Ce este diabetul si care sunt riscurile dezvoltarii acestuia

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridiabet, Diabet zaharat, nutritie
Ultima actualizareMiercuri 21 iunie 2017
Vizualizari1120

Voteaza & Distribuie

Descriere

Oare stim toti ce este diabetul si care sunt riscurile dezvoltarii acestuia? Ce stim despre diabet si diabet de tip 2? Diabetul, adesea numit de doctori „diabet zaharat”, este o boală cronica ce are ca rezultat dereglarea nivelului glicemiei din sange si care cauzeaza schimbari majore in viata pacientului.

In 2013 s-a estimat ca peste 382 de milioane de persoane din intreaga lume sufereau de diabet. Aproximativ 10% sunt toate cazurile de diabet sunt de tip 1, iar 90% – de tip 2. Inainte de a se Imbolnavi de diabet de tip 2, marea majoritate a pacientilor au suferit de o conditie care se numeste „prediabet”, diabet insipid, despre diabet, citeste aici mai multe despre ce este diabetul.
Conform Studiului National privind Prevalenta Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitatii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei si Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), din totalul populatiei cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani (16 488 000ⁱ), 1,530 000 persoane sunt diagnosticate cu diabet, ceea ce inseamna ca in Romania una din 11 persoane sufera de diabet. Procentual si oficial 6,5% din populatia tarii sufera de diabet.

Diabetul de tip 2– estetratat cu medicatie orala o perioada lunga de timp, el necesitand aportul extern de insulina doar din momentul in care tratamentul oral nu mai este eficient în controlul concentratiei glucozei din sange. Un bun remediu fiind multivitaminel Favio.

Cum sa faci fata mancatului emotional ? Cand vine vorba de prevenirea diabetului sau de tinerea lui sub control, mesajele specialistilor se refera aproape exclusiv la urmarea unei diete sanatoase si la a face miscare. Insa, relatia dintre mancare, greutate si diabet este mult mai complexa decat o spune prea simplificata regula - ”mananca mai putin si fa mai multa miscare”. Ideal ar fi sa ai o dieta echilibrata si la nevoie consumul de multivitamine Favio.

Pentru a scapa de mancatul pe baza de stres, trebuie sa fim atenti la cateva lucruri: Sa facem distinctia intre foame si pofta; sa avem grija si sa tinem cont de lipsa partiala a nutrientilor din organism (consumul de multivitamine, cum sunt cele de la FAVIO, ajuta organismul foarte mult); controlul asupra mediului, presupune excluderea mancarii nesanatoase; constientizarea mancatului pe fond emotional; privarea de alimentele preferate; ajutorul apropiatilor si/sau specialistilor.