Semintele de dovleac mai mult decat benefice pentru tine

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareVineri 24 noiembrie 2017
Vizualizari921

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stim cu totii ca gustarile sanatoase joaca un rol vital pentru a-ti sustine sanatatea fizica si psihica. Dar nu uita niciodata sa incluzi seminte si nuci in alimentatia ta deoarece aceste alimente sunt bogate in vitamine si minerale.

Semintele de dovleac sunt adesea ignorate de oameni pentru a le include in lista lor de gustari sanatoase. Aceste seminte sunt o mare sursa de nutrienti esentiali, vitamine si minerale. Adaugarea unui castron de seminte dovleac in dieta ta contine 285 de calorii. In afara de acestea, aceste seminte iti sustin sanatatea si iti ofera beneficii.

Buna sursa de zinc

Stim cu totii ca zincul este un antioxidant, iar semintele de dovleac sunt o sursa abundenta. In afara de aceasta, aceste seminte contin antioxidanti din vitamina E care iti protejeaza corpul de radicalul liber si minimizeaza riscul de cancer.

Lupta impotriva inflamatiei

Semintele de dovleac contin si alte ingrediente care lupta impotriva inflamatiei, inclusiv antioxidanti. Stim cu totii ca substantele chimice inflamatorii maresc riscul altor probleme de sanatate precum bolile cardiovasculare, diabetul si ateroscleroza. Este clar ca semintele de dovleac previn riscul de probleme de sanatate asociate cu inflamatia. In plus, semintele precum inul, dovleacul si susanul imbunatatesc nivelul trigleceridelor si promoveaza sanatatea cardiovasculara.

Cresc imunitatea

Mineralele din zinc maresc imunitatea, iar semintele de dovleac sunt o sursa excelenta de acest mineral. Deficitul de zinc creste riscul de infectii si alte probleme de sanatate.

Regleaza nivelul zaharului din sange

Diabetul este o boala cronica care poate contribui la afectarea nervilor si poate duce la moarte prematura. Este necesar sa stii sfaturi care controleaza nivelul zaharului din sange. Se dovedeste ca semintele de dovleac actioneaza ca antideabetice deoarece contin ingrediente cum ar fi trigonelina, acid nicotinic si D-chio-inozitol. Aceste ingrediente ajuta la nivelul glicemiei si controleaza diabetul zaharat.

Promoveaza somnul sanatos

Majoritatea oamenilor nu stiu ca, corpul nostru transforma cu usurinta triptofanul in hormon serotoninic. Si acest hormon joaca un rol crucial in viata noastra, cum ar fi sprijinirea somnului sanatos si reglementeaza buna dispozie. Un castron de seminte de dovleac contine 576 mg triptofan, care imbunatatesc starea de spirit si promoveaza somnul sanatos.

Contribuie la o vedere sanatoasa

Semintele de dovleac au multe substante nutritive care contribuie la o vedere sanatoasa ca vitamina A, vitamina E, beta-caroten, luteina si zeaxantina. Organismul nostru produce melanima care protejeaza ochii, iar zincul si vitamina A joaca un rol important in productia de melanima.

https://semintededovleac.ro