Sari la conținut
Forum Roportal
vesperala

Credeţi că poate fi prevenit abandonul şcolar?

Postări Recomandate

abandonul scolar in majoritatea cazurilor nu este din cauza problemelor financiare familiare. uneori este doar dorinta copiilor de a scapa de langa parinti, fara a se gandi daca au ce face in viitor sau nu. si un alt motiv este constiuit de catre parinti. acestia uneori nu se implica cum trebui in educatia copiilor lor. si prin implicare nu ma refer la traditionalul ajutor dat la teme. pentru ca un copil sa nu abandoneze scoala este nevoie sa fie stimulat, sa fie indrumat pe acest drum. si daca parintii sunt neinteresati de demersul pe care copilul lor il are in cadrul scolii si nici nu se intereseaza si nu ii creaza un mediu de dezvoltare si stimulare in cercetare, in descoperirea de noi cunostinte si informatii, atunci apare plictisul si chiar dezgustul fata de scoala. pentru ca multi parinti ajung sa faca negocieri cu copii pentru a merge la scoala, ca si cum copilul ar trebui sa execute o sentinta nedreapta. si nu este singular acest caz, l-am intalnit destul de frecvent.

si as putea continua, ca motivele sunt multiple.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu toata lumea este facut pentru scoala deci nu trebuie prevenit abandonul scolar si nici pe cei care NU vor sa fie acolo nu trebuie tinut cu forta, disturba numai pe restul.

A lasa repetent nu inseamna a educa pe cineva!!! cum se facea in comunism, nu stiu daca se mai practica asta insa a fost destul de umiliant ca fii taranilor erau fortati sa invete la ce nu aveau atractie pana ce lipseau de la munca lor pe camp sau cu animale, activitate din care traiau!!! Nici copiii altori oameni simpli nu erau interesati in scoala, se maritau dupa 8 clase ca asa voiau sa fie mame si sotii si sa lucreze la fabrici. Din moment ce exista acea selectie de admitere foarte severa, dupa care intrau doar cei buni si cu pile la licee, de ce la mai forta la examene de concurenta si pe cei slabi??? doar sa se vada ca este interes pentru educarea personala??? A fost o falsitate scoala din romania in comunism, se vede deja dupa 22 de ani ca putini erau interesati insa au creat educatori sa le ofere joburi si catedre presupunand ca ar fi si studenti/elevi interesati din proprie initiativa. A fost totul fals.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu toata lumea este facut pentru scoala deci nu trebuie prevenit abandonul scolar si nici pe cei care NU vor sa fie acolo nu trebuie tinut cu forta, disturba numai pe restul.

Tinerii nu stiu ce e mai bine pentru ei. Nu trebuie lasati sa decida ei si sa nu mai mearga la scoala daca nu doresc asta. Eu consider ca in primul rand trebuie muncit pe formarea unei conceptii sanatoase cu privire la scoala si abia apoi sa isi continue studiile. Motivele abandonului scolar sunt multiple, insa deseori nu sunt relevante, putand fi estompate din mintea elevilor. E dificil, dar eu consider ca e o munca ce ar merita depusa. Sub ochii mei au existat multi elevi extrem de inteligenti, dar lenesi si superficiali, care lipseau foarte mult de scoala, unii chiar abandonand-o. Acestia, desi erau capabili, nu au realizat ce importanta are scoala in formarea unui viitor luminos.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×