Cat costa sa cresti un copil?
Scris 16 July 2007 - 03:06 PM
as dori ca toate mamicile de pe roportal sa ne spuna cum isi cresc ei copii...ce salariu au(impreuna cu sotul) si cat cheltuie pe copii,pe casa..sa ne spuna daca intr-adevar se chinuie sa-si creasca copii,daca este un calvar ptr ele..
eventual pot da si sfaturi de cum sa faca economie la anumite produse,ce metode au sa se descurce financiar sa-si ajute copii etc..daca tanara mamica primeste niste bani de la stat ptr copil sau nu,daca sotul primeste prime ptr copii etc...
as dori ca fiecare mamica,tatic sa ne spuna cat castiga pe luna,si cum se descurca cum imparte banii,ce trucuri foloseste ,daca are un secret anume in a-si creste copilul etc
Scris 16 July 2007 - 05:05 PM
X che vuoi restare cosi?
Scris 16 July 2007 - 05:08 PM
Scris 16 July 2007 - 05:20 PM
Sa incep eu cu esentialul. Precizez ca am doi copii mici (sub doi ani)
lapte praf Humana 43 RON cutia, consum cam 7-8 pe luna.
scutece de unica folosinta Happy: 45 RON baxul , folosim vreo 4-5 pe luna.
cereale pentru bebelusi Milubrei: aproximativ 15 RON, consum cam 6-7 pe luna
tot ce pregatesc pentru ei pregatesc cu apa plata izvorul alb.
REstul de mancare sunt carne, fructe, legume, la astea se stiu preturile
cosmeticale pentru bebei: lotiuni, sampoane, sapunuri nu mai stiu, dar nu costa mult daca iei din supermarketuri si la ambalaj mai mare. Atentie insa cand cumperi un produs in ambalaj mai mare, sa vezi cand expira, ca s-ar putea sa expire inainte sa il termini.
Medicamentele si altele: vigantol (8-9 lei parca), fier (10 lei), vitamine 10-12 lei. Astea se dau zilnic. Restul depind de ce boala are.
hainute: fiecare cu ce pasarica are. cunosc mamici care cumpara numai pantaloni de firma si costa cate 150 RON perechea. Prefer haine mai ieftine, dar sa fie din bbc, insa in numar mai mare, fi-mea se joaca numai la nisip si pe pamant, si o schimb de fiecare data cand iese afara.
Vaccinurile: la 2, 4, 6 si 12 luni, apoi nu le mai stiu. am optat pentru cele platite, nu cele gratuite. 2 milioane si un pic fiecare vaccin.
Revin mai tarziu
PS!!!! Sa va asteptati sa vina Schimbarea pe aici sa va spuna ca asta vor corporatiile, sa le faceti reclama si sa vorbiti despre produsele lor!
Aceasta postare a fost editata de Enki: 16 July 2007 - 05:22 PM
Scris 16 July 2007 - 05:50 PM
Vezi ca n-ai trecut ceaiurile, servetele umede, diverse accesorii (gen patut, carucior, sterilizator, aparat de muls...care costa si ele ceva)
Jucariile variaza, acum depinde si de varsta copilului.
Sa nu uitam si de cheltuielile ce le facem la maternitate ,spaga medicilor....
Acum am stat sa ma gandesc ca chiar se aloca sume bune de bani cresterii unui bebel, pt noi nu conteaza sumele.
Zambetul lui, gangurelile nu se compara cu nimic, sa coste si 100 mil ca chiar n-ar conta.
Scris 16 July 2007 - 06:02 PM
Mireluţa, la Jul 16 2007, 06:50 PM, a spus:
Scris 16 July 2007 - 06:05 PM
Eu i-am alaptat pe amandoi pana la 6 luni, dar in paralel a trebuit sa le dau lapte praf pentru ca nu se saturau.
Atentie ca pana la 6 luni nu au voie produse care contin gluten.
Preturi la carucioare si altele: carut: minim 2-3 milioane; patut: min 2 mil; scaun masina: min. 2 milioane. Sterilizator nu am folosit, am fiert biberoanele. Dar exista si solutie de sterilizat.
Aceasta postare a fost editata de Enki: 16 July 2007 - 06:06 PM
Scris 16 July 2007 - 06:05 PM
Arcadia2007, la Jul 16 2007, 06:02 PM, a spus:
Pentru asta sa fi mandra. Ai crescut 2 copii asa cum ai putut, important e ca te-ai zbatut si uite ca ai reusit.
Scris 16 July 2007 - 09:15 PM
- In occidnet cu scoala (liceu + facultate), mancare, haine, jucarii, carti etc si un avans micutz 10~20% din pretul unui viitor apartament - 1 milion de copil !
Aceasta postare a fost editata de Schimbarea Perceptiei: 16 July 2007 - 09:16 PM
Scris 16 July 2007 - 09:38 PM
Enki, la Jul 16 2007, 07:05 PM, a spus:
RHS, la Jul 16 2007, 07:05 PM, a spus:
Schimbarea Perceptiei, la Jul 16 2007, 10:15 PM, a spus:
- In occidnet cu scoala (liceu + facultate), mancare, haine, jucarii, carti etc si un avans micutz 10~20% din pretul unui viitor apartament - 1 milion de copil !
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Copii cu deficiente de vedere (sau nevazatori) sau tulburari de vorbire si hiperkinetici | ioana2482 | 0 | 5.878 |
|
Ce m-a invatat mama | LadyMoon | 9 | 2.632 |
|
cum o decoram? |
SelenaN | 54 | 17.973 |
|
Responsabilitatea de a avea un copil
|
vesperala | 370 | 30.781 |
|
Sarcina si hipotiroidismul
este greu sa ramai insarcinata dc ai hipotiroidism ?? |