Sari la conținut
Forum Roportal

Apple în 2018: ce a adus nou iPhone XS

enrique00a

322 citiri

2018 a fost un an plin pentru Apple. Începând cu lansarea unui nou iPad, până la cea a unui mult așteptat Mac Mini, Apple poate considera 2018 un an foarte bun. Vârful de lance al ultimilor 10 ani a fost iPhone, iar cea mai recentă versiune a convins și de această dată fanii. Iată ce a adus nou iPhone XS.

Camere foto îmbunătățite

Cea mai palpabilă schimbare este sistemul de camere foto. Atât pe spate, cât și pe față, Apple a adus îmbunătățiri semnificative. Ce înseamnă acest lucru?

În primul rând, senzorul de pe spate a fost mărit cu aproximativ 32%. Cum numărul de pixeli a rămas același, asta înseamnă că fiecare dintre aceștia a devenit mai mare, captând mai multă lumină. De aceea, noua cameră de 12 megapixeli de pe iPhone Xs este de două ori mai sensibilă la lumină. Atât camera wide, cât și cea destinată portretelor sunt stabilizate optic.

Camera destinată selfie-urilor are și ea parte de upgrade-uri. Fanii vlogurilor vor putea înregistra clipuri Full HD la 60 de cadre pe secundă, având parte și de stabilizare optică. Dacă aleg să înregistreze la 30 de cadre, Apple promite o mai bună gamă dinamică a imaginilor.

Funcțiile software îmbogățesc și mai mult experiența de utilizare a camerelor foto și video. Pe lângă gama dinamică mai ridicată, camerele de pe noul iPhone Xs pot acum regla profunzimea de câmp după ce fotografia a fost realizată. Mai mult, Apple continuă să îmbunătățească această funcție și, începând cu versiunea iOS 12.1, efectul modificării diafragmei va putea fi realizat în timp real.

Nu în ultimul rând, fanii sunetului de calitate se pot bucura acum de înregistrare audio stereo pe noul iPhone Xs.

Procesorul A12 Bionic

Pe foaie, noul procesor nu este cu mult mai puternic decât versiunea anterioară, A11 Bionic. Cu doar 15% creștere a performanței, nu te vom judeca dacă nu vei fi impresionat. Însă A12 Bionic este mai mult decât un update minor al vitezei de procesare. Cele două nuclee destinate performanței se vor ocupa de toate procesele intese, în timp ce alte 4 nuclee destinate economisirii energiei vor oferi până la o jumătate de oră în plus de utilizare față de modelul iPhone X.

Datorită cipului neuronal din A12 Bionic, FaceID este mai rapid, fotografiile se realizează mai rapid, iar aplicațiile se deschid mai repede ca niciodată.

Detalii care fac diferența

Am fi dedicat funcției Memoji o parte separată a acestui articol, însă și posesorii iPhone X se pot bucura de aceasta. Cu toate astea, Memoji va funcționa mai bine cu ajutorul noului procesor A12 Bionic.

Față de iPhone X, iPhone Xs are o rezistență mai mare la praf și apă, putând fi ținut la o adâncime de până la 2 metri. De asemenea, Apple garantează că telefonul nu va păți nimic, dacă este ținut sub apă mai puțin de 30 de minute.

Nu în ultimul rând: noua culoare. Apple are deja o tradiție de a aduce noi culori cu ocazia lansării generațiilor „S”. iPhone Xs nu face excepție – doritorii pot alege acum o nouă nuanță de auriu. De data aceasta, fanii l-au denumit „cupru-auriu”.

Sunt toate aceste schimbări suficiente pentru a te face să cumperi un nou iPhone Xs?


×