Cum să organizezi o ieșire în aer liber cu prietenii

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRomania
Ultima actualizareDuminica 3 noiembrie 2019
Vizualizari824

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vara este perioada în care de obicei ne distrăm cel mai mult - nimeni și nimic nu ne mai poate obliga să stăm în casă. Iar dacă bugetul pe care-l avem la dispoziție pentru distracție este cam mic, acum posibilitățile de distracție par aproape nelimitate comparativ cu cele din sezonul rece. Asta se datorează faptului că putem să ieșim în aer liber și să ne bucurăm de beneficiile incontestabile ale soarelui și naturii. Ca să nu vorbim că acum putem avea mai mult din orice datorită accesului facil la internet.

Ai un grup de prieteni foarte conservatori, care se limitează la aceleași locuri și tipuri de socializare? La un moment dat, devine plictisitor să faci același lucru – parcă deja cunoști toate terasele, parcă nu mai ai chef să mergi în vizită la același prieten care stă la curte. Parcă ai face altceva. De aceea îți recomandăm o ieșire cu prietenii în aer liber. Și pentru că aceasta nu va avea loc de la sine, citește mai jos cât de simplu este să organizeziieșire în aer liber, dar și cum... să nu te frustrezi în calitate de organizator!

Așa nu!
Există câteva capcane des întâlnite pe care le poți evita simplu dacă le cunoști:

- Așteptări prea mari. Una dintre cele mai mari capcane este să te ocupi de toată organizarea și prietenii sau amicii tăi să fie nemulțumiți. Tu să fii cel care consultă ultimul catalog Auchan și găsește acolo aproape tot ce trebuie pentru ieșire și cei din grup să spună că ei ar fi făcut altă alegere. Pentru această situație, o soluție bună este să apelezi și la alte surse de inspirație, de exemplu, să compari prețurile cu cele din revista Penny.
- Brânza e pe bani. O altă capcană este să plătești tot și la final, dintr-un motiv sau altul, să ai probleme la recuperarea sumelor cheltuite. De obicei, asemenea situații apar din cauza faptului că nu ai comunicat clar de la început. Păstrează bonurile și chitanțele fiscale sau arată-le produsele cumpărate în ultimul catalog Cora online, dacă de acolo ai făcut cumpărăturile.
- Nu încerca să le faci singur pe toate. Probabil că primele două probleme apar din cauza unei stări de fapt des întâlnite atunci când te apuc să organizezi o ieșire cu prietenii: frica de a delega responsabilități. Nu încerca să te ocupi singur de toate aspectele ieșirii în grup. S-ar putea să găsești de unde să cumperi mai ieftin, dar pentru a fi sigur că prietenii știu asta, lasă-i și pe ei să se ocupe și ei de o parte din treburile asociate organizării unei ieșiri în grup.
Acum că știi ce capcane trebuie să eviți, iată pe scurt pașii pe care e bine să-i urmezi pentru a ieși din rutină organizând o ieșire.

Pas cu pas până la un grătar de neuitat
Cele mai populare sunt ieșirile la grătar, așa că îți mai rămâne doar să găsești locul unde să-l faci – preferabil în natură, lângă o apă curgătoare, pentru relaxare maximă. Întreabă în jur și caută pe internet locuri potrivite pentru acest tip de activitate. De când cu internetul, e ca și când informațiile și magazinele sunt în buzunarul tău!

Apoi, nu uita că cele mai reușite ieșiri sunt cu ocazia unui eveniment. Chiar dacă nu se apropie ziua nimănui, poți oricând inventa un motiv. Sărbătorirea a 10 ani de când te cunoști cu anumiți membri ai grupului, de exemplu. Nici nu contează ce sărbătoriți, important este să le comunici prietenilor că o asemenea ocazie există și că nu e doar o ieșire.

Apoi, este bine să intri în partea practică a organizării, iar asta include neapărat stabilirea numărului cât mai exact de persoane. Pe baza acestuia se va face lista de cumpărături. Lista finală de cheltuieli trebuie neapărat să includă costurile cu transportul – benzină, taxi sau biletele de transport în comun. De aceea, o soluție mai bună poate că este să găsești un coorganizator cu mașină proprietate personală.
Indiferent de unde vei face aprovizionarea, apelează întâi la un site specializat. De exemplu, Kimbino este un asistent excelent în alegerea celor mai bune reduceri. Poți să vezi înainte să te duci la Auchan ofertele pe care le vei găsi acolo, la fel cum poți găsi ultimul Penny catalog într-o clipită. Oriunde ai merge, însă, nu uita să păstrezi bonurile – așa vei avea o situație cât se poate de clară și la îndemână.

S-ar putea ca prima ieșire organizată de tine să nu iasă perfect, dar asta nu înseamnă că nu o să te distrezi. Până la urmă, odată ce le vei deschide pofta prietenilor pentru asemenea ieșiri, organizarea lor va fi din ce în ce mai simplă, atât pentru că ai acumulat experiență, cât și pentru că aceștia îți vor sări în ajutor, știind care sunt pașii necesari pentru o ieșire reușită. Distracție plăcută!