteză şi evoluţii spectaculoase.

Am fost la Monza pentru a concura alături de piloţi de renume, pe un circuit legendar, care este gazda unei curse foarte spectaculoase şi unice. Este o experienţă deosebită, o cursă de anduranţă foarte solicitantă, dar şi un prilej de a face spectacol pe Autodromul Monza, supranumit şi Templul Vitezei, cu viraje celebre precum Parabolic sau Lesmo”, a declarat Cristi Dolofan, pilotul DTO Rally Team.

Cu un total de 159 de kilometri cronometraţi, probele speciale au avut loc pe circuitul inaugurat în anul 1922. La ediţiile din 2015, 2017, 2017 şi 2018, victoria i-a revenit celebrului campion mondial de la Moto GP, Valentino Rosi, mare pasionat şi de curse auto. Ediţia 2019 a fost câştigată de echipajul italian Enrico şi Maurizio Tortone (Ford Fiesta RS WRC).

Prima ediţie Monza Rally Show s-a desfăşurat în 1978 şi este considerată una dintre cele mai spectaculoase competiţii de gen din Europa, înglobând numeroase probe speciale pe circuitul de la Monza, aflat la nord de Milano. De-a lungul timpului, campioni mondiali sau piloţi de legendă din raliuri, din Formula 1 sau motociclism au scris istoria acestei cursei: Sebastien Loeb, Colin McRae, Marcus Gronholm, Dani Sordo sau Valentino Rossi, câştigătorul ultimelor patru ediţii. Practic, Eni Monza Circuit, cu virajele sale celebre în lumea motorsportului este considerat ca fiind modul ideal prin care un sportiv poate încheia un sezon competiţional.