Sari la conținut
Forum Roportal
B&K

BACALAUREAT 2011

Postări Recomandate

Sunt foarte multe cauze, din păcate prea puţini dintre cei care discuta la televiziuni le cunosc.De fapt prima cauza este chiar necunoasterea problemelor reale din şcoli. Cei care iau decizii (in minister sau inspectorate) sunt absolvenţi ai unor licee de prestigiu, eventual sunt profesori acolo, nu cunosc nivelul real de pregătire al elevilor din grupurile şcolare. Inspecţiile din licee nu vizează nivelul de pregătire al elevilor sau profesorilor, ci doar volumul hartiilor intocmite. Asta se leagă de o altă meteahnă de-a noastră. Dacă ceva nu merge bine, se caută vinovaţii, nu cauzele. De aceea, rezultatele proaste ale elevilor din grupurile scolare sunt ascunse sub preş. Profesorii nu au voie să lase repetenţi, pentru ca asta ar atrage noi controale şi sancţiuni.. Mai mult, odată cu finanţarea pe elev, directorii îi presează pe profesori să fie cât mai îngăduitori.Dar cine sunt elevii de la grupurile şcolare şi de ce este atît de dificil de lucrat cu ei?Mulţi sunt veniţi de la SAM, elevi care nu au reusit promovarea examenului de capacitate. De fapt mulţi sunt semianalfabeţi, majoritatea nu ştiu tabla înmulţirii, şi citesc cu greu în limba română. La liceul la care predau eu, din trei clase de SAM nu a fost niciun promovat. Provin, în mare parte din familii dezorganizate, majoritatea cu părinţi vitregi, unii plecaţi în străinătate, rămaşi în grija unor bunici care nu îi pot controla. De asemenea, aruncaţi prin repartiţia computerizată, mai mult de jumătate sunt din alte sectoare, unii fac două sau mai multe ore pe drum, ba mai rămân atraşi de mirajele străzii de cealaltă parte a gardului şcolii câteva ore în plus.Cei care întocmesc programa, sau fac subiectele de la bacalaureat nu au nici cea mai vagă idee despre posibilităţile reale ale acestor elevi.Polarizarea excesivă a liceelor este o altă problemă reală. Ea duce la ''goana după note'' din clasele V-VIII şi apoi la o segregare prea bruscă a elevilor. De aici se ajunge şi la polarizarea societăţii, în pături separate mai ceva decât castele indiene.Sunt şi alte probleme, voi vorbi despre ele altădată

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aaa si copiii, saracii de ei, nu au nici o vina...

Dupa parerea mea nu. Elevii sunt produsul societatii.

Cei care-i modeleaza sunt responsabili in totalitate.

As putea adauga mass-media ca factor de influenta mult mai important decat parintii, in educatia elevilor.

 

Parintii mei mi-au spus: "Baiete, daca nu inveti ai sa ajungi la sapa de lemn!". Asta tine de educatia primita de la parinti, nu de la politicieni.

Cresterea salariului unui profesor nu este direct proportional cu cresterea nivelului de educatie unei clase de derbedei. Sunt zeci de cazuri in care elevii unei clase isi bat joc de profesori.

Din '90 incoace ne-am invatat cu smecheria si furtul. E singurul ministru care a facut ceva bun in ultimii 20 ani.

Cica elevii nu au putut sa se concentreze din cauza camerelor web. :lol: de rasul curcilor

Eu am fost plecat din clasa a V-a de langa parinti, la camin, pentru ca nu era scoala in localitate si nici mijloace de transport pentru naveta.

Si mie mi-au spus sa invat dar nu asta a fost factor determinant.

Profesorii aveau autoritate pentru ca erau respectati de societate. Erau priviti ca persoane "in fata carora trebuie sa-ti scoti palaria".

Daca un profesor ii spunea parintelui ca fiu lui este haimana parintele lua masuri disciplinare. Il credea pe profesor nu pe copil.

La o sedinta cu parintii cand diriginta a spus ca baietii terorizeaza fetele si le mananca sandvish-ul mama unui baiat a sarit in sus ca fiul ei nu face asa ceva, ca are tot ce-i trebuie. Cu siguranta avea mai mult decat ii trebuia, dar nu-si lua mancare la pachet pentru ca era mai buna de la colege.

I-a spus dirigina de la obraz ca poate acasa nu face dar la scoala face, si ea tot o tinea pe-a ei.

Editat de Moftangiu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Copiii (impropriu spus, ca nu mai sunt copii) la varsta bacalaureatului, au discernamant, aleg sa invete sau sa nu invete. Nici eu nu aveam chef sa invat, imi statea mintea la vara, la mare, la iubire, d'astea, cred ca toti am trecut prin asa ceva, insa noi nu ne-am bazat pe banii lu' taticu', influenta lu' mamica etc. Sunt de vina toti ce enumerati de tine, dar si copiii. MAI ALES copiii!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt de parere ca vina apartine in mare parte elevilor, daca vrei sa inveti si sa acumolezi conostinte o faci fara sa te gandesti ca o sa poti copia si o sa iei bacul, examene la facultate etc. Dar si profesorii au vina lor, in primul rand majoritatea profesorilor din romania nu stiu sa predea si ii lasa pe elevi sa copieze, iar parintii au partea lor de vina ca nu se intereseaza ce fac copiilor, nu merg la scoala sa vorbeasca cu profesorii, nu exista comunicare intre elevi-profesori-parinti. Se poate sa se ia si note mari, un exemplu este liceul in care am invatat eu in care s-au luat doua note de 10 si au fost doar doi elevi care nu au reusit sa promoveze bacalaureatul anul acesta, iar cea mai mica nota a fost 7.1. Deci se poate sa se ia note mari, dar la televizor si prese sunt prezentate doar esecurile, nu am auzit la niciun post de televiziune sau radio ca sunt licee in care majoritatea elevilor au promovat, ci doar invers.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua tuturor.

As dori sa pun si eu o intrebare care m-a nelinistit.Am auzit putin mai devreme de la cineva ca daca am picat la 3 sesiuni de bacalaureat la a4a sesiune trebuie sa dau din nou la romana , matematica si biologie.Este adevarat sau dau doar la materia care o doresc?

Multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai cum adica? ai picat sesiunea, dai iar INTREAGA sesiune, nu numai probele la care ai picat, nu conteaza ca e prima, a doua sau a noua.

Sau sunt alte reguli acu'? :think:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu am auzit la niciun post de televiziune sau radio ca sunt licee in care majoritatea elevilor au promovat, ci doar invers.

 

Ba da, au zis si asta. Dar daca noi vrem sa culegem numai partile negative, putem sa o facem.

Au zis si ca sunt licee in care promovabilitatea e de 100%, au zis si numele acestora...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu m-am exprimat destul de bine , scuze.

Deci , am dat examenul anul trecut.in prima sesiune am picat la matematica si biologie iar in a 2a sesiune nu am avut media necesara ( 5.82 ).Acum in sesiunea care a trecut, am dat examenul doar la limba romana dar nu am luat nota necesara promovarii.Dupa aceste lucruri , intrebarea mea este , in sesiunea din august trebuie sa dau din nou la toate materile sau dau doar la limba romana din nou ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×