Sari la conținut
Forum Roportal
zod

Germania celui de-al Treilea Reich ar fi putut castiga Al Doilea Razboi Mondial

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Asadar un conflict fals cu Belgia si cu Portugalia, ar fi putut aduce beneficii considerabile Germaniei in perioada razboiului franco-prusac, apoi in ww1 si ww2, in rest Germania putea sa ocupe doar Austria, Cehoslovacia si Slovenia in partile Europei.

Germania putea primi in urma tratativelor Arhipelagurile Azorelor, Madeira si Cap Verde, apoi Liberia si Togo si premiul cel mare, jumatatea de nord al Angolei si majoritatea Zairului Congo-belgian, de unde ar fi compensat Belgia si Portugalia cu parti echitabile din acest teritoriu. 

mapswire-continent_af-blank-physical-map-africa-lambert-az-hemi-265.jpg

Editat de zodiak
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ideea este ca desi aliatii ar fi acceptat cedarea Zairului Congo-belgian si a Angolei spre Germania, mai apoi britanicii ar fi incalcat intelegerea atacand flota germana in Atlantic, deoarece Germania era considerata o tara invinsa inca din ww1 si asa trebuia sa ramana.

Singurul plan care putea functiona pentru Germania ar fi fost invadarea doar a URSS-ului in martie 1942 ori martie 1943, dupa ce in prealabil ar fi cooptat in secret la aceasta invazie atat Romania, Ungaria, Slovacia, Finlanda cat si Polonia.

Mai intai Germania s-ar fi fortificat pe valea Rinului cu santuri anti-tanc si structuri anti-infanterie.

In cazul in care Polonia si Romania ar fi declinat propunerea de achiesare la „Planul Barbarossa” la negocierile din februarie 1942 ori 1943, atunci Germania trebuia sa actioneze in forta si pe cont propriu invadand inclusiv Polonia si Romania.

Hitler trebuia sa joace totul pe o singura carte fara alte complicatii cu Japonia, Italia, invadarea Europei de vest, a Africii de nord, a Greciei, Cretei, samd!

Uniunea sovietica ar fi fost premiul suprem pentru Hitler si poporul german, un  teritoriu vast cu resurse agricole vaste, cu resurse industriale vaste in Urali si Asia Centrala, cu resurse energetice uriase in Ucraina de est, Rusia de nord, Asia Centrala, Caucaz, samd.

Hitler trebuia sa pregateasca mutarea industriei germane partial in Polonia si Romania, apoi in Ucraina si Caucaz, apoi in Urali si Altai in pregatire pentru o eventuala ofensiva anglo-americana asupra Germaniei si apoi in profunzime spre Rusia germana.

Hitler ar fi avut mari sanse de succes in acest caz si ar fi putut continua inarmarea in centrele industriale din Urali in mod preventiv, la fel prin construirea unei noi flote de fregate, distrugatoare si submarine in Marea Baltica si la Murmansk si Arhanghelsk in Karelia rusa.

Pe mai departe după linistirea apelor, Hitler putea porni mai multe proiecte monumentale cum ar fi fost Canalul Don-Volga si Manîci-Caspica prin care Marea Caspica s-ar fi umplut din Marea Neagra, marindu-se cu aproape 50%.

Un proiect ambitios ar fi fost realizarea unui urias canal-navigabil (umplut cu apa sarata din ocean), intre Asia Centrala si Marea Arabiei intre Afganistan si Iran.

Apoi Cel de-al Treilea Reich putea primi inapoi Togo si Camerunul, iar in Asia putea emite pretentii asupra insulei Sumatra in schimbul Indilor germane de rasarit.

 

-                                - Europe _GERMANY _WIN2_1945 - Copy.png

-                                - Europe _GERMANY _WIN2_1945 - Copy (2).png

Editat de zodiak
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Câte blindate a trimis Marea Britanie în URSS, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Iosif Vissarionovici Stalin a primit în porturi 918 tancuri Matilda II.

https://historia.ro/sectiune/general/cate-blindate-a-trimis-marea-britanie-in-urss-in-2336487.html

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

stimate user

in curand voi deschide un topic referitor la falsitatea istoriei invatate oficial 

chiar te rog sa ma completezi daca este cazul

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru apreciere! Sentimentul este reciproc.

In alta ordine de idei, am urmarit recent un documentar istoric despre ww2 "Planul Barbarossa", unde se spunea de ce Stalin a fost mai viclean decat Hitler?!

Cei doi erau plini de un tupeu fantastic, insa in timp ce Stalin era dominat de frica, lui Hitler ii lipsea acest instinc.

In timp ce Stalin a gresit colosal in 1941 ducand URSS-ul pe marginea prapastiei prin comanda personala directa ca unic centru decizional, avansarea armatei germane pana la jumatatea campiei URSS-ului de vest la portile Leningradului, Moscovei si Stalingradului, a facut ca Stalin sa lase decizile militarilor de cariera, ceea ce a fost excelent pentru cursul evenimentelor ulterioare.

Hitler fiind castrat de frica, a devenit insensibil la realitatile de pe front si la imaginea de ansamblu, ceea ce a condus la un dezastru generalizat pentru Germania.

Hitler fiind artist plastic, s-a lasat condus de sentimente in defavoarea ratiunii si pragmatismului, dand ordine directe de la inceput pana la caderea Berlinului.

Hitler a avut optiuni bune pana aproape de finele razboiului, dar le-a irosit aiurea.

Iata optiunile, care daca ar fi cedat puterea decizionala proprilor generali totul ar fi fost diferit pentru Germania:

1.) Un razboi doar cu URSS-ul si mobilizarea totala inspre URSS incepand cu februarie-martie 1941 ori 1942.

2.) Utilizarea flotei exclusiv pentru retragerea trupelor din incercuire din zona Baltica si din Ucraina si Balcani.

3.) Realizarea unui plan de retragere strategica nu pentru a apara Germania, ci pentru a rezista si fonda un Al Patru-lea Reich in pozitii usor de aparat cu centrul in Alpii Austriei si Sloveniei cat si in zona Cehiei si Boemiei.

Asadar trupele s-ar fi retras organizat spre si prin zona intra-carpatica prin Transilvania, Slovacia si Ungaria.

Prin concentrarea mare de trupe masate in zona Austria-Cehia, armata germana putea iesi din razboi cu fruntea sus printr-o pace conditionata.

4.) Trupele germane aflate deja in zona Europei de vest se puteau retrage nu inspre Germania ci inspre Spania franchista unde puteau realiza o alta zona bufer in zona Pirineilor si Tarii Bascilor.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 23 ore, Rayn a spus:

in curand voi deschide un topic referitor la falsitatea istoriei invatate oficial 

Communistii au falsificat si identitatea mamelor care le-a adus pe lumea asta, d'apoi istoria!!!

Ne bagau in cap porcarii, ideologie proletara, dar nu toti credeam ceea ce ne spuneau, cand eu eram in scoala, trecutul era inca PREZENT.

Traiau printre noi despre care ne spuneau  "verzi si uscate" ca hitleristii ce au facut poporului roman.  Parca noi nu stiam ce fac ei, romani communisti!!! 

Insa orice voiau, doar in varianta nemteasca era valabila: - medicamente, aparate de fotografiat, magnetofon, automobil, haine, etc., daca nu aveai pe nimeni

in Germania, erai un NIMENI.   Prin Nordul Romaniei, erau foarte multi copiii inalti, blonzi cu ochi albastri, tatal ofiter GERMAN, dar avea de mers inapoi cum se

retrageau impinsi de Rusi si nu aveau cum sa ingrijeasca si de bebelusi.  In Sighet erau foarte multi, din care mai traiesc si le-am cunoscut personal, erau

vecinii nostri multi din ei.   Asta e doar un efect secundar al umanitatii, dar erau si altele, grave de tot.  Interesant mai era si faptul ca acesti urmasi aveau

PRIORITATE mereu, erau considerati SUPERIORII nostri, restul de peste 50 de nationalitati din Maramures.  Un NEAMT era = 1 Sfant sau asemanator, acolo 

langa Monumentul Evreilor din Sighet unde functioneaz o Baie Comunala unde au murit nu stiu cati evrei, dar NU erau blamati nemtii.  Desigur ungurii erau

ilegal pe teritoriul respectiv ... restul ... "First-class citizen".

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hitler a actionat coplesit de sentimente si astfel a ratat sansa Germaniei de a urca in varful lantului trofic.

Hitler trebuia sa lase antisemitismul la nivel de propaganda electorala si doar atat.

Cu privire la polonezi si la alte natiuni considerate inferioare nu trebuia sa existe asemenea mentalitati ci din contra, deoarece scopul Germaniei trebuia sa fie exclusiv URSS-ul.

Hitler avea nevoie imperativa de si mai multe resurse si soldati, ceea ce putea obtine de la polonezi, cehoslovaci, unguri, romani si chiar de la rusi.

Toti soldatii germani si asociati trebuiau rasplatiti cu moșii si bani in URSS-ul devenit Noul Reich Milenar, iar tarile coasociate mentionate mai sus, rasplatite cu dublarea teritoriului national.

Hitler in schimbul neutralitatii aliatilor le putea oferi teritorii din URSS si acestora, de pilda peninsula Kamceatka si jumatatea de rasarit a Siberiei le putea oferi SUA, iar Rusia occidentala de nord-vest dintre Moscova si Neretva-Pecioara-Kazan, o puteau oferi unui mandat britanic ori franco-britanic.

102570003_--Europe_GERMANY_WIN2_1945-Copy(2).thumb.png.33856ae907afb85f214bba7bcc3f43fa.png

Editat de zodiak
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cei trei aliati si singurii pe care trebuia sa-i aiba Germania.

-           -                                - Europe _1945 - GERMANY _WINww2.png

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

-           -                                - Europe _1945 - GERMANY _WINww2 - V1.png

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×