Aproape de fiecare dată în care te uiți la un smartphone conceput și scos pe piață în ultimii trei ani, vei observa elemente de design comune peste tot, indiferent de brand sau model. Oarecum prin acest fapt, se poate spune că zilele de astăzi reprezintă epoca sticlei și a metalului pentru industria telefoanelor mobile. În contextul în care finisajul și aspectul neted, fără colțuri, ecranul și marginile care se întrepătrund, culori vibrante și senzația de calitate premium, chiar și brandurile care au pătruns recent pe piața dispozitivelor premium, sunt supuse la aceleași deficiențe.
Nici Gorilla Glass nu este în siguranță în fața unui asfalt...
Husele de telefoane devin astfel un accesoriu indispensabil pentru telefoanele care se încadrează în astfel de criterii. De exemplu, o husă Huawei a devenit un astfel de accesoriu din moment ce brandul de care aparține a pătruns cu succes pe piața premium. Ceea ce definește cel mai mult nevoia de o astfel de măsură de protecție este în cele din urmă faptul că chiar și o simplă cădere de la nivelul mâinii, poate transforma sticla impecabilă de pe ecran și spatele telefonului, într-un morman de țăndări pe care nici nu vrei să-l mai vezi.
Ce protejază cel mai bine telefonul tău de impact?
Depinde de ce-ți dorești… Vrei să-l protejezi de șocuri? Vrei să nu se zgârie? Vrei să-i aduci o schimbare? sau pur și simplu vrei să-l protejezi? Indiferent de necesități, există un material menit să îți rezolve orice problemă, rămâne doar să vezi care se potrivește cel mai bine problemei tale. Iată în continuare cele mai comune tipuri de materiale din care sunt confecționate husele de telefoane, care sunt avantajele și dezavantajele acestora, precum și cele mai bune întrebuințări:
Husele din Plastic obișnuit
Avantaje:
Cel mai ieftin material
Relativ durabil
Foarte ușor de personalizat și colorat
Oferă protecție destul de bună împotriva zgârieturilor, prafului sau chiar și împotriva apei
Dezavantaje:
Arată ieftin
își strică aspectul odată ce se murdăresc
Se pot deteriora în timp
Nu oferă rezistență foarte bună la căzături sau șocuri
Husele din plastic prin faptul că sunt cele mai comune și mai ieftine variante de huse le determină să fie folosite ca o variantă ieftină de a-ți proteja telefonul destul de eficient la un cost minim, tocmai de aceea sunt schimbate des.
Husele din Policarbonat
Policarbonatul este un fel de plastic mult mai durabil și cu proprietăți mult mai îmbunătățite față de plasticul standard. Astfel de material este folosit pentru geamurile blindate, veste anti-glonț sau seifuri. Dacă ai unul dintre ultimele telefoane de top de la Huawei, o carcasă pentru telefon Honor 10 din policarbonat este una dintre cele mai bune variante dacă vrei să faci ca telefonul tău să arate bine și să fie protejat în același timp.
Avantaje:
Extrem de durabil și rezistent
Foarte ușor
Protecție foarte bună împotriva oricărei daune
Personalizabil
Dezavantaje:
Se poate murdări ușor dacă este neglijat
Acumulează grăsime, transpirație etc.
Husele din Policarbonat sunt cea mai bună variantă indiferent de situație, deoarece acestea pot combina foarte ușor esteticul cu practicul.
Huse din Fibra de carbon
Cel mai bun material din lume pentru husele de telefoane este fibra de carbon! Mai rezistent chiar și decât oțelul și mai ușoară decât orice plastic, acest material reprezintă apogeul materialelor de construcție. Însăși cele mai scumpe mașini din lume sunt realizate din fibră de carbon, de exemplu: Lamborghini Sesto Elemento.
Avantaje:
Cel mai rezistent material de pe piață
Foarte subțire și ușor
Are un aspect foarte frumos și plăcut
Dezavantaje:
Scump
Limitat din punct de vedere al personalizării (culoarea standard este acel negru spre gri)
Cel mai mare dezavantaj al acestor huse este faptul că sunt în general destul de scumpe iar aspectul mat și ușor rigid nu poate fi pe placul oricui.
Husele din Silicon
Avantaje:
Ieftine
Vin cu o gamă vastă de culori, forme și posibilități de personalizare
Ușor de ținut în mână datorită aderenței pe care o are acest material
Flexibil și foarte moale
Cea mai eficientă metodă de a absorbi șocuri
Dezavantaje:
Contribuie considerabil la dimensiunile telefonului
Poate avea un aspect ieftin și neatrăgător în timp
Foarte dificil de curățat eficient
Husele de silicon prin faptul că sunt ieftine și la îndemână devin cea mai viabilă variantă pentru momentul în care pui problema impacturilor sau ai un stil de viață agitat.
Husele din piele naturală sau Ecologică
Avantaje:
Arată superb și stilat
Rezistente în mod firesc la apă, praf și zgârieturi superficiale
Au aderență foarte bună
În majoritatea cazurilor sunt foarte ergonomice
Dezavantaje:
Scumpe
Se murdăresc și deteriorează ușor dacă sunt neglijate
Nu oferă prea mare rezistență la șocuri
Husele din piele sunt mai mult un element de fashion decât unul practic. Cu toate că oferă un grad de protecție, acesta nu se compară cu cel pe care policarbonatul sau fibra de carbon o pot oferi.
Husele din Aluminiu sau alt metal
Avantaje:
Aspect foarte plăcut
Grad foarte ridicat de protecție
Nu se deteriorează
Foarte ușor de curățat și întreținut
Dezavantaje:
Greu
Poate prezenta interferențe cu conectivitatea telefonului
Scump
Dificil de ținut în mâini
Husele din metal sunt o soluție destul de extremă. Majoritatea huselor de acest gen sunt folosite în activități extreme sau într-un stil de viață foarte alert.
În cele din urmă, nu se poate spune că există o husă ideală pentru telefon, tocmai de aceea există diferite materiale și diferite modele de astfel de accesorii. Faptul că acestea deservesc unei multitudini de întrebuințări, face ca diferitele materiale din care sunt confecționate să justifice toate variabilele pe are o persoană le ia în considerare atunci când se gândește să facă o astfel de achiziție. Protecție, aspect, personalizare, etc. pentru toate acestea există un material ideal, în rest este strict o chestiune de gusturi personale.