Beneficiile unui dedurizator de apă pentru casă – Trebuie să știi asta!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriapa
Ultima actualizareVineri 27 decembrie 2019
Vizualizari722

Voteaza & Distribuie

Descriere

După cum probabil deja ai observat, apa de la robinet este dură, pentru că are cantități mari de săruri de calciu și magneziu. Aceste săruri se depun pe chiuvetă, robinete, furtunul de duș, faianță și alte obiectele cu care intră în contact, iar după o perioadă de timp încep să apară pete albicioase.

Alte efecte nedorite ale apei dure sunt

  • Deteriorează în timp instalațiile sanitare, produce înfundarea conductelor în urma depunerilor de calcar și de alte substanțe
  • Părul devine mai uscat, lipsit de strălucire, iar pielea mai aspră
  • Deși se spune că nu este periculoasă, apa dură poate avea un efect neplăcut asupra funcționării rinichilor, pentru că are un conținut însemnat de săruri minerale
  • Poate deteriora smalțul dinților și crește riscul de formare de tartru.

Duritatea apei se exprimă în grade germane, sau în grade franceze. Ea reprezintă cantitatea de săruri de calciu, magneziu în apă. Un grad francez este egal cu 0.01 grame carbonat de calciu CaCO3 dintr-un litru de apă.

Cea mai bună soluție pentru a elimina aceste efecte nedorite este să se folosească un dedurizator de apă sau o stație de tratare (care reduce din apă duritatea, fierul, manganul, calcarul, amoniul și substanțele organice). Dedurizatorul este un aparat care elimină din apă sărurile de minerale, prin intermediul rășinilor speciale schimbătoare de ioni. Principalul avantaj al folosirii unui dedurizator de apă, în casă, este că poți pune capăt tuturor problemelor create de apa dură!

Te ajută să faci economie

Cu un dedurizator de apă poți face economie la facturile de reparații costisitoare la mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase, încălzitoarele de apă și alte electrocasnice. O stație de tratare este necesară pentru că va reduce concentrațiile de substanțe din apă (fier, mangan, amoniu și altele). Avantajul este reducerea durității apei și eliminarea riscului apariției petelor pe obiectele sanitare, a depunerilor de calcar, a albirii acestora. Apa va deveni moale, fără ioni minerali, care se acumulează pe aparate electrocasnice și conducte. Poți reduce factura la energie prin protejarea instalațiilor și conductelor. Apa moale economisește bani. Ai posibilitatea de a reduce consumul de energie cu până la 30% pentru a încălzi apa.

Acumularea de minerale pe conducte poate cauza îngustarea zonei prin care trece apa. Asta va necesita o presiune mai mare a pompei pentru creșterea conținutului de apă și deci un consum mai mare de energie pentru a menține apa rece sau caldă. În timp, se produce și deteriorarea acestor lucruri din casă. Îngustarea conductelor poate forța încălzitorul de apă pentru a produce cantitatea de apă necesară, pentru a compensa, iar asta crește riscul de defecțiune. Eliminând efectele nedorite ale apei dure, economisești timp și speli mai ușor. Cu ajutorul unui lichid de dedurizare sau a unui dedurizator, elimini problemele apei dure. Asta ajută la spălarea mai rapidă a vaselor și rufelor, sau altor lucruri din casă. Astfel nu vor apărea pete plictisitoare, greu de îndepărtat, pe farfurii și pahare. În plus, textura și culoarea rufelor nu vor fi afectate negativ de apa dură, hainele își vor păstra culoarea originală.

Îți protejezi sănătatea, pielea și părul!


Apa dură poate părea un fleac aparent, dar ea poate afecta pielea, părul și chiar sănătatea. Apa dură nu este o problemă nesemnificativă când vine vorba despre sănătate, ea trebuie rezolvată cu ajutorul unui sistem de tratare, sau cu un aparat de dedurizare. În acest fel se elimină duritatea apei, pielea și părul nu vor fi afectate. Nu mai este necesară folosirea de creme și balsamuri pentru menținerea strălucirii părului și a pielii fine. Apa dură poate afecta funcționarea rinichilor, usucă părul, asprește pielea. Unii oameni cred că apa dură poate dizolva complet săpunul sau gelul de duș, dar nu este așa. Pe piele mai rămâne o peliculă din aceste substanțe, care dacă sunt de calitate redusă (produse ieftine cu substanțe chimice) pot provoca uscăciune și iritații.

Apa tare face părul uscat, fragil, cu aspect deteriorat. Acest lucru se poate preveni cu balsamuri profesionale (ex. un șampon de chelare, fără sulfați). Dacă se reduce duritatea apei, aceasta va fi mai bună pentru baie, astfel pielea va fi mai sănătoasă, cu aspect neted (la fel și tenul). Astfel de probleme, prezentate mai sus, sunt evitate cu ajutorul unui dedurizator apă Valrom. Un astfel de aparat reduce cu aproximativ 70% utilizarea produselor de curățare în casă, bucătărie, baie, mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase. Un avantaj important este faptul că prelungește durata de viață a electrocasnicelor (ex. mașina de spălat rufe, boiler sau centrală termică).

Cum alegi un dedurizator de apă?

Majoritatea sistemelor au o durată de viață mare, de până la 20 de ani. Alegerea unui dedurizator se face în funcție de următorii factori
  • Dimensiunea locuinței, numărul de camere, numărul de băi
  • Folosirea unor caracteristici suplimentare (care cresc eficiența aparatului, dar și costul de achiziție inițial)
  • Setările automate, senzorii speciali

În cazul în care instalațiile sunt vechi este necesară înlocuirea lor înainte de instalarea unui dedurizator de apă.