Top 3 lucruri importante pentru camera copilului

Top 3 lucruri importante pentru camera copilului

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimobila, scaune
Ultima actualizareLuni 11 aprilie 2022
Vizualizari259

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand vine vorba de amenajari interioare, lucrurile pot fi mai complicate, intrucat nu ne putem decide ce alegeri sa facem. Dar cand dormitorul micutului necesita a fi decorat cu mobilier camera copii, avem cateva obiecte esentiale pe care nu trebuie sa le omitem. Alegerea unor piese pentru camera celui mic, ne poate fi de folos si peste ceva timp, atunci cand acesta va creste, de aceea veti vedea care sunt cele mai importante lucruri pentru aceasta incapere.

Alegeti un birou potrivit

Biroul va fi un obiect indispensabil din camera copilului, fiind util in special cand acesta va fi la varsta la care va avea teme pentru scoala. Indicat este sa nu-l cumparati de la inceput, ci la varsta la care va avea nevoie. Atunci cand este mic, puteti alege o masuta si un scaunel, unde acesta sa desfasoare activitati recreative si educationale. Este important sa reglati biroul, daca acesta va ofera posibilitatea. In functie de inaltimea copilului, trebuie sa fie unul adecvat, astfel incat cel mic sa nu stea intr-o pozitie inconfortabila.

Puteti alege un birou mai mare, daca spatiul va permite, astfel veti putea depozita obiecte mici si pe suprafata acestuia, economisind loc. De asemenea, este bine ca biroul sa aiba sertare, in felul acesta, copilul isi va aseza rechizitele cele mai des folosite. Totodata, daca dimensiunile camerei va permit, asezati biroul intr-o zona in care patrunde lumina naturala, aceasta este benefica atunci cand copilul va scrie. In situatia in care acest lucru nu este posibil, aveti la dispozitie diferite modele de obiecte ce au o sursa de lumina, cum sunt lampile.

Folositi scaune ergonomice

Exista modele de scaune birou copii foarte accesibile. Cele ergonomice fiind o investitie buna,in special, pentru confortul acestora. Astfel, cei mici il pot adapta in functie de nevoile lor. Insa nu doar acest beneficiu il vor avea, ci si faptul ca se pot deplasa cu usurinta in alte incaperi, fara sa foloseasca scaunele din sufragerie, de exemplu. De asemenea, cei mici pot sta si la masa, folosindu-se de scaunul din camera loc. Aceste lucruri sunt posibile datorita prezentei rotilor, care faciliteaza deplasarea dintr-un loc in altul.

Optimizati spatiul


Pentru a face posibil acest lucru, achizitionati cosuri pentru sortat jucariile, in functie de categorii. Cereti-le copiilor sa va ajute, astfel, vor stii unde au diferite obiecte, nemaifiind nevoie sa va solicite ajutorul. In cazul in care patul este prevazut cu spatii pentru depozitare, folositi-le pentru a aseza lucrurile pe care cei mici nu le folosesc des.

Un dormitor pentru copii se poate transforma intr-unul pentru adolescenti, prin schimbarea culorii peretilor, dar si prin personalizarea spatiului de catre tineri. Este important ca zona de studiu sa fie amenajata in cel mai luminos colt al incaperii, in fata ferestrelor. De asemenea, pe masura ce acestia cresc, patul poate fi mutat fie la perete, fie pe mijloc, astfel incat sa faciliteze trecerea.

Nu in ultimul rand, este bine sa amenajati camera copilului si in functie de preferintele acestuia. O incapere decorata dupa bunul lor plac, ii va ajuta sa obtina rezultate mai bune la teme, dar ii va folosi si pentru momentele de relaxare ce implica joaca sau cititul. Daca optati pentru mobilier in culori neutre, veti avea baza perfecta pentru a putea schimba decorul, pe masura ce cresc. In situatia in care cei mici au varsta la care nu isi pot exprima dorintele, ii puteti ajuta aratandu-le diverse obiecte pe care le-ati dori in camera lor. Totodata, acestia va pot spune si ce culori ar vrea in camera lor, de aceea este bine sa tineti cont si de ceea ce vor ei.