De ce să-ți cumperi un Ford Focus?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriFord, masini
Ultima actualizareMiercuri 26 februarie 2020
Vizualizari610

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ford Focus se numără printre cele mai populare modele ale producătorului american de autovehicule, iar dacă intenționezi să-ți cumperi o mașină, îți vom arăta de ce este o variantă pe care ar trebui să o iei serios în calcul.

Spațiu interior extrem de adaptabil


Atunci când vine vorba de spațiu, noul Focus este cel mai adaptabil model din întreaga gamă de autoturisme ale companiei gigant, fiecare centimetru pătrat din interior putând fi pus în valoare. Atât pasagerul de pe scaunul din față, cât și cei din spate, au suficient loc pentru a sta cât se poate de confortabil, chiar dacă vorbim de persoane mai înalte sau mai corpolente. În ceea ce privește spațiul pentru bagaje, nu trebuie să-ți faci griji că va rămâne ceva pe dinafară. Portbagajul este extrem de generos, iar podeaua spațiului de încărcare este reglabilă și poate fi ridicată, pentru a oferi un compartiment de depozitare ascuns, dar poate fi și coborâtă, creând astfel mai mult spațiu în portbagaj. În plus, scaunele din spate pot fi divizate 60/40 pentru mai multă flexibilitate, sau se pot rabata complet, mărind considerabil spațiul pentru bagaje. Dacă ești schior împătimit, ai un motiv în plus să-ți cumperi un Ford Focus, pentru că producătorul l-a dotat și cu o trapă specială în care îți poți depozita schiurile.

Poți să parchezi fără stres, chiar și în cele mai dificile locuri

Într-un trafic tot mai aglomerat, problema găsirii unui loc de parcare devine un stres zilnic pentru orice șofer. De multe ori se întâmplă să „vânezi” un loc liber pe care l-ai zărit de la distanță, iar atunci când ajungi în dreptul lui să nu te încumeți să parchezi, pentru că ți se pare prea îngust. Cu Noul Ford Focus scapi de acest stres, datorită funcției de asistență activă la parcare, care de direcționează către locul de parcare potrivit și controlează accelerația, schimbarea vitezelor și frânare, în timpul manevrelor de parcare. E suficient să activezi această funcție și să selectezi partea de drum și tipul parcării. Menținând apăsat butonul dedicat, mașina va parca singură, lateral sau perpendicular, conform opțiunii alese.

Te ajută să eviți accidentele și să frânezi la viteze mari


Noul Ford Focus dispune și de un sistem pre-coliziune, care detectează vehiculele și pietonii care circulă în față, dar și care s-ar putea intersecta cu traseul tău. Sistemul te avertizează din timp, iar în cazul în care nu reacționezi, acționează automat sistemul de frânare. Riscul unor accidente este astfel considerabil diminuat, dar pentru ca sistemul să acționeze, mașina trebuie să ruleze cu o viteză sub 80 de kilometri pe oră. Totodată, la viteze mai mari de 50 de kilometri pe oră se activează și un sistem de frânare activă, care scanează drumul cu ajutorul unui radar, iar dacă anticipează o posibilă coliziune, te avertizează. Dacă nu ai nicio reacție, mașina începe să frâneze automat, ajutându-te astfel să reduci viteza.

Setări personalizate pe cheie

Funcția MyKey, disponibilă pe Noul Ford Focus, îți permite să stabilești o serie de setări asociate cheii pe care o folosești. Astfel, poți seta limita maximă de viteză, volumul sistemului audio, semnalul de avertizare pentru centura de siguranță și multe altele, funcția fiind utilă în special dacă mașina este folosită de mai multe persoane. Setările stabilite se activează când utilizezi cheia căreia îi sunt asociate, pe care poți să o păstrezi permanent la tine sau o poți împrumuta odată cu mașina. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care proprietarii de Ford Focus nu regretă alegerea făcută, iar dacă vrei să te convingi personal, nu ezita să ceri mai multe detalii la un dealer autorizat și să te programezi pentru un drive test.

Dacă te-ai convins deja că aceasta este mașina de care ai nevoie, nu mai sta pe gânduri și achiziționează Noul Ford Focus prin Nesteautomotive.ro.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/auto-ford-vehicul-pkw-crom-3665406/