sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Familia patologica (fara sentiment, din interes) Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 05 April 2008 - 11:38 AM

Cati dintre cei care suferiti emotional sau psihic ati trait situatiile de mai jos in familia voastra?

Agresivitatea obsesionalului

Obsesionalul (personajul care poate genera tulburări pshice severe celor din jur):
- In copilarie i-au fost interzise/reprimate manifestarile de agresivitate, mânie, ura,
ostilitate, sfidare etc. acestea erau pedepsite sau urmate de retragerea iubirii.

Manifestari ale agresivitatii obsesionalului:

- suprematia asupra partenerului

- fortarea partenerului de a se situa pe o pozitie de dependenta fata de el

- se cramponeaza de trecut si-i enumera partenerului, cu date temporale exacte,

ce anume a gresit, de câte ori etc.

- îi face partenerului propuneri de program, cauta sa stabileasca reguli

- la obsesionali joaca un rol important timpul si banii, punctualitatea şi economia în parteneriat

- apar cel mai clar in primplan pulsiunea de a stăpâni, pedanteria şi rigiditatea

- sexul este adesea planificat sau are o componenta sadica

- obsesionalul îşi aduce voinţa de performanta şi în sexualitate, situaţie în care partenera devine un obiect al verificarii performantelor sale

- obsesionalul are cultul elitelor si isi foloseste proprii copii ca simple obiecte pentru performanta scolara („ori inveti ori mori", „daca nu iei zece la materia asta sa nu mai vii acasa")

- obsesionalii cauta un cadru legitim pentru aşi exterioriza agresivitatea (fanaticii in toate domeniile posibile: sanatate-igiena, morala, religie, armată, învăţământ etc)

- obsesionalii nu îşi îndreaptă agresivitatea impotriva lor inşile ca si depresivii, ci impotriva a ceva sau cineva din exterior (provoacă traume emoţionale celor apropiaţi iar pe timp îndelungat tulburări psihice severe pana la psihoze)

- O varianta întrucâtva mai blândă a agresivitatii « legitimate » descrise este corectitudinea exagerata, care, alaturi de reprimarea agresivităţii, este forma cea mai frecventa de manifestare obsesionala a agresivitatii - fara ca obsesionalul sa fie aici constient de agresivitate (exemplu: profesori care intra la fix si ies la fix, demonstreaza toate teoremele, dau excesiv teme pentru acasa, critică profesorii care nu fac la fel, etc).

- O alta forma de agresivitate obsesionala este agresivitatea vicleană, laşă, care loveşte pe la spate. O gasim la oamenii care în copilaria lor au fost pedepsiţi sever pentru manifestarile lor de agresivitate; ei au fost nevoiti sa-si ascunda agresivitatea în spatele unor meserii ca: politicieni, militari, poliţişti, judecatori, preoţi, pedagogi şi funcţionari care justifică agresevitatea în meserie prin faptul că ei se ţin de norme, regului şi principii.

- O serie de acte ratate care pot fi incadrate in categoria « stângăcie » sunt expresia unor afecte reprimate

- autoobservaţia ipohondră: individul respectiv îşi chinuie anturajul cu angoasele şi simptomele sale ipohondriace

- incetineala, scrupulele şi indecizia cu care îşi streseaza din ce in ce mai mult anturajul (de exemplu, femeia care nu reuseste sa se imbrace la timp pentru petrecere, bărbatul care mereu răspunde cu nu în familie sau la servici celor care îi cer ajutor, care nu mai termină lucrul inceput)

- Somatizarile sunt echivalente ale agresivitatii reprimate (tulburari cardiovasculare, oscilatiile tensiunii arteriale, dureri de cap, tulburari de somn si digestive şi unele tulburări specifice cum sunt alergiile, psoriazisul, sinuzite incurabile)

Exemple:
- celibatarul batran ramas sub fusta mamei
- functionarul sau contabilul care cultiva mici manii in numele legii, dar ascunzind sub masca politeţei şi a religiozităţii, o agresivitate ucigatoare
- inspectorul sanitar care cauta cele mai mici urme de murdarie iar daca nu le gaseste pe loc e bucuros sa aplice preventiv o amenda substantiala care merge in buzunarul propriu
- medical care profeseaza pentru statut si bani, care nu opereaza pana nu isi vede incasat tariful auto stabilit (impins si el de la spate de parinti sa se faca medic)
- judecatorul care face dreptate pe bani si care isi profeseaza meseria la indemnul parintilor motivat de statutul social si de bani

(toate acestea sunt agresiuni mascate, la locul si asupra persoanelor nepotrivite, cu sau fara beneficiu personal material, dar intodeauna cu un beneficiu psihologic obtinut prin defularea agresivitatii in forma mascata)

Agresivitatea la locul
/ momentul nepotrivit şi asupra persoanei nepotrivite

Sotul umilit la servici vine acasă unde îşi bate soţia fără motiv (sau o umileste verbal). Aceasta se răzbună pe copil bătându-l, umilindu-l sau cerandu-i performante nejustificate ca despagubire indirecta pentru umilirea suferita din partea sotului. Copilul mai târziu trage pisica de coada, chinuie sau ucide animalele din gospodărie (ca surogat poate să-şi distrugă jucăriile). Este specifică în comunităţile de nevrotici din mediul rural.

Principii "educative" in familii fara sentiment (din analiza tranzactionala):
1.Nu gandi ce gandesti, gandeste ce gandesc eu (nu gandi).
2.Nu simti ce simti, simte ce simt eu (nu simti).
3.Dorinta mea e ca tu sa nu ai nici o dorinta (nu dori).
4.Da-ul tau e Nu-ul meu si Nu-ul tau e Da-ul meu (nu exista, negare de sine, comunicare disociata).
5.Greselile mele sunt din cauza ta (gresesti mereu).
6.Meritele tale sunt datorita mie (nu reusi pentru ca meritele imi revin mie).
7.Fericirea mea e nefericirea celorlalti (nu te bucura, fi nefericit ca sa ma simt eu bine).

Agresorii egocentricii se hranesc sufleteste in momentul in care simt ca victima lor "nu mai gandeste", „nu mai simte", "nu mai doreste", "nu mai vrea sa existe", "greseste mereu", "nu reuseste nimic", "nu se mai bucura de nimic". Urmeaza 3 posibilitati (nebunie, sinucidere, consum de substante), toate trei insemnand moarte.

In momentul in care agresorul simte ca victima lui "gandeste", „doreste", "vrea sa existe", "reuseste ce isi propune", "nu greseste", "se poate bucura de una singura", atunci intra in panica, se simt dezorientat, invins pentru ca victima inceteaza sa mai fie receptiva, sa-i mai pese. Agresorul se simte confuz, dezorientat nu pentru ca ar constientiza jocul murdar pe care il practica ci pentru ca simte ca nu mai detine controlul asupra victimei. O victima care se bucura nu poate fi supusa, controlata, manipulata. Deasemenea nu-i poate fi distrusa increderea in sine.

Perechi agresor - victima: parinte-copil, sot-sotie sau sotie-sot. Ca sa apara un sinucigas trebuie sa existe mediul agresor si structura slaba a victimei (naivitate, inteligenta emotionala scazuta).

Victima ia in mod inconstient deciziile din paranteze. Aceste decizii stau la baza autoagresiunii emotionale a depresivilor.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 05 April 2008 - 11:55 AM

0

#2 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 05 April 2008 - 12:31 PM

Foarte adevarat,si interesant. :yahoo: Mi se pare potrivit ca eventualele comentarii sa atinga tema ,,ce e de facut''(ca e complicat sa educi un adult....mai ales unul abuziv!).Singura solutie am gasito intr-o carte numita ,,Profetiile de la celestine''
Sa incercam sa dam ,,pe fata'' toate manipularile celorlalti,sa-i ,,fortam'' sa constientizeze ceea ce fac.(lucru care poate ca nu functioneaza cu persoane foarte agresive,care nu admit sa nu ,,aiba dreptate".
Am scris un topic pe tema ,,cum anume afecteaza pe copii ,,educatia'' abuziva(cu referire la dresajul ,,religios") aici: http://www.roportal.ro/discutii/ftopic4415...ptate+si+putere
0

#3 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 05 April 2008 - 02:45 PM

Interesant e ca ţărănismele româneşti (si ale altor popoare in special balcanice si orientale) sunt atat de complexe incat e nevoie de specializari psihologice postuniversitare pentru a putea fi decripate si puse la zid (adica nu se invata in timpul facultatii de psihologie gandirea lui Moromete transmisa de la unchiul Gelula pana in zilele noastre).
0

#4 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 April 2008 - 01:33 AM

Sentimente şi atitudini comportamentale parazite

Inteligenţa emoţională scăzută din partea copilului combinată cu lipsa iubirii parentale (lipsa înţelegeri şi acceptarii necondiţionate a parintelui pentru copil) generează urmatoarele sentimente parazite (non autentice) la copii si la viitorii adulti, sentimente si atitudini comportamentale care formează scenariul de viaţă (script, blestemul parental, set de principii si programe inconstiente care se executa de la sine pe toata durata vieţii):

- complexe de inferioritate, inadecvare familiala si sociala. Apar in urma criticilor si reprosurilor facute in scop de afirmare a superioritatii parintelui asupra copilului (te-am facut ca să am în faţa cui mă da mare). E normal si firesc ca parintele sa fie superior copilului dar nu e normal sa afişeze asta in scop ostentativ de umilire

- invidia si dorinta de a imita indivizii invidiati datorita sentimentului de inferioritate sociala. Poate degenera in mitomanie, in simdromul de falsa identitate.

- lacomia si compulsia de a achizitiona lucruri doar pentru afisare publica, nu pentru placere sau utilitate personala. Poate degenera in cleptomanie.

- proiectii afective sau sexuale care produc diferentieri sau conditionari intre copii (mama care isi „iubeste" mai mult fiul decat fiica pentru ca e baiat, tatal care isi iubeste mai mult fiica decat fiul pentru ca e fata). Au la origine complexe de inferioritate ale parintelui fata de propriul sex. Aceste proiectii sunt transmise familial in mod inconstient din generatie in generatie. O alta proiectie e naivul care are nevoia sa perceapa un parinte de imprumut in orice om amabil. Acestia sunt credulii victimele excrocilor care se afiseaza la inceput in piele de oaie (de parinte amabil) ca la urma sa schimbe foaia (majoritatea agresorilor intra sa joace in triunghiul dramei camuflati in salvatori ca la urma sa comute pe rol de agresor). Sunt si false victime care intra in triunghi sa ceara ajutorul salvatorului real ca la urma sa comute in agresor - nu e bine ce spui tu, esti nul (au invatat aceste jocuri in familie de mici si sunt dependenti de ele ca de heorina). Toti acestia, victimele credule, agresorii vicleni, sunt copii neiubiti care fie sunt perversi cu ei insisi fie cu altii, unii lupi, alti oi naive. Ei nu pot discerne negrul de alb pentru ca le lipsesc sentimentele autentice fata de orice.

- dorinta de a fi excentric, de a iesi in evidenta doar pentru ca atunci cand ai fost mic parintele nu te-a apreciat pozitiv (tinerii organizati in grupuri anarhiste care manifesta violent in fata unor parinti de imprumut doar pentru ca acasa nu le-a auzit nimeni dorintele)

- orientarea spre beneficiu imediat si satisfacerea trebuintelor fizice sau de dependenta emotionala (relatie pentru a nu fi singur, pentru sex, pentru bani sau pentru simplul fapt ca ambii parteneri se percep ca inadecvati si de neacceptat de oricine altcineva, sau din dorinta de a invidia si a imita impreuna cuplurile bazate pe sentimente autentice "daca altii se inmultesc de ce sa nu ne inmultim si noi iar apoi legam copiii cu lantul sau îi ţinem in cuşcă")

- centrarea pe sine, inconstienta faţă de propriile emoţii şi ale celor din jur. Preocuparea excesiva fata de trup cu ignorarea sentimentelor personale sau ale celorlalti (parintele care se preocupa de defectele fizice ale copilului creindu-i acestuia complexe de inferioritate dar nu acorda nici o atentie dorintelor sau emotiilor copilului; au la baza dorinta egoista a paritelui de a se despagubi de orice imperfectiune personala prin perfectiunea pe care o pretinde de la copil

- sentimentul falselor datorii. Pentru ca nu a trait in familie pe propria piele simtul datoriei parintelui fata de copil (ci doar a implinit asteptarile egoiste ale parintelui), viitorul adult nu va sti in viata sa-si motiveze actiunile si datoria fata de sine sau altii in functie de propriile sentimente (fac asta pentru ca ma iubesc pe mine nu pentru a ma face remarcat, sau pentru a fi laudat, sau imi fac datoria in firma nu pentru ca il ling in fund pe sef ci pentru ca imi pasa de familiile celorlalti angajati).

- lipsa simtului critic, de autoevaluare personala, specific adultului (muncesc peste program doar sa imi spuna seful cat sunt de harnic). Sunt copiii care nu au fost apreciati in nici un fel de parinti, copiii ignorati.

Coordonatele vietii umane (stâlpii sănătăţii psihice)

1.Activitatea (locul de munca, in acord cu aptitudinile si alegerile personale). Este locul unde dăm energie psihică, emoţională şi fizică.
2.Relatia din sentiment autentic (cu partenerul, copiii)
3.Viata sociala (cercul de prieteni, altii decat cei de la servici)
4.Viata personala (hobby-urile, ceea ce faci pentru sufletul tau, singur, in spatiul tau privat, in timpul tau privat), ea nu se poate suprapune cu punctul 1, fac bani distrandu-ma, delectandu-ma sau ma delectez făcând bani).

Din ultimele trei coordonate primim energie, endorfinele psihice, daca exista sentimentele adecvate, pozitive. Ele nu pot fi obtinute cu forta, ci prin alegerile care le facem la inceput de relatie, prietenie, hobby, etc.

Un agresor interzice ultimele 3 coordonate din viata victimei si limiteaza sau deturneaza prima coordonata, activitatea, profesia, totul in scopul de a devaloriza si a face victima dependenta de el. Femeile din mediul rural sunt alegerile ideale pentru agresorii vicleni care se tem permanent de singuratate.

Cele 4 mijloace prin care un om isi atinge un obiectiv in viata:

1. Increderea in sine, stima de sine, sentimentul valorii de sine (este bine conturat la copiii acceptati si intelesi neconditionat de parinti).
2. Simtul rdatoriei fata de propria persoana, fata de familie, fata de sociatate/comunitate. Se invata in familie dupa cum si-a facut datoria parintele fata de copil. I-a oferit jucaria care nu a avut-o el cand era mic, i-a cumparat hainele care i-au lipsit lui, l-a dat la facultatea pe care nu a putut-o el face, simtul datoriei va fi grav distorsionat.
3. Comunicarea, modul in care comunici cu ceilalti pentru a-ti atinge un obiectiv.
4. Sentimentele, cu rol de busola, care te orienteaza si te motiveaza spre un anume obiectiv

Aceste 4 mijloace sunt cvasiabsente la copiii neiubiţi. In momentul in care copiii sunt fortati sa accepte deciziile si alegerile parintelui in ce priveste viata sa personala, copilul poate deveni un monstru de egoism, impunand si el altora propriile decizii si gusturi. De sentimente in alegeri nici nu mai poate fi vorba ci numai de disperarea satisfacerii trebuintelor primare, obtinerii beneficiului din orice. Viitorul adult a invatat in familie sa faca troc cu sentimentele. Nerespectand-si propriile sentimente sau ale celorlalti, asumandu-şi false datorii, este normal să apară depresia. Oamenii cu false sentimente fata de sine si ceilalti, vor alege cai mincinoase in viata, pentru ca le lipseste busola.

Situatii care aduc cu sine false datorii, obligaţii:

- relatie din interes

- copii făcuţi din instinct (deabia astept sa creasca mare ca sa faca ce spun eu "copilul marioneta")

- job unde nu ai aptitudini şi încredere în sine pentru a-l face

- prietenii si relatii de pe pozitia eu nu sunt ok tu nu esti ok (sunt cei care isi crapa capetele la betie, pentru ca atunci inconstientul e descatusat iar pozitia de falsa prietenie devine insuportabila)

Aceste 8 puncte, 4+4, reprezinta un sistem solid, prezent in viata tuturor oamenilor fericiti, sistem invatat de mic din familie prin exemplul personal al parintilor fata de copii.

Căile de defulare a agresivităţii

Un copil agresat in familie poate alege mai multe cai pentru a se despagubi pentru agresiunea suferita in familie

• Agresivitate asupra celorlalti. Sunt persoanele care produc in familie si societate majoritatea bolnavilor psihici. Copilul este victima care isi iubeste cel mai mult agresorul, daca acesta se numeste mama, tata. Atat timp cat agresorul gaseste victime receptive la agresiunea sa, se mentine pe linia de plutire (jocul cartofului fierbinte). Agresorul a fost si el candva o victima, dar risca oricand sa redevina victima daca pierde proximitatea cu victimele din prezent (sotia, copiii).

• Autoagresiunea. Este calea care duce la autoeliminare. Intr-o familie in care parintii sunt agresori psihici, copilul mai slab va decompensa psihiatric, pentru ca se va autoagresa emotional in aceleasi mod in care a fost agresat de parinti (sunt prost, sunt urat, nu sunt bun de nimic). Agresorii creaza inconstient situatii in care copiii lor sa sufere esecuri tocmai pentru a le putea reprosa mai tarziu ca nu sunt buni de nimic. Asteptarile parintelui vis-a-vis de copil sunt forma cea mai vicleana si subtila de agresiune parentala. Daca copilul are esec in a indeplini aceste asteptari se va autoagresa spunandu-si: "nu sunt in stare sa fac nimic" uitand ca acele asteptari nu au fost alegerile sale iar datoria parintelui e sa respecte alegerile copilului si sa-l ghideze prin exemplu personal pentru a face alegerile corecte.
Ceea ce nu stiu multi parinti e ca alegerile corecte nu pot fi impuse cu forta copilului, el le va copia oricum pe cele ale parintelui, bune sau rele.

• Alege un contra scenariu, de genul scufiţa roz, bun, drăguţ si de ajutor cu toata lumea din dorinta de a evita comportamentul parintilor. E un scenariu de tuşier care duce la depresie. Ajutorul necerut e tot o agresiune.
Cineva imi spunea "mai mult decat isi blestema parintele copilul nu o face nimeni". Inutile asadar descantecele la mama omida.
Altcineva imi spunea "parintele spune ca vrea pentru copilul sau sa ajunga mai sus ca el, dar de fapt nu doreste asta" - si asta e adevarat in cultura noastra.

Asta e doar teorie, dar e valida. Insa pentru a da roade, ea trebuie traita in sens pozitiv (adica pe dos decat am descris aici) de cand te nasti si pana iti parasesti familia de origine, lucru care nu se intampla in familiile unde nu exista sentiment manifestat prin intelegere si acceptare neconditionata, unde toata lumea incearca sa se valorizeze prin celalalt, lucru inutil si imposibil.

Ceea ce spera psihologii prin terapie, cel putin in occident e sa implementeze post factum in inconstientul pacientului lucrurile normale care nu le-a trait in familie de mic si sa stearga pe cele rele. Ceva mai mult decat o reeducare. Cunoscand raul, unii vor face binele. Totul e sa ai bunul simt sa nu iei raul drept bine si negrul drept alb (una din definitiile nevrozei).

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 12 April 2008 - 02:31 AM

0

#5 Utilizator offline   Jet Black 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-December 07

Scris 12 April 2008 - 08:55 AM

Tu visezi noaptea prostiile astea sau te inspira site-urile de la semnatura?

Aceasta postare a fost editata de Jet Black: 12 April 2008 - 08:56 AM

0

#6 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 12 April 2008 - 09:55 AM

Nu sunt de acord ca astea sunt niste prostii...doar pentru ca Iosafat este snob si jigneste pe toata lumea cu aroganta lui,nu inseamna ca ceea ce a postat aici e o prostie.M-ar interesa sursa de unde scoate interpretarile astea.
0

#7 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 April 2008 - 12:00 PM

Vezi postareaJet Black, la Apr 12 2008, 09:55 AM, a spus:

Tu visezi noaptea prostiile astea sau te inspira site-urile de la semnatura?

Ma inspira si alea. E ceva rau in asta?

In scufita rosie mai e un personaj, scufita roz care o informeaza pe cea rosie unde se afla vanatorul. Asta am facut eu, informez scufitele rosii cum pot impusca lupii. Lupii protesteaza, dreptul la existenta il are oricine.

Vezi postareaArcangelo, la Apr 12 2008, 10:55 AM, a spus:

Nu sunt de acord ca astea sunt niste prostii...doar pentru ca Iosafat este snob si jigneste pe toata lumea cu aroganta lui,nu inseamna ca ceea ce a postat aici e o prostie.M-ar interesa sursa de unde scoate interpretarile astea.

Din analiza tranzactionala, care s-a nascut in Statele Unite. Ati vazut, cand un cetatean american fie el negru, musulman comite o infractiune pe teritoriul altui stat, e scos bazma curata pentru ca statul american e un fel de parinte caruia îi pasa de copiii lui ori ce prostie ar face (face parte din cultura lor oare? sau se iubesc mai mult intre ei incepand din familie?), deasemenea considera ca destui copii americani au murit pentru destui copii tembeli din Europa in doua razboaie mondiale ca sa fie pedepsiti copiii americani pentru o infractiune comisa in Europa (respecta-te pe tine si vei fi respectat, ceea ce europenii nu au prea facut iar cei cu gandire naiva nu sesizeaza).

Pentru statul român un infractor român recidivist nu exista, fie ca e incarcerat in ţara natala ori in alta, pentru stat e un damnat irecuperabil si trebuie sa dispara. Exact cum o mama spunea despre fiul ei violator "sa fie omorat pentru ca ne-a dezonorat pe noi parintii" - asadar noi, in cultura noastra nu tinem la copiii nostri ci la onoarea noastra, la ego-ul nostru. Prin urmare, meritam cu varf si indesat tot ceea ce am trait sub comunisti sau altii dar eu cred ca mai mult rau decat si-au facut romanii lor insile nu le-a facut nimeni, de aceea comunismul la noi a fost mai odios ca la altii (unguri de exemplu). Dar am spus la alt post, fiti atenti, ca securistii aia educati din varf se poarta mult mai bine cu copiii lor decat se poarta victimele securistilor cu copiii lor.

Analiza tranzactionala s-a nascut din dorinta de a explica ororile celui de al doilea razboi mondial si ce se afla in mintea celor care l-au provocat dar si pentru a ajuta soldatii sa se recupereze mai rapid din traumele razboiului. Un om care intelege, poate sa se vindece. Deasemenea au si americanii monstrii lor, nu asa multi ca noi, dar au si ei destui, si acestia au constituit o motivatie de studiu. Cand vedem masacrele din scolile americane, sa ne gandim ce ar fi la noi daca armele ar fi la liber ca in USA, avand in vedere ca societatea noastra e bazata pe ura si agresiune ca mod de relationare in n moduri asa cum am aratat in postarea asta.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 12 April 2008 - 12:22 PM

0

#8 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 12 April 2008 - 02:19 PM

Cu politica asta americanii isi si dau cu tesla'n c*a*e printr-un lant cauzal suficient de lung ca sa depaseasca compilatoarele luminatilor conducatori.
0

#9 Utilizator offline   Laughlin 

• Saguaro
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-March 08

Scris 12 April 2008 - 03:07 PM

Pana un alta, podoabele in care isi dau americanii cu tesla sunt ale naibii de grele, si multi ravnesc sa aiba si ei niste chestiuni similare. :cheer: ...nu de alta, dar ca sa vada cum se poate trai cu asa greutati pe ....umeri. :doh:
0

#10 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 April 2008 - 05:00 PM

Vezi postareaelandi, la Apr 12 2008, 03:19 PM, a spus:

Cu politica asta americanii isi si dau cu tesla'n c*a*e printr-un lant cauzal suficient de lung ca sa depaseasca compilatoarele luminatilor conducatori.

Pe termen lung da, dar cu o conditie, ca europenii sa devina mai americani decat americanii.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Cum pot sau cum se poate verifica daca sint sanatos la cap. NASTYPRIMUL  9 2.352
Hot Topic (New) DIVORTUL Insolit  96 18.372
Replici noi psihologic sau altceva? arual7303  7 12.143
Topic inchis Sugestia Aseneth  9 680
Hot Topic (New) Alcoolul.
Dependenta de alcool.
bydy  69 3.820