Sari la conținut
Forum Roportal
rroxana

ascita

Postări Recomandate

spuneti-mi si mie , va rog, cum se poate scapa de ascita, sau macar cum se mai poate elimina din lichid. stiu ca e o chestiune de durata. am incercat cu ceai de dud si pir dar nu am obtinut nici un rezultat. in momentul de fata folosim spironolactona si furosemid.

Editat de rroxana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna!

 

Cu scuzele de rigoare pentru ca raspund asa de tarziu;noi tinem in frau ascita cu pelin, care se cumpara de la Plafar gata uscat. Se freaca in palme si se cerne prin sita. Din praful rezultat, se ia cate o lingurita, cu o ora inainte de mesele principale, timp de o saptamana, dupa care se bea ceai de pelin indulcit cu miere de albine. A doua saptamana, se iau cate doua lingurite de praf de pelin, cu o ora inainte de mesele principale, iar a treia saptamana se consuma cate 3 lingurite de praf - dimineata, la pranz si seara, cu o ora inainte de mese. In aceasta perioada, nu se bea nici un fel de bauturi alcoolice, acidulate sau sucuri din comert. Bineinteles ca nu ne lipsesc spironolactona(4 zi) si furosemidu(1 la 2 zile). Verificam lunar situatia ascitei prin ecografie. Apoi ne cantarim si masuram abdomenul cam la 2-3 zile. De asemenea, tinem cont aproximativ in fiecare zi de cantitatile de lichid baute si a numarului de urinari. Si asta ca nu cumva, din dorinta de a remedia ceva, sa nu provocam alte dezechilibre(deshidratarea). Mancam fara pic de sare pentru ca aceasta este elementul cel mai primejdios pentru oamenii care au facut cel putin un eveniment de ascita(alternativa este sarea fara sodiu speciala pentru aceste cazuri pe care o puteti procura de la orice farmacie).

Sper din tot sufletul sa va fie de folos sfaturile.

Va doresc din tot sufletul multa, multa sanatate.

Clara

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

.....iar in cazul cel mai putin fericit, ca ultima solutie, apelam la paracenteza. Aceasta se face numai in cazuri de forta majora, cand cantitatea de lichid este exagerat de mare si medicul curant hotaraste acest lucru.

Clara

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

multumesc foarte mult pentru informatii. as mai dori sa stiu, in cazul curei cu pelin, dupa a treia saptamina cum se merge in continuare? si mai ales cum il administrezi? e infiorator de amar!!! :P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna din nou,

 

Dupa a treia saptamina de pelin facem o pauza de cel putin 2 saptamini; stiu ca pelinul este extraordinar de amar ca gust, dar fara eforturi nu poti avea rezultate. Teoretic, dupa cele 3 saptamini, ar trebui sa apara ceva rezultate bune. Dar stim cu toti ca fiecare organism este diferit deci, fiecare va reactiona in consecinta.

As mai vrea sa-ti sugerez faptul ca exista mai multe tipuri de ascita si de aceea trebuie facuta foarte clar diferenta in privinta bolii care a generat ascita; de aceea, ptr. a se face diferenta intre ascita datorata unei ciroze si alte boli ascitogene, se face punctionarea lichidului si determinarea continutului in proteine si a caracterului celulelor.Ascita ciroticilor este tipic un transudat, adica o filtrare a plasmei prin peretele vaselor sub influenta hipertensiunii portale.; cantitatea de proteina este scazuta (sub 15 g/l) si repartitia celulelor este analoga celor din peritoneu. In schimb, daca lichidul este bogat in proteine, acesta este un exudat(o secretie inflamatorie a lichidului de catre peritoneu). Trebuie in acest caz depistata cauza infectioasa. Cand originea unei ascite este neclara se practica laparoscopia, care permite vizualizarea suprafetei ficatului(normal sau cirotic). a peritoneului(normal sau purtator de granulatii neoplazice). Ascita nu este foarte periculoasa, dar netratata pe termen lung, poate produce complicatii renale si metabolice care pot ameninta viata bolnavului.

Multa sanatate!!

Clara

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

multumesc din nou, esti cu adevarat super draguta ca iti faci timp sa imi scrii. stai sa vezi cum vine problema: sotul meu a fost depistat cu hep. C acum 2 ani, hep. care s-a dovedit veche de 15 ani si care a fost depistata in urma unui episod colestatic ( bil 13). am urmat calea care se recomanda in astfel de cazuri cu analize, viremie 245.000, punctie, etc, apoi tratament cu interferon, in urma caruia viremia a scazut la 145.000 dupa 3 luni, asa ca i-a fost intrerupt interferonul. apoi...dumezeu cu mila... hepatoprotectoare si tratamente naturiste. partea buna e ca nu i-au aparut nici varice esofagiene si nici nu avea ascita. anul asta a avut din nou 2 episoade colestatice, unul cu bil.16 si doctorul curant a recomandat sa isi scoata fierea, ca poate! ea e de vina. in vara asta s-a operat laparoscopic si a facut colecistectomie. in urma operatiei a aparut ascita. cred ca ficatul lui, si asa aflat in suferinta, a fost destabilizat de tot. el e stabil ca greutate, dar noi am vrea neaparat sa scape de ascita. momentan folosim ceaiurile d-lui Motorca ( de la oradea), medicatia care i-a fost recomandata la ultimul control si mai nou am inceput sa folosim si pelin. cam asta e povestea pe scurt. inca o data multumesc pentru sfaturi. :P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

...of, Doamne....cate mai trebuie sa indure oamenii!!!

Forma colestatica poata sa apara si din cauza obstructiei canalului coledoc de calculii care incep sa migreze, determinand astfel blocarea canalului si automat cresterea bilirubinei dar si din cauza medicamentatie administrate(asa s-a intamplat cu mama). Doctorita noastra a facut toate investigatiile necesare pentru a se putea pronunta:ecografie, tomografie si in final RMN. Nu se vedea absolut nimic pe canal, nici o modificare. In consecinta, in momentul in care i-a scos din tratament 2 medicamente(diaprel si omeram), si am facut rost de colestiramina am putut ajunge de la 20 bil la 1.90 bil, ceea ce a fost un pas extraordinar. A durat 3 luni acest icter mecanic, care a fost crunt(prurit pe aproape tot corpul, mancarimi, usturimi...calvar). In cazul mamei nici nu se pune problema colecistectomie, din cauza diabetului.Asa ca mergem inainte cu tot cu calculi, mancam adecvat, bem ceaiuri..facem in asa fel incat sa nu "deranjam" colecistul. Nu sunt de acord cu solutiile radicale, mai ales in acest caz in care si asa ficatul este afectat; prin operatia amintita nu face altceva decat sa-l incarce cu functiile colecistului, ceea ce este destul de grav si greu. Daca te mai pot ajuta cu ceva info, da-mi un semn.

Multa, multa sanatate!

Clara

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×