Cateva lucruri despre migrene

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari533

Voteaza & Distribuie

Descriere

Auzim adesea oameni plangandu-se de ele. Fie ca am trecut si noi prin asa ceva, fie ca doar ni s-au povestit cazuri, migrenele raman in continuare una dintre cauzele principale de durere. Astfel, se intrevede necesitatea de a cunoaste cateva lucruri de baza despre factorii de risc ai producerii lor si despre simptome.


Definite ca dureri de cap intense si de durata lunga de timp (pot ajunge si la 4 zile), cu un caracter vadit recidivant, migrenele afecteaza o mare parte din populatia Globului. Dintre cei care se confrunta cu aceasta afectiune, 75 % sunt femei, iar 2 treimi au predispozitii genetice, avand in familie rude apropiate care se confrunta cu aceeasi problema.


In unele cazuri, migrena este precedate de anumite simptome prevestitoare, ca de exemplu tulburarile de vedere (flash-uri sau pete intunecate). Dintre simptomele cele mai des intalnite, amintim:


- hemicrania (durere pulsatila pe o parte a craniului).


- greata


- fotofobie si sensibilitate crescuta la zgomote


- confuzie si oboseala


- frisoane


Daca sunteti predispusi la migrene si ati avut cel putin un episod migrenos in trecut, este bine sa stiti ca factorii de risc sunt foarte variati:


a. Fasctori de stres: depresia, furia, schimbari in rutina de zi cu zi


b. Factori alimentari: vinul rosu, ciocolata


c. Factori senzoriali: stimuli sonori si vizuali puternici


d. Anumite medicamente: antiinflamatoarele


e. Schimbari hormonale


Intrucat interfereaza de cele mai multe ori cu activitatile zilnice obisnuite, migrena poate afecta puternic calitatea vietii unei persoane. Chiar daca in majoritatea cazurilor nu reprezinta un risc major pentru sanatate, ea trebuie tratata cu seriozitate. Din acest motiv, cel mai bun tratament in stoparea ei trebuie stabilit impreuna cu un medic specialist si trebuie urmat cu strictete.


Sanatatatea dumneavoastra inseamna si o stare de bine.


Clinica NEI Medica Asist, situata in strada Johann Strauss nr. 2A te asteapta cu dotari la cele mai inalte standarde, un laborator propriu de analize, personal medical de specialitate dedicat si profesionist.


Serviciile de Medicina Muncii si Securitate in Munca sunt completate de o gama diversa de specialitati medicale menita sa vina in intampinarea companiilor si persoanelor fizice deopotriva.


MEDICINA DE LABORATOR, PSIHOLOGIE, NEUROLOGIE, OFTALMOLOGIE, ORL, PEDIATRIE, GINECOLOGIE, IMAGISTICA-ECOGRAFIE sunt doar cateva dintre specialitatile pe care clinica le pune la dispozitie.


Informatii suplimentare pot fi gasite: www.neimedica.ro


Pentru mai multe detalii:

Monica Magureanu

monica.magureanu@neipandorra.ro


NEI Medica Asist


Str. Johann Strauss nr. 2A

Sector 2, Bucuresti

Mobil: (+40) 742.044.510

Fax: (+40) 213.10.00.99