Festivalul povestilor sau Ocolul pamantului in 80 de povesti

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
693

Voteaza & Distribuie

Descriere

Festivalul povestilor


sau


Ocolul Pamantului in 80 de povesti


9-15 februarie 2009, libraria Carturesti (din incinta Iulius Mall), Timisoara


In saptamana 9-15 februarie, la libraria Carturesti din Iulius Mall, Timisoara, vom spune povesti in 14 (paisprezece) limbi. Vom strabate Pamantul intr-o saptamana, in zig-zag, din Olanda in Japonia si din Ungaria in Siria si de peste tot vom culege povesti, citite la Carturesti in limba lor natala, de catre cititori de soi.


Festivalul "Ocolul Pamantului in 80 de povesti" va asteapta dupa cum urmeaza:


Luni, 9 februarie


ora 18: povesti in limba sarba


ora 19: povesti in limba maghiara


Marti, 10 februarie


ora 18: povesti in limba olandeza


ora 19: povesti in limba slovaca


Miercuri, 11 februarie


ora 18: povesti in limba rusa


ora 19: povesti in limba bulgara


Joi, 12 februarie


ora 18: povesti in limba italiana


ora 19: povesti in limba araba


Vineri, 13 februarie


ora 18: povesti in limba spaniola


ora 19: povesti in limba romanes


Sambata, 14 februarie


ora 18: povesti in limba franceza


ora 19: povesti in limba germana


Duminica, 15 februarie


ora 18: povesti in limba engleza


ora 19: povesti in limba japoneza
Mini-Babilonul din Carturesti


Intr-o Timisoara multiculturala, Carturestiul iese la rampa cu un festival plurilingv. Timp de-o saptamana, in libraria din Iulius Mall se vor impleti cateva dintre limbile pamantului, in prima editie de ascultat povesti straine (sau doar in grai strain). Va poftim sa va asezati pe colorate perne, sa va luati cana de ceai in maini si sa purcedeti la „Ocolul pamantului in 80 de povesti". Fara vesta de salvare. Durata expeditiei: din 9 pana in 15 februarie, in fiecare zi de la ora 18 la 20.


Itinerariul – prima zi, luni, 9 februarie, de la ora 18, trecem prin spatiul sarbesc, cu echipaj de la Liceul Dositei Obradovici, iar de la ora 19 vom ateriza la vecinii maghiari. Marti, la ora 18, vom povesti in olandeza, iar o ora mai tarziu – in slovaca. Miercuri, ora 18, vantul ne va purta prin Rusia, iar apoi pe la alti slavi – bulgarii (la microfon – Nicoleta Ciocani, realizator de emisiuni la Radio Timisoara). Joi survolam doua continente: intai vom povesti in italiana, iar peste o ora vom trece in lumea araba (cu mijlocirea Centrului Cultural Romano-Arab din Timisoara). Vineri de la ora 18 am planuit o incursiune spaniola (cu lectorul Luminita Vleja de la sectia spaniola a Universitatii de Vest) si apoi una romanes (prin bunavointa d-nei Letitia Mark, presedintele Asociatiei Femeilor Tiganci pentru Copiii Nostri Timisoara). Sambata, 14 februarie, de la ora 18, Franta preia presedintia povestilor, iar la microfon vine un povestitor cu mare rang: Eric Baude, directorul Centrului Cultural Francez din Timisoara. De la ora 19, se face transferul de putere catre limba germana (multumim Centrului Cultural German din Timisoara). Calatoria prin povesti se termina duminica, cu un periplu englez si unul japonez. Pentru ora de engleza (18) am chemat intariri din taramul invecinat (respectiv de la Palatul Copiilor din Arad, de unde vine un teacher caruia i-a mers vestea talentului fara seaman – Krista Hajnalka). La ora 19 incheiem aventura cu Ana Maria Malaestean, omul care din dragoste pentru cultura Japoniei a inceput sa-i invete limba.