Ecologiștii (PER) cer o poziție a ANRM în cazul documentelor Roșiei Montane și Sterling

Detalii

CategoriiPolitica
TaguriRomania
Ultima actualizareVineri 28 iunie 2019
Vizualizari886

Voteaza & Distribuie

Descriere

Partidul Ecologist Român cere de ani buni desecretizarea contractelor și anexelor a tot ce înseamnă concesionarea resurselor strategice din Romania. Fie că vorbim despre gazele de la Marea Neagră fie că discutăm despre cazul Roșia Montană, solicitarea noastră a rămas însă, fără rezultat.

Mai mult, PER a criticat cuantumul mic al redevențelor practicate de Statul roman și a cerut imperativ alinirea valorii acestora la nivelul celor practicate la nivel european. Cu toate acestea, politicienii români, semnatarii acestor contracte, teoretic valoroase pentru România, s-au îngrijit să se erijeze în reprezentanții companiilor investitoare, făcând lobby pentru acestea, în loc să reprezinte exclusiv interesele țării noastre.

Astfel, ținând cont de investigațiile jurnaliștilor de la newsweek.ro, în care scriu că “zeci de documente secrete de stat au dispărut din dosarul licenței de exploatare a aurului de la Roșia Montană, dar și din cel al al unor zăcăminte de hidrocarburi din Marea Neagră. Și nu au dispărut ieri, ci, unele, încă din 2015.

Din sediul Agenției Naționale de Resurse Minerale, instituție publică de interes strategic”, prezentate in articolul cu titlul “CONTRACTE FURATE - Au dispărut dosarele Roșia Montană și Sterling”, publicat pe data de 22.06.2019, urmat apoi de o serie de articole similare, Partidul Ecologist Român solicită cu celeritate o declarație publică a președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), domnul Gigi DRAGOMIR în care să prezinte o poziție a instituției pe care o reprezintă, referitoare la dispariția/ furtul/ inexistența documentelor menționate de jurnaliști, ocazie cu care să le și facă publice (contracte și anexe), în cazul în care informațiile ar fi false.

Dănuț POP
Președinte PER