Purificarea apei. Care sunt pașii necesari?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriapa
Ultima actualizareJoi 23 ianuarie 2020
Vizualizari655

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din obișnuiță și din lipsă de informare, foarte mulți români consumă apă direct de la robinet, fără a fi însă conștienți de problemele care pot să apară. Consumul îndelungat de apă direct de la rețeaua publică, fără un sistem de filtrare pentru apa, poate provoca anumite neplăceri.

Astfel, dacă vom consuma mult timp apă care conține clor (precum și alți derivați ai săi), sistemului nostru digestiv va avea de suferit. Totodată, sistemului imunitar va slăbi și pot să apară inclusiv afecțiuni cardiovasculare. Ca să nu mai vorbim de gustul foarte neplăcut pe care îl are apa tratată cu clor sau cu alte substanțe.

Alegerea sistemului optim pentru filtrarea apei

Folosirea unui sistem eficient de filtrare a apei înlătură neplăcerile și pericolele la care oamenii se expun atunci când consumă apă direct de la robinet. Astfel, gustul apei filtrate va fi mult mai plăcut, iar apa de la robinet va putea fi consumată în siguranță, fără să fie nevoie să cumpărăm apă îmbuteliată.

Prin urmare, dacă vom cumpăra un dozator de apă cu sistem de filtrare, cum sunt cele care se pot gasi la https://romkor.ro/, ne vom putea bucura de apă curată și pură, fără să plătim zilnic pentru sticle de apă. Mai mult decât atât, apa filtrată corespunzător înlătură dezvoltarea afecțiunilor gastrointestinale, cauzate de posibila prezență în apa de la robinet a unor protozoare nocive precum cryptosporidium sau giardia.

Care sunt pașii de purificare a apei?


Pentru a vedea care sunt pașii necesari pentru purificarea apei, este important să analizăm, rând pe rând, principalele filtre de apă și procesele pe baza cărora funcționază. Iată care sunt acestea:

1. Filtrul de apă pe bază de carbon

Este unul dintre cele mai des întâlnite filtre de apă, datorită prețului foarte accesibil. Procesul de filtrare a apei este unul cât se poate de intuitiv: pentru că substanța principală - cărbunele - are o densitate scăzută, acest lucru îi permite să atragă cu ușurință alte substanțe din compoziția apei. Acest fenomen este denumit absorbție. Atunci când filtrul de carbon se înfundă, în cazul în care nu este schimbat, nu va mai absorbi la fel de eficient substanțele nocive pentru sănătate.

2. Filtrul de apă pe bază cu granule de zeolit

Granulele de zeolit conțin sodiu. Apa este filtrată prin acest sistem datorită unui proces chimic foarte simplu: atunci când apa de la robinet - în a cărei compoziție există ioni de calciu și magneziu - trece prin acest tip de filtru, granulele de zeolit vor elimina propriile săruri, care vor înlătura magneziul și calciul din compoziția apei.

3. Filtrul de apă pe bază de distilare

Acest sistem are la bază fierberea apei de la robinet. Aburii degajați în momentul fierberii vor fi condensați într-un recipient special, rezultând astfel apă potabilă.

Iată care sunt principalii pași de purificare a apei, în funcție de sistemul de filtrare achiziționat. Un astfel de sistem oferă o calitate mult mai ridicată a apei consumate, înlăturând gustul neplăcut și substanțele nocive din compoziția sa.

Sursa foto: pexels.com/photo/water-flows-from-the-tap-to-sink-6256/