Sari la conținut
Forum Roportal
Lovele

Albine - Diploma de apicultor

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Oriana Pepper dies at 21 from mosquito bite

Mosquito bite led to tragic death of 21-year-old pilot Oriana Pepper

A TRAINEE commercial airline pilot died after she was bitten by a mosquito and developed an infection which spread to her brain, an inquest heard.

Oriana, of Bury St Edmunds, Suffolk, was driven back to the hospital two days later by her boyfriend James Hall after she collapsed. She died three days later.

Suffolk's senior coroner Nigel Parsley, recording a narrative conclusion, said Ms Pepper died "as a result of a serious infection caused by an insect bite to the forehead".

https://search.yahoo.com/search?fr=mcafee&type=E211US91088G0&p=Oriana+Pepper

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In biroul meu stau la computer si am mancat o bucatica de ciocolata ... 2 tantari ma ataca puternic, am fost fortata sa pun masca!!!  Cu ocazia asta dau si cu un spray, le prind pe oglinda si le lipesc acolo cu spray, mai am 2 de alaltaieri.  Furtuna de ieri a adus si multi tantari pe aripile vantului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Viespi    Viespi agresive față de alte specii

Viespile asiatice se hrănesc cu albine.    În Asia, țara lor natală, aceste prăzi se apără făcând o minge uriașă între ele, sufocând viespea până la moarte. În Europa, însă, albinelor le lipsește acest contraatac, ceea ce le face ținte ușoare pentru invadatori.   În ceea ce privește oamenii, înțepătura acestei viespi provoacă doar reacții alergice și nu duce la moarte, spre deosebire de speciile indigene.     În prezent, principala preocupare este legată de serviciile de polenizare.

https://evz.ro/o-singura-regina-a-viespilor-asiatice-a-declansat-invazia-speciei-in-europa-cum-a-afectat-ecosistemul.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

„Când vedeți așa ceva, nu vă fie frică, nu chemați pompierii sau poliția”. Imaginea care a împărțit Internetul în două

„Când vedeți așa ceva, nu vă fie frică, nu chemați pompierii sau poliția, nu le mișcați și nu le omorâți. Acestea sunt doar albine care călătoresc și se opresc doar 24 de ore. Nu le deranja și evită să te apropii de ele, nu-ți vor face rău. Dacă vreți să ajutați, puneți o farfurie plată sau o tavă cu niște apă cu zahăr. Albinele vor mânca, vor câștiga energie și vor zbura. Toți trebuie să protejăm albinele migratoare, ele sunt asigurarea noastră de supraviețuire. Fără albine, nu vor exista oameni pe pământ. 

*Iar daca niste copiii sint atacati, se lasa "mort" evenimentul???   Eu m-am speriat de vreo 40 de albine care deodata au aparut din cer senin si au acoperit nectarul pasarilor Colibri.             Le-am pus apa si nectar in spatele curtii si incet au zburat acolo.   Pe urma am auzit la stiri ca peste tot in oras s-a intamplat adusi de un vant puternic roiurile.  Cum au venit au si plecat ca nu erau inca infloriti pomii sa se hraneasca.  Asta nu demult s-a intamplat devreme primavara, acum doar piersicii infloresc de o vreme, citricele mai tarziu.   Sa vad o scena din asta, cred ca as face atac de inima!!!   Cuib de Viespi am data jos de sub streasina, dar nu era nimeni in cuib, mereu verific.*        

https://redactia.ro/cand-vedeti-asa-ceva-nu-va-fie-frica-nu-chemati-pompierii-sau-politia

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cele mai periculoase insecte din România

Cele mai periculoase insecte din România: - Albine sau viespi, Păianjenii, Viespea Asiatică de Sud, Țânțarul tigru, Căpușa, Gândacii de bucătărie si Musca de casă.

*Pe la noi de mai vad si Păianjenii Vaduva Neagra si n-am auzit ca cineva a fost atacat si alte feluri de zburatoare in toate marimile ca traim in natura, avem pomi fructiferi, etc.   Petrecerile in aer liber nu-mi plac deloc din cauza asta ca totul se acopera dar cineva uita sa le acopere si intr-o secunda nu se mai vad de insecte ...   Noi doar carnea preparam pe gratar dar le mancam in casa, parca ne pica si mai bine ca nu ne grabim si putem savura ce mancam!!!   Tantarii nu se pot extermina!!!   Eu ori mananc sau ma scarpin, dar nu asta este placerea in mesele puse afara in aer sa nu se murdareasca casa.   Ma bucur ca sint si interzise gratarele in aer liber pe la noi vara pe caldura excesiva, ca soarele ucide mai multi oameni decat Viespii.*   

https://playtech.ro/2023/cele-mai-periculoase-insecte-din-romania/Albine sau viespi, Păianjenii, Viespea Asiatică de Sud, Țânțarul tigru, Căpușa, Gândacii de bucătărie si Musca de casă.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

albine-sursa-foto-lumeasatului.ro_.jpg

O zi din viața unei albine. Cum se transformă larva în regină?

Albinele sunt insecte sociale care trăiesc în colonii și produc o serie de produse de care oamenii se bucură, inclusiv miere. Relația noastră cu ele datează de mii de ani. Albinele dețin un loc special în inimile multor oameni.   

O specie străveche, inteligentă și misterioasă, albinele pot fi văzute ca mediatori între oameni și restul lumii naturale. Relația simbiotică dintre albine și apicultori a fost întreținută de mii de ani.

Ce tipuri de albine se află într-un stup de albine?

În multe culturi antice, albina era un simbol al puterii și al nobilimii, o creatură prețioasă care trebuia să îngrijească stupii în schimbul mierii dulci și aurii. Astăzi, dragostea noastră pentru albină este neschimbată și poate chiar intensificată de amenințările globale cu care se confruntă această specie din cauza agriculturii intensive, a pesticidelor, a bolilor și a pierderii habitatului.   

O colonie este formată din aproximativ 10.000 până la 60.000 de albine lucrătoare, câteva sute de trântori masculi, o singură regină și o mulțime de larve nenăscute sau „larve”. Aceste larve au capacitatea de a se transforma în lucrătoare, trântori sau o altă regină, în funcție de celula în care se nasc și de hrana pe care o primesc.

Lucrătoarele trăiesc între cinci și șase săptămâni vara sau între cinci și șase luni dacă rămân în stup peste iarnă. Ele sunt, fără îndoială, cei mai utili membri ai coloniei și îndeplinesc o varietate de sarcini, inclusiv căutarea polenului și a nectarului, îngrijirea reginei și a trântorilor, hrănirea larvelor, ventilarea și apărarea stupului. Albinele lucrătoare sunt femele, dar nu pot depune ouă fecundate.   

Cum se transformă o albină simplă în regină

Cu toate acestea, în cazul în care temporar nu există o regină, ele pot depune ouă nefertilizate care devin trântori masculi. Bătăușii masculi sunt mai mari decât lucrătoarele, dar mai mici decât regina, deși ochii lor sunt de două ori mai mari decât ai ambelor. Aceștia îndeplinesc un singur rol în colonie – fertilizarea ouălor noilor regine.

Regina albinei este cel mai important membru al stupului, dând naștere tuturor celorlalte albine din colonie. Ea își începe viața ca orice altă larvă, dar este crescută până la statutul de regină de către albinele lucrătoare, care o hrănesc cu o dietă specială de lăptișor de matcă, o secreție bogată în proteine care provine din glandele de pe capul lor.   După ce se transformă în puiet, ea se scoate din celulă și distruge orice altă regină care ar fi putut apărea, precum și orice regină bătrână care nu a părăsit încă stupul. După ce devine conducătoarea incontestabilă a coloniei, ea părăsește stupul pentru a se împerechea cu o selecție de trântori. Ea va folosi apoi sperma pentru a fertiliza ouăle pentru următorii șapte ani, depunând până la 2.000 de ouă pe zi.

https://www.animalzoo.ro/o-zi-din-viata-unei-albine-cum-se-transforma-larva-in-regina/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×