Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    158
  • comments
    6
  • views
    10,765

Cea mai bună cafea? Da, preparată chiar la tine acasă!

enrique00a

338 views

Dacă și tu ai căpătat în timp o mică pasiune față de cafea, băutura care te energizează în fiecare dimineață, atunci poate este util de știut că dacă vrei cea mai bună cafea din oraș nu trebuie să cauți prea departe. Poți să o prepari chiar tu, la tine acasă. De ce? Pentru că poți să obții o cafea delicioasă dacă alegi boabele potrivite și știi cum să le prăjești corespunzător.

 

Din păcate, chiar dacă este recomandat ca boabele de cafea să fie folosite atunci când sunt cel mai aromate, adică într-un interval de maximum o săptămână de la prăjirea lor, multe magazine de unde le poți achiziționa îți oferă produse care stau de mai mult timp pe rafturile lor. Acesta este doar unul dintre argumentele pentru care este o idee bună să îți prăjești chiar tu boabele de cafea acasă. Chiar dacă nu știi cum să faci asta, procesul este destul de simplu și mai jos poți să descoperi care sunt pașii principali.

Alege să cumperi boabe de cafea verzi

 

Primul pas este achiziționarea de boabe de cafea crude, verzi. O informație de care este util să ții cont este că boabele de cafea cresc în mărime atunci când sunt prăjite însă, totodată, își vor pierde aproximativ jumătate din greutate. De altfel, este firesc să trebuiască la început să încerci mai multe tipuri de boabe de cafea, poate de la magazine diferite, înainte de a descoperi care sunt preferatele tale.

Echipează-ți bucătăria cu instrumentele necesare

 

Nu trebuie să te sperii și să crezi că ai nevoie de acele prăjitoare destul de mari pe care probabil le-ai mai văzut în cafenele. Poți să găsești astfel de aparate dedicate uzului casnic, chiar la oferte destul de bune. Dacă nu ești încă pregătit să investești într-un astfel de echipament: https://www.emag.ro/cafea/c, ai și soluția de a prăji boabele de cafea într-o tigaie de fontă. De ce mai ai nevoie în rest? De câteva vase de metal, o pereche de mănuși și o lingură de lemn pentru a amesteca boabele în timp ce se prăjesc.

 

Procesul de prăjire

 

Odată ce ai plasat boabele de cafea în aparatul de prăjire, începe să amesteci. Vei observa că boabele vor începe ușor-ușor să își modifice culoarea de la verde la galben și, eventual, la brun deschis, moment în care vei auzi un sunet de tipul „crack”, similar cu sunetul de la popcorn. Acest sunet semnalează momentul în care urmează să vezi pleava (coaja boabelor brute) apărând în prăjitor. 

 

Scoate boabele de cafea imediat ce observi că sunt destul de întunecate la culoare!

 

Dacă îți place cafeaua foarte slabă, va trebui să renunți la procesul de prăjire în acest punct. Dacă în schimb îți place cafeaua mai tare, mai așteaptă câteva minute până când acestea ajung la o culoare întunecată.


×