Afla care sunt criteriile de alegere a celui mai potrivit focar semineu pentru o casa primitoare

Afla care sunt criteriile de alegere a celui mai potrivit focar semineu pentru o casa primitoare

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriSemineu
Ultima actualizareMiercuri 7 noiembrie 2018
Vizualizari613

Voteaza & Distribuie

Descriere

Semineul nu este doar un punct de atractie dintr-o incapere ci si o sursa alternativa de caldura pentru intreaga locuinta. Tehnologia si materialele disponibile astazi au facut ca un semineu sau un focar semineu sa fie la moda chiar si in zilele noastre. Semineul este vazut ca o sursa de caldura extrem de populara, in toate colturile lumii.

Alegerea focarului pentru semineu

Focarul poate fi ales in functie de design-ul semineului. Pe de alta parte, atat materialele cat si tipul de incalzire variaza de la un model la altul sau de la un producator la altul. Din punct de vedere al design-ului, exista doua mari categorii pentru un focar semineu, iar acestea pot fi deschise sau inchise. Modelele inchise, cele care au geamuri si usi, sunt si cele mai cautate de clientii de pretutindeni.

Cele mai cunoscute modele din punct de vedere al design-ului sunt:

  • Focar semineu cu un geam drept;
  • Focar semineu cu un geam frontal si unul lateral;
  • Focar semineu panoramic, cu mai multe geamuri, pe trei laturi;
  • Focar semineu tip tunel;
  • Focar semineu cu trei geamuri.

Dupa ce am ales design-ul exterior, este timpul sa trecem la urmatorul criteriu de selectie a unui semineu: felul in care ne dorim sa se produca incalzirea incaperii.

Din punct de vedere al incalzirii, existe doua optiuni:

1. Incalzirea prin RADIATIE
Incalzirea prin radiatie va incalzi o incapere in mod uniform. Caldura este eliberata, iar apoi aceasta circula prin incapere catre zonele reci, de la podea spre tavan. O alta caracteristica a acetui tip de incalzire tine de faptul ca nivelul caldurii produs va reusi sa incalzeasca si mobila din camera, nu doar aerul.

2. Incalzirea prin INDUCTIE
Incalzirea prin inductie transfera caldura in incapere, incalzind aerul prin circulatie. Aerul cald care se produce este transmis spre tavan si apoi spre podea. Procesul se repeta in mod continuu. Diferenta majora intre incalzirea unui focar semineu prin inductie si cea prin radiatie este aceea ca prima nu are efecte atat de puternice asupra obiectelor de mobilier din incapere si isi concetreaza energia asupra aerului. Acum ca am ales si modalitatea de incalzire a incaperii printr-un focar semineu, putem trece la ultima parte: materialele folosite.

Din punct de vedere al materialelor, putem alege intre doua mari categorii principale:

Focar semineu din fonta

Acesta are garantie intre cinci si sapte ani si un randament intre 60% si 75%. Trebuie luat in considerare faptul ca nu are puterea de a arde non-stop. Este considerat un semineu traditional.

Focar semineu din fonta placata la interior cu samota sau fonta dubla

Are garantie pana la 10 ani si un randament intre 82% si 85%. Emite un nivel minim de noxe, motiv pentru care este considerat semineu eco. Pe langa aceste principale criterii ce trebuie luate in considerare - modelul, tipul de incalzire si materialele, mai sunt si alte numeroase detalii la care trebuie sa fim atenti atunci cand alegem sistemul de incalzire perfect.

Calitate la cele mai bune preturi

Seminee-expert.ro pune la dispozitia clientilor toate resursele necesare pentru a face alegerea potrivita. De asemenea, magazinul online de https://www.seminee-expert.ro ofera solutii variate si personalizate pentru casa dumneavoastra, indiferent de produsul pe care doriti sa il achizitionati. Fie ca este vorba despre un focar semineu sau despre o soba, aici puteti gasi produsele potrivite ce se vor plia perfect pe cerintele dumneavoastra.