The Unknown 15046 Raportează post Postat August 11, 2020 Salata de Fructe din mere coapte, piersici opariti sa pot scoate usor coaja, gem din capsuni, struguri dezsemintate si portocale, ananas congelat sa mai scada temperatura castronului, afine, zmeura tot din congelator, inghetata cu nuci Pecan si frisca lichida. Temperatura locala este de 45*C Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15046 Raportează post Postat August 29, 2020 Poza asta m-a daramat, deja-mi vine sa gatesc ... poate altadata, insa cand ne gandim la salate, rosia este primul ingredient in gand, nu frunze verzi de salate, insa verdeata merge in sos de rosii cel mai bine sau in tocanite de carne, sarmale fasole si altele. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15046 Raportează post Postat Noiembrie 8, 2020 Salate nu erau ca azi la moda in toate partile planetei si nici azi nu sint peste tot foarte populare. Eu n-am crescut cu ele, aveam muraturi sau verzituri vara, insa iarna mereu aveam pe masa Ridichea Neagra si-l mancam langa orice, care cum voia ca era ceva crud si rece, cu sau fara sare si otet, piper cand nu se manca varza acra sau altceva ... castraveti, sfecla, coacaze albe sau rosii, dar si compot era folosit in loc de salata. Amintesc doar sa nu panicati daca nu mancati destule salate, unii nu suporta frunzele verzi, dar se pot inlocui cu orice de la Ananas ... la Zmeura ca au acelas efect in corp!!! 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15046 Raportează post Postat Noiembrie 24, 2020 (editat) Salatele ma omoara, am facut deja cea de Vinete cu ceapa dulce, este foarte buna, urmeaza sa asamblez pe cea de Boeuf dar n-am maioneza si n-am cumparat ieri sa am si azi motiv ies din casa Salata de fructe cu frisca dureaza ca am de frecat la crema aia si de asteptat sa se scurga bine fructele ca-s din conserva majoritatea, dar adaug si proaspete. N-am chef de facut maioneza si poate-mi recomandati o metoda usoara, rentabila din 3 pasi usori. Toate maionezele aici sint cu ulei din Soia sau Masline sau ceva plante cultivate pentru uleiuri de masini, de asta nu prea cumpar gata facut, numai cand am de preparat pentru americani ceva, lor le place. Reclama aseara omu' ca tot gatesc si el are la cina mancare de caine ... oasele din supa cu carne multa, dar a lasat jumatatea pe azi, ca altfel crapa. Editat Noiembrie 24, 2020 de The Unknown Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15046 Raportează post Postat Aprilie 5, 2021 Nu tin minte de cate ori nu am reusit Salata de Vinete dar de data asta DA. Erau proaspete si frumoase le-am copt si deja curgea zeama din ele cand le-am scos din tigaie dar pe dinauntru deloc nu erau coapte erau cruzi. Le-am tocat cu satarul dar tot cruzi sint asa ca le-am pus intr-un borcan de sticla si in frigider ca le voi transforma in Zacusca dimineata. Am deja ceapa tocata, usturoiul razuit in putina apa tot intr-un borcanel de sticla ca si ardeiul rosu crud doar curatat de coaja si tocat, voi avea doar rosiile sa le plimb in cratita cu ceapa prajita si voi putea sa le scot cojile mai usor/repede si restul merge ca pe roate!!! Voi aduga si naut-ul ca tot doar noi il vom manca, am si Cilantro, Patrunjel si Marar tocat. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15046 Raportează post Postat Aprilie 8, 2021 Salata de fructe voi face dupa ce se mai coace pe masa de sufragerie Papaya imensa cumparata azi ca tocmai s-a dat asa de ieftin ca niciodata dar numai pentru o zi "908 grame pentru 99 de centi" adica 2 pounds, dar fructul are vreo 4 kg, eu n-am fost in magazin. Am capsuni acri in frigider, struguri abia dulci, portocale care ies din sezon iar dulceata lor e deja spre acru-amar, avem banane coapte si aromate ca am cumparat si eu si el, mere de multe feluri si mandarine ca vecina a mers in vacanta in Florida si a golit frigiderul si ce mai vedea a adus incoace, am mai cumparat si nuci doar miez ca si Fistic, Curmale, si Ananas, maine merg dupa Kiwi si frisca si pe caldura de peste zi sper sa pot termina salata cat mai repede. Altfel se strica fructele, asa se termina chiar repede, voi duce si la alti vecini ca au 2 copilasi draguti sub 10 ani. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15046 Raportează post Postat Mai 26, 2021 Salate amare n-am mai mancat demult. Nu despre Bitter Melon e vorba ci de frunze inocente tinere si crocante de salate din Canada pe care scrie si in Franceza ca se vinde si in EU. Se vand in cutii de plastic transparent si au radacina bunatatile ca sint 4-5 feluri alipite sa fie un buchet vesel, colorat dar apetisant pentru $3.99 Sa fie ca a mai ramas ceva pamant pe radacini, dar primesc apa zilnic ca din lipsa apei se mai amaresc salatele dar oricum le-am mancat ca am poftit la o salata, dar nici zeama de lamaie n-a ajutat, nici ulei, sare rosii, castraveti, am pus si morcov razuit ca lamaia, dar tot amar a fost. O sa treaca mult timp pana mai poftesc la salata! Pe maine am planificat salata de fasoale alba boabe uscate cu ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, rosii, ardei gras, sfecla rosie din borcan, poate si varza acra. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15046 Raportează post Postat Iunie 27, 2021 Salata de Ardei Copti am facut ieri si ma dor bratele de la carat in casa plus un pepene imens pe care a trebuit sa-l tai bucati mai mici sa intre in cutie de plastic gros, sa nu inghete in frigider. Afara s-ar putrezi foarte rapid orice, oule s-au congelat in frigider ca le folosesc rar, nu in congelator. Din 30 de ardei am facut salata ca le tin in borcane de 5 litri ca orice alta muratura si sta perfect si 6 luni in frigider, dar se termina mult mai repede. Erau multicolore ardeii si asa-mi plac dar mi-au omorat bratul plus ca m-am fript la mana dar sint deja foarte bune, dimineata vreau sa fierb fasole boabe uscate. Duminica nu conteaza la noi, ca mancam ce vrem si ne convine. In borcane intra ardeii curatati de coaja arsa si de seminte, fara scrum si negreli, se poate manca cu ochi inchisi. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15046 Raportează post Postat Iulie 4, 2021 Am preparat pentru evenimentul de azi aceasta salata de fructe ca se va rupe masa de sufragerie de atatea fructe grele pe ea. Alta data doar in lunile de iarna faceam asta dar merge si azi si se poate manca si cu inghetata. Este foarte simplu de facut, orice fruct se curata de obicei ca pe vremea cand s-a creat reteta, doar fructe curatate s-a folosit si se taie in bucati potrivite pentru a fi mancat cu lingurita. Merg si conservele din magazine sau compoturile de casa, fara zeama, amestecat cu frisca si racit. A nu se pune kiwi, grapefruit si lamai, lime sau nuci, doar fructe dulci sa nu se taie frisca iar nucii absorb frisca si va deveni uscat, eventual in castronul personal se poate oferi tot feluri de seminte si nuci cum este la moda acum. Zmeura, afine doar pe deasupra sa nu se sparga la amestecat, eu am folosit ciresi proaspete fara seminte, si pe maini sint neagra toata ca si in gura ca este greu de lucrat cu astea fara sa le gust In castron de sticla urias l-am acoperit cu folie si sta pana cand am nevoie, o sa dau la copiii vecinilor destul sa se sature, nu la adulti, ei au bere!!! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15046 Raportează post Postat Iulie 7, 2021 Incepe sezonul de pepeni care se maturizeaza pe camp, pan-acum se aduceau din Mexico si Canada Pentru ca sint la Nord, are treaba cu forma Planetei de aceea in Canada orele cu soare dintr-o zi de vara sint mult mai multe decat aici in zona subtropicala, de aceea pepenii au timp de coacere naturala pana la orele 10 seara. Soarele aproape ca nu apune peste vara, si fructele sint mult mai dulci decat la Sud. Se poate manca si salata verde, rosii, castraveti, mere acre-dulci, pruni care-s acre inca dar se vand ca si piersicii cu pepene si zmeura cu un sos din iaurt natur si ... fantezie personala ca este foarte bun. Inca n-am mancat un pepene bun acest an si astept recolta locala, sper ca nu s-au fiert sau copt pe camp la caldurile prin care am trecut pan-acum. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri