"Ca un articol al credintei,aceasta doctrina a Salvarii prin har si doar har(inclusiv credinta) este foarte neatractiva ptr mine!Inseamna ca,e o lipsa de nedreptate sa idealizezi un Dzeu care valorifica credinta mai presus de fapte! Prefer un Dumnezeu care se uita in jos la noi si zice:'As vrea ca oamenii sa nu se mai ingrijoreze atat daca exist sau nu,si sa inceapa sa implineasca comenzile Mele!!' "
Trebuie sa zic ca afirmatia lui W.Kaminer m'a pus pe ganduri.De ce? De ce este atat de greu sa intelegi un Dzeu care valorifica credinta in El mai presus de fapte ?
De ce pare atat de ilogic(daca ai crede in Dumnezeu,sau chiar daca crezi ,insa nu esti de acord cu teoria salvarii prin har si credinta)? De ce nu poate Dzeu sa faca ce isi doreste,inclusiv sa ne considere neprihaniti prin credinta in El?
Oare ptr.un parinte nu conteaza mai mult dorinta copilului sau de a ajuta decat 'ajutorul' in sine?
Am putea noi vreodata sa ne ridicam la standardele ridicate de El ,pe picioarele noastre?
Avem exemple clare in viata lui Ghandi si Tolstoi,care au incercat sa asculte de Dzeu si au esuat !!
Deci,de ce nu harul?
Si cel cu musca pe caciula sa se simta!
Il rog io frumos-frumos de tot
Aceasta postare a fost editata de annacondor: 24 July 2006 - 11:46 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis