Conceptul Buddha Bar

Conceptul Buddha Bar

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6439

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pornind de la un lant de localuri aparte, cu o muzica speciala, ambientala, Buddha Bar a devenit un stil de viata. Compilatiile muzicale Buddha Bar sunt extrem de cunoscute si ascultate pe tot globul.


Localurile Buddha Bar sunt celebre in toata lumea. Datorita unui stil original, rafinat, aparte, acestea au inceput sa fie frecventate de diverse celebritati precum Brad Pitt, Ben Affleck, Johnny Depp sau Madonna.

Buddha Bar - Dubai


Buddha Bar - Dubai

Conceptul Buddha Bar a fost inventat de catre romanul Raymond Visan. Acesta s-a nascut in 1950 in Franta, fiind fiul unor romani care erau refugiati politic.


Dupa ce si-a terminat studiile, Raymond si-a deschis primul magazin cu ceasuri si apoi diverse buticuri cu bijuterii.


Dupa ce si-a creat si un parfum, in 1995 a avut un restaurant american in franciza pe care l-a numit Barfly (dupa filmul cu acelasi nume), un local de lux care a devenit primul restaurant din Paris unde mixa un DJ.


La scurt timp, Raymond Visan a deschis, tot la Paris, primul Buddha Bar, iar pentru mult timp a fost un restaurant unde era destul de greu de ajuns, deoarece era foarte solicitat, iar rezervarile trebuiau facute cu ceva timp inainte.


Raymond s-a gandit la aceste tipuri de localuri deoarece voia sa adune intr-un loc atat mancarea buna, cat si muzica placuta, relaxanta si un spatiu confortabil. Totul intr-un decor care te indeamna sa visezi, unde predomina culorile calde si unde e imposibil sa nu te simti bine.


Exista localuri Buddha Bar in multe orase ale lumii, precum: Beirut, Cairo, Kiev, Londra, Praga, Shanghai, Jakarta, etc.


Fenomenul muzical Buddha Bar

Cand auzim de "Buddha Bar" nu ne gandim doar la aceste restaurante, ci la tot ce au adus ele nou. Este vorba aici si de muzica de pe compilatiile Buddha Bar, despre care DJ Ravin, cel care a lansat compilatia Buddha Bar cu numarul 11, a spus ca reprezinta "o calatorie prin toata muzica de pe pamant".


Muzica de pe compilatiile Buddha Bar a cucerit din 2000 lumea. In acea perioada localurile Buddha Bar au intrat in lantul George V Records, iar Visan a ramas presedintele acestora. Baiatul lui, David Visan, este unul dintre acei DJ care au mixat muzica de pe albumele Buddha Bar.


Muzica Buddha Bar sau muzica lumilor, este o muzica pentru minte si suflet, o muzica ce relaxeaza, limpezeste mintea si in ultima vreme a inceput sa fie o incantare pentru tot mai multa lume. In momentele in care cineva vrea sa se linisteasca, poate apela cu usurinta la muzica ambientala de pe aceste compilatii.


Buddha Bar este un amestec intre muzica europeana (in special cea latino) si sonoritatile orientale. O mare parte dintre artistii au fost atrasi de misticismul Indiei si de vasta cultura muzicala. Acest stil al melodiilor incarcate de o energie ce imbina ritmuri moderne, unele de drum and bass si trance, ajuta la relaxarea fizica si psihica.Fondatorul Buddha Bar, Raymond Visan, a murit la New York pe 15 octombrie 2010. Desi in Romania a fost mai degraba un necunoscut, acesta a facut parte din lumea mondena a Parisului si si-a dezvoltat cu ambitie ideile care sunt si au fost de la inceput apreciate. Dupa moartea sa, afacerea lui Raymond Visan a fost preluata de sotia lui, Tarja.