Jump to content
Forum Roportal

Lucia N

Gold Member
 • Content Count

  6,954
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

Everything posted by Lucia N

 1. Lucia N

  Crop Circles

  Nimeni nu stie cu precizie daca sunt de natura terestra sau extraterestra. Sunt si multe informatii manipulatorii (si) in domeniul acesta...; pai, cum altfel...!?
 2. Lucia N

  Dedicatii muzicale - part 2!

  Pentru toti roportalienii si nu numai: Ceea ce-am invatat si respect intotdeauna ceea ce m-a invatat viata, este faptul ca (si nu numai eu am avut parte de experiente cu asemena invatatura, deci au spus-o deja altii inaintea mea, dar e bine sa ne reamintim asta...) un om intelept este in armonie cu tot ceea ce-l inconjoara deoarece intelege ca ceea ce este in jurul lui este si in interiorul lui. El este un Microunivers intr-un Macrounivers. Asa cum fiecare celula se armonizeaza in trupul nostru, fiecare Fiinta se armonizeaza in univers. Armonia interioara duce la armonia cu intregul univers si face parte din ceea ce "Inteleptii Nemuritori ..." (ca sa parafrazez pe cineva) atentioneaza mereu si anume: "Disciplina Spirituala".
 3. Lucia N

  Qualia

  Stiinta este o qualie?
 4. Lucia N

  Qualia

  Adica, este ceva ce izvoraste din Supraconstient si sta ascuns in Subconstient!
 5. Lucia N

  Qualia

  A nu se confunda Creierul cu Constiinta...
 6. Lucia N

  Qualia

  Totusi, Omul face parte din Univers... S-ar putea ca "Universul" sa considere ca Omul reprezinta un fel de qualie pentru el ?
 7. Lucia N

  Sufletul

  Este o zicere faina a lui Wen Zi ( o gasisem prin anul 2006 intr-o carte exceptionala, despre Taijiquan), unde apare tot o "Trinitate": "Trupul este templul vietii. Energia este forta vietii. Spiritul este guvernatorul vietii. Cand spiritul preia comanda, trupul il urmeaza in mod natural si aceasta suita este benefica pentru toate cele trei. Daca insa trupul este cel care conduce, spiritul i se opune, fapt care dauneaza celor Trei Comori."
 8. Lucia N

  Discutii diverse

  Fain ai zis!
 9. Lucia N

  Qualia

  Este ceva de domeniul naturalului, firescului ca cineva sa stie ca " creierul si corpul uman fac parte dintr-o realitate concreta care exista pentru noi si nu e doar o plasmuire a mintii noastre".
 10. Lucia N

  Dedicatii muzicale - part 2!

  Pentru toata lumea:
 11. Lucia N

  Proverbul zilei

  " Cand mergi, mergi. Cand stai, stai; dar niciodata nu ezita!" (proverb japonez)
 12. Lucia N

  Pe agenda zilei. Evenimente externe

  Sper ca nu asistam la un "joc de-a soarecele si pisica" la nivel planetar si la fel de fel de "intelegeri intre partile beligerante", chiar daca in "joc" ar putea intra si probabilitatea "pagubelor colaterale"...!? Aferim, Doamne! (eu pot sa inteleg unele manipulari ale celor care se cred "stapanii lumii acesteia"(atat din vazut, cat si din nevazut...), dar nici chiar asa...!)
 13. Lucia N

  Schimbarile climatice - discutii libere

  Am inteles ce vrei sa zici, insa eu sunt adepta ideii ca orice "masuri practice" s-ar lua (si au fost luate si masuri practice...), "pur tehnice" (cum zici tu) , pana ce omul nu se schimba in interiorul sau nu au cum sa fie eficiente pe termen mediu si lung, in sensul ca nepotii nostri nu vor fi nevoiti sa se confrunte cu groaznicele efecte ale "schimbarilor climatice". Asadar, ca mi-ai cerut "solutie practica", sa zicem asa, in opinia mea, trebuie urgent schimbate niste "reguli planetare".
 14. Lucia N

  Schimbarile climatice - discutii libere

  Au fost transformate in altceva, nu in bine, ca urmare si mediul inconjurator s-a degradat...
 15. Lucia N

  Schimbarile climatice - discutii libere

  Felul omului de a fi, sa zic asa, are legatura cu actiunea lui asupra mediului inconjurator, deci si cu "schimbarile climatice". Asadar, exemplele pe care le-ai prezentat, felul in care se comportau anumiti oameni, acele imoralitati, acele gandiri ale unor minti pervertite, din pacate s-au transmis si urmatoarelor generatii si acest aspect trebuie alchimizat, transformat. Cand omul se transforma in bine, totul in jurul lui se transforma odata cu el. Tot ceea ce-am scris sunt opinii ale mele de pe urma "discutiilor libere" despre "schimbarile climatice", despre cauze si solutii, despre scrierile voastre de pe acest topic.
 16. Lucia N

  Schimbarile climatice - discutii libere

  Orice "masuri concrete" s-ar lua, pana ce omul nu revine la moralitate, la altruism, la bun-simt s.a.m.d., rezultatele vor fi si mai dezastruoase, mai ales pe termen mediu si lung. Solutiile benefice si rezolvarea problemelor nu pot aparea de pe acelasi nivel care le-au generat.
 17. Lucia N

  Pe agenda zilei. Evenimente externe

  Cui foloseste crearea constant continua a fel de fel de conflicte?!
 18. Lucia N

  Pe agenda zilei. Evenimente externe

  S-ar putea sa inceapa un razboi, care se va generaliza... Oricum, ceva va aparea...; probabilitatea este din ce in ce mai mare ca Adevarul sa iasa la suprafata.
 19. Lucia N

  Discutii diverse

  ”Satelitul Transiting Exoplanet Survey (TESS) al NASA a descoperit o altă planetă de dimensiunea Pământului, potențial locuibilă, care orbitează în jurul unei stele...” https://news.yahoo.com/nasas-planet-hunting-satellite-found-020403509.html
 20. Lucia N

  Schimbarile climatice - discutii libere

  Da. Ia sa vedem, pai in primul rand ar trebui ca oamenii sa nu mai fie agresivi, atat intre ei, cat si cu mediul inconjurator, sa dispara imoralitatea, egoismul, perversitatea, invidia, dorinta de razbunare s.a.m.d. Este-o vorba faina de tat(cum se zice pe la noi, de pe la taranoaiasan, adica locul unde-am fost nascuta) : Intai, toate pleaca de la mintiuca si apoi apare Vasalie, Gheo si baba Floare...
 21. Lucia N

  Schimbarile climatice - discutii libere

  Se mai spune si ca aceste schimbari climatice si nu numai, s-ar datora si faptului ca Galaxia Calea Lactee ar fi intrat recent intr-o zona a Universului care ar "provoca" fel de fel de transformari. In opinia mea, defrisarile, taierile necontrolate ale arborilor, poluarea apelor Terrei si exagerarea cu experimentele nucleare nu pot duce decat la degradare, la distrugerea climatului favorabil vietuirii.
 22. Lucia N

  Pe agenda zilei. Evenimente externe

  M-a socat si pe mine acest anunt, ca se poate recurge si la asa ceva! Asta nu se mai poate permite! Cum de si-a permis cineva sa distruga Sit-urile arheologice (indiferent de locatia aflata pe Terra a acestora ), sa distruga vestigii istorice, temple, statui si biblioteci intregi si nu numai..., cultura si patrimoniul natiunilor ; sa nu mai zicem de oameni...?! Cu asa ceva, indiferent despre cine-i vorba (si cine se afla in spate...), chiar nu pot sa fiu de acord si mai ales nu pot acorda "circumstante atenuante", daca se mai recurge la aceste metode si de-o parte si de alta! Este ceva incredibil si de neacceptat! Sa speram ca se vor aseza la masa tratativelor si ca nu le va mai sta gandul la fel de fel de "razbunari"!
 23. Lucia N

  Pe agenda zilei. Evenimente externe

  Dupa ce Obama a aprobat "interventia" asupra lui Osama Bin Laben nu s-a declansat al treilea razboi mondial. La fel si acum, dupa ce Trump a aprobat "interventia" asupra acelui general iranian nu se va declansa al treilea razboi mondial. O sa vedem in continuare ce-o sa mai apara la stiri, adica ce "trebuie" sa cunoasca populatia Terrei.
 24. Lucia N

  Ultimul film pe care l-ati vazut

  Pe ProSieben ruleaza acum un film pe care l-am mai vazut. Daca acum sunt in Germania, am ales sa vad iar filmul acesta. Observ ca sunt unele aspecte care mi-au scapat atunci cand am vazut acest film, deci e bine sa revedem unele filme, mai cu seama ca toate pe lumea asta au rostul lor. (la reclame vad ca nemtii promoveaza si masinile DACIA...)
×