Apartamente de vânzare in București – cum alegi locuința potrivită pentru tine

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriapartamente noi, Imobiliare
Ultima actualizareMarti 23 ianuarie 2018
Vizualizari1348

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cumpărarea unui apartament este o investiție importantă, posibil chiar singura de acest fel într-o viață, atunci când se caută un loc care poate fi denumit „acasă”. Alegerea devine foarte dificilă, întrucât există foarte multe opțiuni, dar și numeroase criterii ce trebuie avute în vedere pentru a evita eventuale neajunsuri ulterioare. Experții Compari Imobiliare – un portal de anunțuri imobiliare online ce cunoaște o tot mai mare popularitate – ne oferă câteva recomandări pentru ca alegerea făcută să fie cât mai avantajoasă.

Detalii care fac diferența – ce trebuie să știi atunci când cumperi un apartament

Nu are nici o importanță dacă urmează să alegi din seria de anunțuri cu apartamente de vanzare Bucuresti, Cluj, Timisoara, Vaslui, Iasi, Bacau sau Sibiu. Indiferent de oraș, în cadrul portalului Compari Imobiliare vei găsi numeroase anunțuri, pe care le poți filtra în funcție de propriile tale criterii. În primul rând, trebuie să îți stabilești de la bun început bugetul. Cât ești dispus să investești sau ce avans poți să oferi (dacă urmează să contractezi un credit) ar trebui să fie întrebările de bază într-un astfel de caz. Abia după ce ai stabilit acest aspect, va trebui să selectezi anunțurile care se încadrează în limitele bugetului de care dispui. În continuare, selecția va trebui să țină cont de:

Zonă – un factor de influență decisiv

Orice viitor proprietar și-ar dori să găsească un apartament cu o poziționare într-o zonă cât mai bună a orașului. De asemenea, trebuie să existe și căi de acces facile către puncte de interes pentru cumpărători: unități de învățământ, centre comerciale, instituții publice, unități medicale, mijloace de transport în comun etc. Apartamentele de vânzare care bifează toate cele enumerate mai sus sunt, de obicei, cele poziționate în aglomerările urbane. Dacă ești o persoană care preferă liniștea, de preferat ar fi să alegi un apartament situat într-un cartier mărginaș. În acest fel, în momentele tale libere, nu vei fi asaltat în mod constant de agitația urbană caracteristică marilor metropole.

Apartament dintr-un complex rezidențial nou sau apartament într-un bloc de locuințe vechi?

Aici părerile sunt împărțite, iar alegerea o vei face analizând foarte atent toate detaliile ce țin de finisaje, izolație, instalații, rezistență a construcției și alte utilități. De obicei, majoritatea mizează pe apartamentele din ansamblurile rezidențiale noi, însă prețurile în acest caz pot fi puțin mai piperate. Pe de altă parte, și cei care aleg apartamente în blocuri de locuințe vechi pot avea parte de surprize. Prețul poate fi, într-adevăr, mai redus, însă cheltuielile ulterioare cu reparațiile vor crește considerabil. În consecință, cântărește foarte bine toate aceste lucruri.

Alte dotări și facilități

În această categorie se înscriu toate lucrurile pe care ți le-ai putea dori pentru un plus de confort. Spre exemplu, poate fi vorba de un sistem de încălzire în pardoseală, de loc de parcare asigurat chiar lângă bloc sau de o bucătărie mai spațioasă. Asigură-te că bifezi și orice asemenea aspecte, pentru că, la urma urmelor, e vorba de o investiție serioasă și de un loc pe care după ceva vreme îl vei denumi „acasă”.

Pentru o ofertă cu peste 200.000 de anunțuri imobiliare pentru întreaga țară, împărțite pe zone, județe și orașe, cu prețuri exacte actualizate zilnic, doritorii pot să aceeseze platforma compariimobiliare.ro – ai cărei experți ne-au oferit și informațiile anterioare.