Sfaturi utile de la experti, pentru plata tuturor datoriilor

Detalii

CategoriiEconomie
Taguribani, Consultanta
Ultima actualizareLuni 31 august 2020
Vizualizari533

Voteaza & Distribuie

Descriere

Specialistii de la KRUK Romania ofera mai multe sfaturi utile pentru plata datoriilor in mod eficient. Toate aceste sfaturi provin din experienta echipei si sunt oferite inclusiv clientilor atunci cand trebuie sa isi gestioneze eficient veniturile, pentru a reusi sa plateasca o datorie.

KRUK Romania recomanda plata tuturor ratelor in ordine

Chiar si atunci cand o persoana nu poate plati efectiv rata, insa are banii de dobanda, ar trebui sa o plateasca doar pe aceasta, deoarece in caz contrar exista riscul ca datoria sa creasca. Atunci cand o persoana dispune de fonduri limitate pentru rambursarea datoriei, ar trebui sa se concentreze pe mentinerea celorlalte conturi in stare buna. Nu trebuie sa fie sacrificate conturile pozitive pentru a le plati pe cele care deja au probleme. In schimb, pot fi platite conturile cu probleme, atunci cand exista finante pentru ele.

Cu siguranta, firmele de recuperare creante, asa cum este si KRUK Romania,vor incerca sa isi recupereze datoriile, insa vor discuta in prealabil cu debitorul (clientul cu datorii) si vor selecta cele mai bune metode.

Utilizarea unui fond de urgenta

Fara acces la economii, o persoana poate cauta variante alternative pentru a plati. O idee buna este chiar refinantarea creditului cu probleme, sau cumularea tututor creditelor intr-unul singur. Chiar si un fond de urgenta care poate acoperi cheltuielile mici este bun.

Planificarea cheltuielilor pe baza unui buget lunar

Pastrarea unui buget lunar ajuta o persoana sa se asigure ca are suficient de multi bani pentru a acoperi cheltuielile. Planificand din timp, pot fi luate masuri pentru a rezolva orice problema, astfel incat sa nu apara intarzieri in plata datoriilor. Un buget ajuta, de asemenea, la planificarea fondurilor dupa ce datoriile au fost platite, astfel incat banii ramasi sa fie folositi corect. Se pot utiliza acesti bani in plus pentru a plati datoria mai repede.

Recunoasterea semnelor care indica faptul ca este nevoie de ajutor

In cazul in care o persoana are probleme cu plata datoriilor si a facturilor in fiecare luna este posibil sa aiba nevoie de ajutorul unei companii specializate, cum ar fi o agentie de consiliere de credit. Cu ajutorul unei astfel de companii va fi mult mai usor ca o persoana sa inteleaga cum se poate ajuta singura, atunci cand are nevoie, astfel incat sa obtina rezultatele dorite in cel mai scurt timp.

Clasificarea datoriilor

Datoriile prioritare sunt cele care pot pune in pericol confortul de zi cu zi, cum ar fi cele care pot duce la pierderea casei, debransarea de la utilitati, pierderea bunurilor esentiale. Acestea includ:

  • chiria si ipoteca;
  • gaz si electricitate;
  • impozitele;
  • amenzi judecatoresti.

Este recomandat sa fie verificate, in primul rand, aceste datorii si ulterior se poate trece la plata celorlalte. In cazul in care sunt si alte datorii cum ar fi carduri de credit, descoperiri de cont sau imprumuturi ipotecare, o persoana poate cere institutiei financiar bancare sa-i permita efectuarea de rambursari lunare mai mici. Acest lucru este foarte util pentru a evita raportarea la biroul de credite.