Simplu_X 4 Raportează post Postat Aprilie 6, 2007 (editat) gresita reteta... reteta adevarata: Faina, apa, sare, ulei de masline, putin lapte... palinele nu contin oua!!!!! Am sa revin cu gramajele. Mi-e lene acum sa le pun exact.. Editat Aprilie 6, 2007 de Simplu_X Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Two 1995 Raportează post Postat Aprilie 6, 2007 200 ml apa, sare, 50 g unt sau 70 g margarina125 g faina 4 oua fierbi apa cu sare si margarina/untul, pana se topesc iei de pe foc, torni faina si amesteci. lasi sa se raceasca si adaugi ouale. e bine sa le bati inainte de furculita. pui in tava unsa si pui deasupra ce vrei. e usor si rapid de preparat si iese un blat pufos. si mult mai bun decat cel care se gaseste in comert. ai facut tu asa ceva ? :P Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Dark_Dragon 1 Raportează post Postat Aprilie 7, 2007 1.Blat de pizza Ingrediente: faina alba 300gr, drojdie proaspata de bere 20gr, margarina 30gr,apa 125ml,zahar 1 lingura,sare 1 lingurita reteta culinara pe scurt Complexitate: Medie Nota: Numar voturi: 10 Comentarii: Fara comentarii Mod de preparare Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se intinde aluatul nu prea gros,se incinge lerul,se pune peste aluat sos de rosii sau kethup sau pasta de tomate diluat cu apa,branzeturi,mezeluri,legume,carne fiarta in prealabil,etc. Nu exagerati sa incarcati foarte tare acest aluat. Daca vreti sa va iasa aluatul intodeauna atunci sa respectati reteta prin a cantari ingredientele. 2.Blat pizza pufos Ingrediente: 225 grame faina, sare, 1 pachetel de drojdie, 2 linguri de ulei Timp de preparare si complexitate: 20 minute, Complexitate Redusa Mod de preparare blat pizza pufos: Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o suprafata tapetata cu faina, pina ce devine pufos si neted. Se intinde un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Atentie! nu se incarca aluatul cu un strat prea gros; acesta va tine aburul in blat, impiedicind coacerea. 3.Blat de pizza Ingrediente 150 ml apa calda 1/2 lingurita zahar tos 1 lingurita drojdie uscata 250 g faina 3 linguri ulei de masline 1 lingurita sare Mod de preparare Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma; Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa; Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul; Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta; Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Knut 3 Raportează post Postat Aprilie 20, 2007 In principal, blatul de pizza se face din apa, faina, sare si drojdie la plic. In nici un caz sa nu pui oua, ca strici tot. Nu trebuie sa stea la dospit. Cantitatile nu sunt asa importante, dar aluatul trebuie sa aiba consistenta potrivita pt a putea fi intins. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Clinho 1 Raportează post Postat Aprilie 20, 2007 (editat) Eu folosesc cinci felii de paine alba tratate cu lapte in prealabil pe fiecare felie pun ingredienta specifice pentru pizza sa elimini coaja trebuie sa folosesti doar miezul Editat Aprilie 20, 2007 de Clinho Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Go!!! 5 Raportează post Postat Aprilie 26, 2007 (editat) gresita reteta...reteta adevarata: Faina, apa, sare, ulei de masline, putin lapte... palinele nu contin oua!!!!! Am sa revin cu gramajele. Mi-e lene acum sa le pun exact.. Ai dreptate, niciodata un aluat veritabil de pizza nu contine oua! Conteaza modul in care il prepari, nu ingredientele! Care sunt cele mentionate de tine. Un aluat de pizza trebuie...invartit, sucit, aruncat in sus si prins la marele fix, dresat... ce mai, te joci cu el si il dresezi pana te asculta! E bun si cel din comert! :D In principal, blatul de pizza se face din apa, faina, sare si drojdie la plic. In nici un caz sa nu pui oua, ca strici tot. Nu trebuie sa stea la dospit. Cantitatile nu sunt asa importante, dar aluatul trebuie sa aiba consistenta potrivita pt a putea fi intins. Iata reteta, buna ca si cea de mai sus, chiar buna. :lol: Editat Aprilie 26, 2007 de Ydeea Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
OacOac 11 Raportează post Postat Aprilie 26, 2007 Ca sa imi iasa buna pizza ma duc la brutarie si cumpar 1 bucata de coca pt paine si pana acasa creste in plasa :lol: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Go!!! 5 Raportează post Postat Aprilie 26, 2007 Ca sa imi iasa buna pizza ma duc la brutarie si cumpar 1 bucata de coca pt paine si pana acasa creste in plasa :D Faina plasa...dar, tu se pare ca faci paine, nu pizza..."plasa" e de vina aici! :lol: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
CONSTANTIN* 1 Raportează post Postat Aprilie 26, 2007 Sper să nu-mi sară gospodinele Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
@anyry 105 Raportează post Postat Octombrie 3, 2007 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri