Cele mai infame culte din lume

Cele mai infame culte din lume

Detalii

CategoriiReligie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3414

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cultele si sectele sunt organizatii care tind sa-si mentina propriile lor secrete folosindu-se de tehnici foarte sofisticate de spalare a creierului, conditionandu-si adeptii pentru a-i mentine sub influenta lor. Adesea, adeptii sunt facuti sa-si „doneze" cultului intreaga lor avere, astfel ca devin dependenti 100% de aceste culte.


Scientologilor nu le place ideea de „cult", pe care-l socotesc peiorativ, in locul acestui termen, ei il prefera pe cel de noile grupari religioase (NRM), datorita faptului ca acest termen poate fi definit cu mult mai multa larghete. Cultele, sau „noile grupari religioase", impun reguli foarte stricte de viata asupra adeptilor lor, cerandu-le, cel mai adesea, sa renunte la orice contact cu societatea, cu familia, sa renunte la serviciul avut, si, mai ales, la avere. Multe culte au lideri carismatici, autoritari, carora le place sa se prezinte drept detinatorii unor capacitati profetice. Ei prorocesc apocalipsa imediata, pentru a-si putea controla adeptii. Multe dintre aceste culte si-au sfarsit existenta in masacre oribile, in sinucideri ritualice. Uneori, liderii lor s-au ingrijit sa nu ia parte la acest ultim act al distrugerii.


Biserica Unificarii

Acest cult este cunoscut si sub numele de Sfantul Spirit al Asocierii pentru Unificarea Lumii Crestine, insa membrii sai sunt identificati drept „moonies", liderul lor fiind deja celebrul reverend sud-corean Sun Myung Moon. Nascut in Coreea de Nord, Moon pretinde ca, la varsta de 16 ani, ar fi avut o viziune prin care Iisus i-ar fi cerut sa-I termine el misiunea pe Pamant. Fost membru al bisericii presbiteriene, Moon a fost excomunicat din randurile sale. Si-a format propriul cult si se autointituleaza drept Mesia. El sustine ca salvarea omenirii e posibila numai daca i se jura credinta.
Sun Myung Moon


Sun Myung Moon, liderul Bisericii Unificarii
Rajneeshpuram

Guru indian „nonconformist", Bhagwan Shree Rajneesh, a imbratisat toate placerile pamantesti posibile. Avea o colectie de 93 de limuzine Rolls Royce si propovaduia placerea sexului si poftele trupesti. Cu toate ca ideile sale au fost respinse in India, a gasit un mare numar de adepti in America si Europa. Intampinat cu o ostilitate tot mai mare in India, Rajneesh s-a mutat in SUA in 1981, cumparand teren in statul Oregon, unde adeptii lui au construit propriul lor oras, numit Rajneeshpuram.
Bhagwan Shree Rajneesh


Bhagwan Shree Rajneesh, liderul cultului Rajneeshpuram
Prin 1985, Rajneeshpuram avea mai mult de 2500 de locuitori, mai multi decat multe localitati americane cu un secol de istorie in spatele lor, insa au inceput sa apara tensiuni locale. Ma Anand Sheela, o femeie din India, devenita „locotentul" lui Rajneesh, care nu mai aparea in public, a incercat sa aduca in oras vreo cateva mii de oameni fara adapost, pentru a-i inregistra ca alegatori pentru alegerile legislative din Oregon. In acelasi timp, Sheela si alti lideri ai cultului au lansat primul atac bioterorist de pe teritoriul american, provocand o otravire in masa in orasul Dalles. In 1985, Sheela, Rajineesh si alti lideri ai cultului au fost deportati din SUA pentru fraude masive si declaratii false la obtinerea vizei de intrare in tara. Cu toate ca Rajineesh a murit in 1990, cultul inca ii mai supravietuieste.


Aum Shinrikyo

Infiintat in 1987 de catre Asahara Shoko, cultul este unul apocaliptic, initiat ca o scoala de yoga, cu numele Aum. Asahara a facut o deplasare in India, unde l-a intalnit pe Dalai Lama si a fost „binecuvantat" in Himalaya, schimband, la revenirea in Japonia, denumirea scolii sale in Aum Shinrikyo, adica Adevarul Suprem Aum.. Gruparea s-a radicalizat, iar „dezertorii" si-au gasit cu totii moartea in conditii violente. In 1995, secta Aum avea mai mult de 50 000 de membri. Asahara era pregatit de razboi si de preluarea, prin forta si atacuri cu arme biologice si chimice, a puterii in Japonia. Pentru a deturna atentia autoritatilor de la activitatile gruparii, a lansat atacul cu sarin din metroul din Tokyo, soldat cu 12 morti si intoxicarea altor 5500. Asahara a fost arestat, judecat si condamnat la moarte.
Asahara Shoko


Asahara Shoko
Alte culte cu activitati deosebit de violente si efecte tragice asupra adeptilor lor au fost Oridinul Templului Solar, infintat de Joseph Di Mambro si Luc Jouret. A fost un cult apocaliptic. La fel si cel infiintat de David Koresch, Ramura Davidienilor, cu doctrina „Noii Lumini".