Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

gresita reteta...

reteta adevarata:

Faina, apa, sare, ulei de masline, putin lapte... palinele nu contin oua!!!!!

Am sa revin cu gramajele. Mi-e lene acum sa le pun exact..

Editat de Simplu_X

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
200 ml apa, sare, 50 g unt sau 70 g margarina

125 g faina

4 oua

 

fierbi apa cu sare si margarina/untul, pana se topesc

iei de pe foc, torni faina si amesteci.

lasi sa se raceasca si adaugi ouale. e bine sa le bati inainte de furculita.

 

pui in tava unsa si pui deasupra ce vrei.

 

e usor si rapid de preparat si iese un blat pufos.

si mult mai bun decat cel care se gaseste in comert.

ai facut tu asa ceva ? :P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1.Blat de pizza

Ingrediente:

faina alba 300gr, drojdie proaspata de bere 20gr, margarina 30gr,apa 125ml,zahar 1 lingura,sare 1 lingurita reteta culinara pe scurt

Complexitate: Medie

Nota:

Numar voturi: 10

Comentarii: Fara comentarii

 

 

Mod de preparare

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se intinde aluatul nu prea gros,se incinge lerul,se pune peste aluat sos de rosii sau kethup sau pasta de tomate diluat cu apa,branzeturi,mezeluri,legume,carne fiarta in prealabil,etc. Nu exagerati sa incarcati foarte tare acest aluat. Daca vreti sa va iasa aluatul intodeauna atunci sa respectati reteta prin a cantari ingredientele.

 

 

 

 

2.Blat pizza pufos

Ingrediente:

 

 

225 grame faina, sare, 1 pachetel de drojdie, 2 linguri de ulei

Timp de preparare si complexitate:

 

 

20 minute, Complexitate Redusa

Mod de preparare blat pizza pufos:

 

 

Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o suprafata tapetata cu faina, pina ce devine pufos si neted. Se intinde un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

 

Atentie! nu se incarca aluatul cu un strat prea gros; acesta va tine aburul in blat, impiedicind coacerea.

 

 

 

3.Blat de pizza

 

Ingrediente

 

150 ml apa calda

1/2 lingurita zahar tos

1 lingurita drojdie uscata

250 g faina

3 linguri ulei de masline

1 lingurita sare

 

Mod de preparare

 

Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;

 

Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;

 

Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;

 

Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta;

 

Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In principal, blatul de pizza se face din apa, faina, sare si drojdie la plic. In nici un caz sa nu pui oua, ca strici tot. Nu trebuie sa stea la dospit. Cantitatile nu sunt asa importante, dar aluatul trebuie sa aiba consistenta potrivita pt a putea fi intins.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu folosesc cinci felii de paine alba tratate cu lapte in prealabil

pe fiecare felie pun ingredienta specifice pentru pizza

 

sa elimini coaja trebuie sa folosesti doar miezul

Editat de Clinho

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
gresita reteta...

reteta adevarata:

Faina, apa, sare, ulei de masline, putin lapte... palinele nu contin oua!!!!!

Am sa revin cu gramajele. Mi-e lene acum sa le pun exact..

 

Ai dreptate, niciodata un aluat veritabil de pizza nu contine oua!

Conteaza modul in care il prepari, nu ingredientele! Care sunt cele mentionate de tine. Un aluat de pizza trebuie...invartit, sucit, aruncat in sus si prins la marele fix, dresat... ce mai, te joci cu el si il dresezi pana te asculta! E bun si cel din comert! :D

 

In principal, blatul de pizza se face din apa, faina, sare si drojdie la plic. In nici un caz sa nu pui oua, ca strici tot. Nu trebuie sa stea la dospit. Cantitatile nu sunt asa importante, dar aluatul trebuie sa aiba consistenta potrivita pt a putea fi intins.

 

Iata reteta, buna ca si cea de mai sus, chiar buna. :lol:

Editat de Ydeea

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa imi iasa buna pizza ma duc la brutarie si cumpar 1 bucata de coca pt paine si pana acasa creste in plasa :lol:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ca sa imi iasa buna pizza ma duc la brutarie si cumpar 1 bucata de coca pt paine si pana acasa creste in plasa :D

 

 

Faina plasa...dar, tu se pare ca faci paine, nu pizza..."plasa" e de vina aici! :lol:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×