Turismul dentar - o abordare profesionistă cu mai puțini bani

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMoldova, Republica Moldova, stomatologie, turism dentar
Ultima actualizareMarti 7 mai 2019
Vizualizari712

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tot ce are tangență cu turismul ne duce cu gândul la relaxare sau plajă. Însă sunt și alte ramuri, mai practice, ale turismului. De exemplu, mulți oameni călătoresc în interes de serviciu, pentru a face shopping, în scopuri medicale și, mai nou, pentru un tratament stomatologic. Turismul dentar este promovat de multe țări, dar există anumiți factori de luat în calcul înainte de a face alegerea potrivită. Clinica stomatologică Imperial Dent oferă un program stomatologic integrat de calitate superioară și pentru străini - o ofertă de turism dentar demnă de atenție.

Turismul dentar devine pe zi ce trece un fenomen tot mai răspândit. Odată cu dezvoltarea tehnologică accelerată, nu există diferențe dintre standardele de calitate din Republica Moldova în raport cu celelalte țări europene, iar ușurința cu care ne putem deplasa și costul redus al biletelor de avion a contribuit esențial la popularitatea acestei industrii. De asemenea, clienții străini pot beneficia de servicii stomatologice de înaltă calitate, estetică dentară, albirea dinților, tratament endodonic, ortodonție, chirurgie dento-alveolară, coroane dentare etc. Prima consultație este gratuită și include evaluarea curentă și stabilirea unui plan de tratament, pentru obținerea rezultatelor dorite.

Turismul dentar – o nouă dimensiune ce îmbină funcționalitatea și divertismentul

Știați că turismul dentar reprezintă aproape jumătate din călătoriile medicale? Anul trecut, aproximativ 800.000 de americani au trecut frontierele pentru îngrijirea dentară. Vestea bună este că pacientul dentar care călătorește nu trebuie să sacrifice calitatea, pentru a economisi bani. Europenii descoperă avantaje similare în Ungaria, România și Republica Moldova, unde sunt răsfățați cu clinici stomatologice de înaltă calitate și costuri reduse.

Un factor decisiv este prețul serviciilor stomatologice. Turiștii dentari călătoresc pentru îngrijire dentară low-cost. Îngrijirea dentară în țările dezvoltate precum Statele Unite, Italia, Franța etc este extrem de costisitoare. Turiștii caută îngrijire în țările mai puțin dezvoltate, pentru a economisi bani. Asta nu înseamnă că serviciile stomatologice sunt mai puțin calitative. Există multe motive pentru care costurile de îngrijire dentară sunt mai puțin costisitoare în regiunile mai puțin dezvoltate. Munca și bunurile imobiliare pot costa mai puțin în aceste regiuni, astfel încât medicii stomatologi pot avea costuri mai mici și asigurarea poate fi mai puțin costisitoare.

Tratamentul dentar în străinătate, inclusiv zborurile și cazarea la hoteluri de lux, este adesea mai ieftin decât unele tratamente dentare acasă. Există o mulțime de destinații de turism dentar la nivel mondial care oferă asistență dentară de înaltă calitate la prețuri accesibile, dar Moldova devine rapid o alegere populară pentru călătorii în acest scop.

Țările gazdă care beneficiază de turism dentar și care și-au modificat facilitățile clinice pentru o clientelă internațională au o abordare profesionalistă. Barierele lingvistice reprezintau înainte o altă problemă potențială în ceea ce privește turismul dentar. Astăzi, orice clinică stomatologică respectabilă are angajați multilingvi sau poate pune la dispoziție clienților un traducător calificat.

Turismul dentar este foarte popular în Italia, din cauza prețului care poate ușor depăși zeci de mii de euro pentru tratamente complicate, având în vedere preţul foarte înalt pentru serviciile stomatologice. Aceleaşi proceduri în Moldova ar costa de trei ori mai puţin. Este un interes dublu: pe de o parte, o economie de circa 65% pentru clienţii italieni, care pot beneficia și de o călătorie prin Moldova.