Literatura crestina, stilul confesiunilor

Detalii

CategoriiReligie
TaguriReligie, Romania
Ultima actualizareMarti 5 februarie 2019
Vizualizari982

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din seria ce mai citim, nu ar trebui omise nici cartile ce fac parte din literatura crestina. Subiectul este unul cu dublu rol, cel de disciplina, de descoperire a sinelui in relatie cu divinul, cat si cel de pura lectura. Indraznind sa incepi sa citesti o astfel de carte poate fi portalul catre a descoperi mai multe despre tine.

Oamenii inca au nevoie de ceva in care sa creada
Fiecare este liber sa aleaga, ce sa creada, ce sa gandeasca. Dar la un moment dat avem nevoie sa credem in ceva mai presus de orice. Iar acel moment este intoarcerea la divinitate. Pare o reala provocare sa intelegem caile care ni se arata si drumul pe care ar trebui sa il urmam. Omul a fost facut sa aiba parte de liber arbitru, nu-i asa? Asadar alegem o cale oricare ar fi ea, chiar si cea a razvratirii, insa in cele din urma simtim care este de fapt calea spre El. Din seria de carti de tip marturii crestine cu siguranta te vei identifica cu unele. „Jurnalul convertirii” de Danion Vasile, spre exemplu, este povestea unui ratacit. Este o lectura vindecatoare. Spune despre caile de indepartare de la viata crestina si despre regasire. Despre caile ratacirii si o incapatanare ce a dus tot mai departe si despre ce deznodamant are aceasta poveste vei dori sa cunosti pana la ultimul cuvant de incheiere.

Literatura de cunoastere
Un alt segment al acestei nise se refera la acele carti ce dezbat aspecte de interes pentru cei care aprofundeaza studiul. Spre exemplu „Vietile Episcopilor Romei socotiti sfinti in Biserica Ortodoxa” este una din acele carti de informare. Spune rezumatul a 18 episcopi, canonizati. Interesant este ca o astfel de carte are la baza informatii clare, admise de biserica si ca este bilingva, romana/latina, adica o premiera editoriala. O altfel de cunostere este cea de sine, ori pentru asta exista o sumedenie de carti din seria de marturii crestine pe care le poti incerca. Merita sa gandesti pozitiv, astfel ca o recomandare se refera la seria de carti „Supa de pui pentru suflet”. Iar cand vine vorba de un moment de rascruce a vietii, cel de moarte, durerea este greu de gestionat. „Trateaza-te” prin lectura. „Cele mai mari 5 regrete ale persoanelor aflate în pragul morţii” este despre compasiune, despre cum asisti neputincios la actul mortii si despre la ce se rezuma totul in viata – la finalul vietii aduni regrete ale lucrurilor pe care nu ai apucat sa le faci.

Exista si pentru copii variante, insa adaptate. Acestea sunt povesti cu morala, ilustratii si scrieri ce ii poarta pe copii intr-o altfel de lume. Se spune ca nimic nu se compara cu puterea exemplului; atunci ar fi bine ca acestia sa invete despre iubire si rabdare, despre viata, durere, bucurie si multe altele prin carti din seria de marturii crestine, adaptate varstei.

Pentru toate aceste optiuni si nu numai, Libraria Maranatha pune la dispozitie oferte de pret. In cadrul paginii oficiale – librariamaranatha.ro, se vor gasi titluri interesante ce merita citite.