Jump to content
Forum Roportal

Lucia N

Gold Member
 • Content Count

  6,578
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Everything posted by Lucia N

 1. Lucia N

  Cum sa ii deschid ochii?

  Daca nu vrea copilul si nu-si doreste sa se casatoreasca cu tine, atunci iesi rapid din aceasta relatie. Este-o vorba valabila si care spune ca decat sa te plangi de cineva, mai bine pleci de langa el, iesi cu totul din acea relatie. Daca este o relatie potrivita pentru voi trei (ca sunteti deja in trei, prin aparitia copilului), atunci lucrurile se vor reaseza si veti fi impreuna, insa deja de pe alt nivel, nu de pe aceasta pozitie de "forta majora", de compromis daunator tie, partenerului si copilului, sa zic asa. Si animalutele vor simti ca decizia este corecta si indreptatita si le este si lor de ajutor.
 2. Lucia N

  Cum sa ii deschid ochii?

  Daca nu aveti starea de bine, atunci trebuie sa luati unele decizii si asta cat mai urgent. Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere care sa va dea starea de bine, in sensul de-a va simti bine impreuna, atunci ia decizia si muta-te .
 3. Este un tablou frumos! Zici ca ar fi o cusatura ( broderie ) fina...
 4. Pe multe ziduri ale Bisericilor Crestin Ortodoxe observam fresce in care, in fundalul imaginii de prim-plan al Sfintei Treimi, apare "Arborele Vietii". Cand Mantuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu si al Maicii Sfinte facea referire la Arborele Vietii, aratand ca acesta este " Mister al Misterelor " si ca El se afla in Mijlocul Gradinii Eternitatii, din Marea Eternitatii , zicea si ca are sapte ramuri catre cer si sapte radacini. Iata ce scrie Radu Ilie Manecuta (Ucea de Jos) in "Cuvant inainte" ( Evanghelia Eseniana): " cele sapte ramuri sunt alcatuite din cei sase ingeri ai Tatalui Ceresc impreuna cu Tatal Ceresc, iar radacinile sunt alcatuite din cei sase ingeri ai Maicii Pamantesti, impreuna cu Maica Pamanteasca. Cei sase ingeri ai Tatalui Ceresc sunt: Ingerul Intelepciunii, Ingerul Puterii, Ingerul Creatiei, Ingerul Vietii Eterne, Ingerul Pacii si Ingerul Iubirii. Ingerii Maicii Pamantesti sunt: Ingerul Soarelui, Ingerul Apei, Ingerul Aerului, Ingerul Pamantului, Ingerul Vietii si Ingerul Bucuriei.".................... " Maica Pamanteasca este cel mai sensibil si delicat dintre aspectele care se intalnesc in Evanghelia eseniana. " ............................ " Potrivit unor autori cunoscatori ai literaturii ezoterice, Maica Pamanteasca s-ar identifica cu Sfantul Duh sau Sfantul Duh ar avea implementat in El si aspectul feminin, matern. "
 5. Lucia N

  Evaluare tablouri

  Mada31, initial avusesem impresia ca-i o reprezentare a Sfantului Ioan Botezatorul, insa vazand simbolistica mainii sa stii ca tind sa cred ca-i una dintre reprezentarile Mantuitorului Iisus Hristos. Poti sa intrebi la Patriarhie sau pe un specialist in iconografie si o sa-ti spuna despre ce este vorba. (ma gandeam ca poate a fost pictata de catre pictorul Tattarescu..., dar icoana mi se pare a fi mult mai veche si chiar sper ca un specialist sa-ti aduca informatiile clare)
 6. Lucia N

  Psihologia geniului

  Ar trebui sa fii si fericit, din moment ce tu te consideri ca esti " un geniu "!
 7. Ahile07, poti sa ne dai detalii despre tablou?
 8. Pune intreaga poza. Ce ne poti spune despre tablou? Este o copie sau este un tablou original?
 9. Cu siguranta ca "Biblia Ortodoxa este adevarata". La ce intrebari vrei sa-ti raspunzi, discutand cu noi despre Vechiul Testament si Noul Testament?
 10. Lucia N

  Dedicatii muzicale - part 2!

  Cu drag, pentru toti Roportalienii si nu numai: Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!
 11. Lucia N

  Maxime si citate celebre

  "Ca om care şi-a consacrat întreaga viaţă celei mai cuprinzătoare ştiinţe, cea care studiază materia, ceea ce pot spune în urma cercetărilor mele legate de atomi este că nu există materie în sine. Întreaga materie îşi datorează existenţa unei forţe care pune în vibraţie particulele atomilor, menţinându-le împreună, la fel ca în cazul unui sistem solar miniatural. Nu putem decât să tragem concluzia că în spatele acestei forţe se ascunde o minte conştientă şi inteligentă. Această minte este matricea întregii materii. ” - Max Plank
 12. Lucia N

  Despre sensul vieții

  Se spune ca in "lucrarea spirituala" se afla chiar "Sensul vietii". Este, intradevar, o mare responsabilitate aceasta "lucrare", aceasta "asumare"... " Mulți spun că găsesc sensul vieții în iubire, alții, în putere sau în studiu, sau în plăcere. Este posibil. În realitate, ființa umană poate găsi cu adevărat sensul vieții numai într-o lucrare orientată spre un țel divin. Această lucrare face din ea un factor binefăcător pentru omenire, iar în timpul somnului spiritele luminoase care veghează asupra planetei noastre o invită chiar să participe la întrunirile lor. Iată ce ne învață Știința Inițiatică: ea ne descoperă misterele ființei umane, ce este spiritul ei, ce este sufletul ei, și până unde se extind activitățile și puterile acestora. Când ați înțeles aceasta, veți ști că singurul lucru pe care să vă puteți baza este această lucrare ce v-ați decis să o înfăptuiți pentru perfecționarea voastră și binele întregii lumi. În ziua în care veți fi capabili să acordați întâietate acestei lucrări, nu veți găsi cuvinte să exprimați ceea ce simțiți, deoarece în această lucrare adevărata viață va începe să țâșnească în voi. " Omraam Mikhaël Aïvanhov
 13. Lucia N

  Citatul zilei

  " Discipolul, concentrat in mod profund asupra muzicii, va trebui sa se vada in ea precum albina in miere, rezultat al intregii sale munci." - Samael Aun Weor
 14. Lucia N

  Muzica greceasca

 15. Lucia N

  Oldies, But Goldies

 16. Lucia N

  Rock-ul si reprezentantii sai

 17. Lucia N

  Muzica anilor 1960

 18. Lucia N

  The Beatles

 19. Da, asa este. Eu scrisesem doar asa ca si o parere si nu altfel! Imi cer scuze! Sper sa nu se considere jignit ca am scris si eu pe aci!
 20. Cand ajungi sa zici seara : " Tatal meu Ceresc si cu mine suntem una"; " Maica Pamanteasca si cu mine suntem una. Respiratia Ei este respiratia mea; sangele Ei este sangele meu; oasele Ei, carnea Ei, organele Ei interne, ochii si urechile Ei sunt oasele mele, carnea mea, organele mele interne, ochii si urechile mele. Niciodata nu ma voi desparti de Ea si totdeauna Ea imi va hrani si sustine corpul meu" , atunci te poti gandi ca ai "Biblia in suflet". (Biblia reprezinta "Cartile"= fenomenul adunarii cartilor sfinte) " In zori, imbratisez pe Maica Mea, cu venirea noptii Ma alatur Tatalui Meu si, cu alternanta serii si a diminetii, Eu voi respira Legea Lor si nu voi intrerupe aceste Comuniuni pana la sfarsitul timpului." (Evanghelia Eseniana- "Invataturile Celui Ales")
 21. Lucia N

  Tenis

  Foarte frumos meciul! Felicitari! Ochii, zambetul si atitudinea ei ne-au aratat ce inseamna un om frumos, natural, autentic! Neam fain, cum se zice pe la noi!
 22. Lucia N

  Muzica anilor 1960

  On:
×