Sari la conținut
Forum Roportal
zod

Germania celui de-al Treilea Reich ar fi putut castiga Al Doilea Razboi Mondial

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Germania trebuia sa procedeze complet diferit in planurile sale de razboi chiar si asupra Poloniei. 

Toate resursele trebuiau concentrate exclusiv asupra atacului impotriva URSS-ului fara a ataca alte tari. 

Trebuiau sa incheie un pact de impartire a URSS-ului de nord-vest cu Polonia care ar fi urmat sa primeasca Belarusul si Ucraina de vest plus statele baltice devenind din nou imperiu. 

Rusia apuseana ar fi ramas o tara mare dar continentala limitata la nord si est de Volga iar spre sud pana spre frontiera cu Ucraina. 

Polonia, Romania si Ungaria s-ar fi angajat sa sprijine noul Reich Milenar care s-ar fi stabilit in Caucaz si sud-estul Ucrainei. 

Germania ar fi cucerit si izolat porturile URSS-ului din Atlanticul de Nord si Marea Alba, respectiv Murmansk si Arhanghelsk, dar si pe acelea din Marea Baltica, respectiv Sankt Petersburg. 

Germania si-ar fi pastrat un culoar neutru prin sudul Poloniei, Galitia, la nord de Romania taind Ucraina in jumatate de la vest la est pentru a putea muta Vechea Germanie in Noua Germanie. 

Cel de-al Treilea Reich putea sacrifica Prusia donand-o Poloniei si din zona nordica sa cedeze un teritoriu Angliei, samd. 

Dupa castigarea razboiului ori chiar mai inainte, al Treilea Reich Milenar ar fi putut ceda Siberia la est de raul Lena si Kamceatka Angliei si SUA, in schimb permitandu-i-se deschiderea unui culoar spre Golful Persic la est de raul Tigru si la vest de Teheran. 

Germania ar mai fi achizitionat Omanul si fostele colonii din Africa respectiv Tanzania si Camerunul plus Burma ori Borneo. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Strategie nemaipomenita, imi place descrierea si impartirea teritoriilor, dar lumea si sfatuitorii vremurilor erau concentrati pe evrei si uitau multe detalii importante.   Eu si azi ma gandesc, cum de comunistii romani ne fortau sa credem in vecinul popor sovietic ca ne este prieten, cand granita era pazit cu arme grele???   Noi de la granita cu Tisa avem un deal la marginea satului de pe care iarna, Duminica dupa slujba voiam sa coboram, DAR armata era cu armele pe noi ca le jignim granitele ca saniuta intra in Tisa congelata.  Cu ce suflet invatam Limba Rusa, obligatorie ca si pe uscat aveam aceleas reguli, daca sapam la cartofi, n-avem voie sa ne spalam pe maini si fatza inainte sa mancam ca ??? precis deranjam pestii de la siesta!!! 

Da' ofiterii rusi treceau raul cu barca, aveau birou in centrul satului, dar asistau si la controlul trenurilor marfare care treceau apropa in continuare pline cu marfuri.   Deloc nu era lat acolo apa, noi auzeam cum cheama femeile gainii sa manance si cum strigau la vecini in poarta.  Se opreau la macelaria bunicului sa trimita bunatati acasa cu conducatorii de tren: carne proaspata, mezeluri, untura, tigari si alcool strain ca avea bunicul si un bar/carciuma cu tutungerie in acelas cladire.   Triple Sec, Curacao, Cointreau  si altele, dar astea 3 sticle aratau altfel decat o sticla normala de aceea le tin minte ca si tata era acolo sa ajute si inventariam pravalia cu ochii doar, ca era foarte ciudat loc pentru un copil de 4-5 ani.   

Nici atunci nu se dadea mare atentie pentru aceste teritorii vecine cu Rusia precum nici azi, oamenii, locuitorii nu conteaza nici dupa 100 de ani aproape, daca n-ai observat.  Desi Cehia este bagata in Germania aproape tot la Rusi a ajuns.   Opinia noastra n-a contat niciodata, doar al conducatorilor.  Degeaba am asteptat Americanii dupa WWII ca n-au venit decat cu NATO in 2004 parca, dupa 60 de ani.   Eram mereu Planul B, stateam ca roata de rezerva pe loc sigur, sa asteptam vremea noastra.  In oameni n-ar fi investit 1 ban, eram si atunci considerati inferiori, ca si azi.    

Copiii vestici erau educati ca cei din sistemul comunist locuiesc sub pamant ca sobolanii si miroase urat ... nu cum ne explica tov-ii ceaucecicu, ca sintem "preteni", nici cu ei cuplul #1 nu erau deloc prietenosi, s-au mirat cand m-au vazut in Germania in 1976 ca si in Elvetia ca ei asa stiau din loc sigur.  Aveam si o adresa  :surrender: stiu sa citesc???   Nu toata populatia dar multi erau la acest stadiu din puternicele tari din Europa de West.  Nimic nu stralucea nici la Paris noaptea, nu m-a trantit nimic deloc la pamant din tot ce am vazut!!! 

Mi s-a mai spus ca dimineata stam la coada pentru un castronas de orez fiert si unu de ceai ... asta in alta tara ca acolo asa se vorbea de noi ca ni se dau portii de mancare si dormim langa fabrica, legati in timpul muncii de scaun, si din astea.   Eram confundati cu chinezi ca nu aveau deloc informatie despre estul europei care era toata considerat RUSIA precum nici noi nu stiam NIMIC despre tarile din Asia cu religie musulmana sau Arabi decat sa le insiram numele, capitala, muntii si raurile mari.   Asta pentru ca oamenii nu contau decat ca numar de soldati sau mai putin!!!   

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Erau concentrati pe evrei dar aveau batalioane de semiti-arabi magrebieni iar in ww1 chiar camerunezi si tanzanieni ironia sortii. 

Ori au gasit infratirea cu tibetanii, dar aveau orbul gainii cu evreii albi chiar in curtea lor. 

Si da, era nevoie fie ca Hitler sa fi judecat mai atent situatia, ori liderii Germaniei sa fi reusit inlaturarea acestuia in timp util pentru ca razboiul sa fi luat o intorsatura diferita radical. 

Noua Germanie putea inclusiv instaura un Israel ori mai multe tari evreiesti incepand cu Prusia Orientala, Galitia-Volinia, in zona Tanzaniei ori chiar a Madagascarului si totul ca act reparator, inclusiv compensatii de razboi. 

PS: Si la noi in sat dupa 89 cand au venit elvetieni si belgieni cu ajutoare, credeau aceleasi lucruri, ca traiam cu animalele la un loc in bordeie sapate in pamant, ca suntem muritori de foame, needucati si umbland in lula goala ca si canibalii lui Robinson Crusoe. 

Cand au vazut ca au fost mintiti grosolan de propaganda occidentala, au ramas pur si simplu siderati. 

 

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In concluzie Germania trebuia sa ofere o mare parte din teritoriul sau Frantei, Angliei si Poloniei. 

Germania Mica ar fi fost cedata ca stat aliat Frantei intr-un model de unionat dupa Imperiul Carolingian-Merovingian. 

Polonia si Romania ar fi trebuit la schimb sa sustina logistica Wermacht-ului in ofensiva sa in teritoriul sovietic. 

Natiunile sovietice din zona Caucazului si a campiei nord-pontice ar fi fost reasezate spre granarul Siberiei de sud intre Urali si Altai alaturi de o parte din populatia rusa sub forma unor state agrare. 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dincolo de faptul ca Germania Celui de-al Treilea Reich trebuia sa actioneze cu prudenta maxima, lucru pe care nu l-a facut din start, ma intreb: - Oare mai are Germania capacitatea de a actiona din nou grandios?! 

Desigur ca nu ma refer la mijloace militare care oricum sunt egale cu zero, ci indic spre negocieri politice?! 

Daca UE va ajunge pe marginea prapastiei, oare Germania va avea curajul sa creeze nucleul unei noi confederatii europene alaturi de Austria si apoi sa inglobeze si alte state?! 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Crezi ca vorbele vor fi deajuns la o adica?  negocierile la acel nivel nu stiu de cate ori au dat rezultate insa-mi aduc aminte cand se forma nucleul EU, m-a sunat cineva din Germania imediat dupa 9/11 sa ma intrebe cum se intampla ca in State la un necaz toti isi pun umerii sa se alinieze cu presedintele sa ajute.  Ei nu inteleg aste cum se intampla???   Atunci era scump telefonul dar m-a ascultat o vreme buna.   Asta-i diferenta si cu moartea, mereu doar nefericitii sint altii, moartea fiind o conceptie constatna!!!   

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Germania in loc sa cucereasca Europa ori Rusia putea sa reproiecteze o structura federativa transnationala a vechiului Imperiu Habsburgic, fie ceva mult mai simplu si anume rechizitionarea fostelor colonii: Tanzania, Camerun si a altora noi cum ar fi insulele Canare ori insulele Capului Verde. 

Germania putea opta pentru colonii mai aproape de casa in schimbul cedarii coloniilor proprii mai vechi si puteau primi la schimb: Guineea Olandeza Surynam, apoi Liberia si sau Guineea, Arhipelagul Canarelor si Arhipelagul Capului Verde. 

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×