Sari la conținut
Forum Roportal
Alina1999

In ce tari ati fost?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ungaria, Italia, Elvetia, Austria si Marea Britanie. In afara de Italia unde am fost de mai multe ori, restul le-am vizitat anul acesta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
si Noua Zeelanda? 8)

 

 

Daca m-as satura de Romania si ar trebui sa aleg o tara, Noua Zeelanda ar fi. Oamenii relaxati, civilizati, am fazut oameni care isi lasau cheile in contact in masina din parcare pana faceau cumparaturile... Citeste aici www.8luni.ro, nu e povestea intregii calatorii, dar o sa iti faci o idee

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai m-am intors din Scotia inainte de sarbatori. A fost frumos si interesant - acuma stiu si cum se face whisky-ul 8) Cu toate astea cel mai bine e totusi acas' in 'Romanica' noastra!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
In Bulgaria pe unde? Cum mai e pe la vecini? Mai fain decat la noi sau mai nasol?

 

 

Si eu as fi curioasa sa aflu cum e pe acolo zilele astea, in comunism am fost ultima oara in Sofia si Plovdiv, am petrecut cateva zile bune in aceste orase, dar cu masina am fost peste tot, de la Giurgiu la Istanbul si inapoi, am traversat toata tara spre Yugoslavia ... ---->>>> Italia. A fost fermecatoare calatoria!!! In Bulgaria atunci nu se gaseau pahare de sticla de baut ceva bautura fina, cristalele se duceau din Romania, n-aveau nici fasole boabe uscate, insa anumite alimente nemtesti erau pe bani marunti. Securistii rusi erau peste tot ... fara obraz erau langa tine la tot pasul. In oricare local intrai, iti aduceau pe masa imediat Vodka cu nectar de mandarine, o salata verde si chifle calde cu branza, doar scoase din cuptor. Era socant momentul ca in ROmania trebuia sa chemi chelnerul si trecea timp pana-ti aduceau ceva pe masa, aici venea cu astea automat si nici scump nu era. Plateam cu niste banuti mic de tot de mi-era frica sa nu-i scap printre degete, stotenki, maruntul levei, era aproape gratuit totul. Mi-a placut ca nu era aglomeratie si era foarte curata capitala si ori unde am fost. A prins bine Rusa invatata in scoala!!! In Plovdiv am avut o prietena si acolo am stat in viata mea la coada la carne toata noaptea, prima si ultima oara. Nepotul ei termina liceul si trebuia sa dea un party insa carne doar cu gramaj se dadea pe persoana si dupa o noapte de vegheat la coada. A fost o aventura curioasa, pe langa asta mi-a placut totul acolo, era mai blanda clima si oamenii calmi si linistiti chiar si securistii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Si eu as fi curioasa sa aflu cum e pe acolo zilele astea, in comunism am fost ultima oara in Sofia si Plovdiv, am petrecut cateva zile bune in aceste orase, dar cu masina am fost peste tot, de la Giurgiu la Istanbul si inapoi, am traversat toata tara spre Yugoslavia ... ---->>>> Italia. A fost fermecatoare calatoria!!! A fost o aventura curioasa, pe langa asta mi-a placut totul acolo, era mai blanda clima si oamenii calmi si linistiti chiar si securistii.

 

Eu am fost in Bulgaria in 1990, la o luna dupa revolutie. Sofia mi-a placut, desi nu am stat decat o zi si o noapte, am vizitat catedrala Alexandar Nevski si am stat intr-un camin studentesc (cu o clasa peste ce aveam noi). Apoi am mers in sud-vest la granita cu Grecia intr-o statiune montana la ski. Satele pareau dezolante de-a dreptul, dar orasele erau ceva mai curate, cochete si cu o infrastructura buna (strazi, trotuare, iluminat etc). De mancare nu mai imi aduc aminte multe, dar mai tin minte un vin rosu bunicel. M-as mai duce prin Bulgaria, mai ales ca am ochit niste statiuni de ski faine, cu zeci de kilometri de partie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In ordinea vizitei: Liban, Grecia, Germania, Franta, Belgia, Olanda.

 

In Liban mi-au placut multe, dar ca turist, nu asi fi vrut sa raman acolo, in Grecia la fel, Franta nu pot spune ca am vazut prea multe, Belgia e frumoasa (mai ales partea flamanda), Olanda o iubesc iar in Germania am ales sa raman :lol:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×