enoch 1 Raportează post Postat Ianuarie 29, 2009 mi-am luat eu salvie ... dar nu prea stiu la ce sa o folosescsau ghimbirul ... :flowers: http://www.retete-gustoase.ro/ingrediente-salvie Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Ianuarie 29, 2009 mmm paste cu salvie, trebuie doar sa am grija la dozaj ca e cam aromata Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15067 Raportează post Postat Ianuarie 29, 2009 chiftelele nu contin orez, stimata doamna.in alta ordine de idei, chiftelele se prajesc, perisoarele sunt fierte in sos sau la abur. Chiftelele contin ceea ce tu pui in compozitie, nu exista limite ... Foarte multe romance pe aici macina toate vechiturile din frigider, il leaga cu 2 oua, niste pesmet, verdeata si VOILA ... chiftele prajite in ulei de masline ..... dar nu fi zgarcita de cuvinte si lamureste-ma cum vine perisoare cu garnitura???? Sper ca nu-ti cer mult!!! Eu sint foarte explicita cand dau directii :flowers: Sa vezi ce fel de chiftele fac imediat: Am pireu de cartofi de 3 zile in frigider, il incalzesc si-i mai dau un gust de piper. Am si carne tocata cu mazare pe care nu-l mai maninca nimeni si fac chiftele in felul urmator: - pun ulei intr-o tigaie la incins si niste pesmet pe o farfurie. Pun o lingura de pireu pe palma si caf un cuib din ea, adaug o lingurita de carne tocata, acopar cu cartofi, trec prin pesmet si oua batute si-l prajesc bine in ulei pana devine galbena. Cu salata verde si orez alb merge de minune!!!! Pe mana mai dau un pic de ulei sa nu se lipeasca cartofii cand le dau o forma. Altele pun carne cu linte la fiert + ceapa, usturoi si multe altele si va rezulta chiftele :vampire: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Raul. C. 0 Raportează post Postat Ianuarie 29, 2009 Chiftelele contin ceea ce tu pui in compozitie, nu exista limite Ai dreptate. :flowers: Inclusiv din zarzavat fiert, cu marar si cimbru. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
enoch 1 Raportează post Postat Ianuarie 30, 2009 (editat) lamureste-ma cum vine perisoare cu garnitura???? Fiind o mancare cu sos, garniturile pot consta in legume fierte, orez, mamaliga, piure de cartofi, etc eu nu dau lecti de gatit gospodinelor incepatoare. :flowers: Editat Ianuarie 30, 2009 de enoch Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15067 Raportează post Postat Ianuarie 30, 2009 marar si cimbru. Aceste doua ierburi sint foarte DEOSEBIT aromatice ... nu le vad intr-un loc prea des .... Eu in umplutura de sarmale pun marar fin tocat iar in oala de fiert pun si cimbru. Fiind o mancare cu sos, garniturile pot consta in legume fierte, orez, mamaliga, piure de cartofi, etc eu nu dau lecti de gatit gospodinelor incepatoare. :cheer: Inca nu m-ai lamurit ce fel de puisoare sint alea dar nu-s pe lista mea de cumparaturi!!!!! Prea seamana cu baby food Eu de colo ... dau lectii de tot feluri :roll: si la diferite nivele!!! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Abbie M. 6295 Raportează post Postat Februarie 3, 2009 (editat) Am experimentat cu multe. Pentru snitele, recomand o combinatie de "sage" (nu stiu cum se traduce), rozmarin si oregano. E cam puternica aceasta combinatie dar mi se pare super. Friptura nu fac fara cimbru si piper. Cimbrul e condimentul principal. Nu concep varza calita fara marar; la ostropelul de pui adaug, pe langa usturoi, patrunjel uscat, si la ciorba de pui neaparat leustean, verde daca se poate. Salvie la o supa, as zice...daca esti amator de supe cu multe, multe verdeturi... Iar ghimbirul se poate folosi la o varietate de mancaruri - eu stiu in general de deserturi. E un pic iute. Editat Februarie 3, 2009 de WillingToHelp Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Bitch 15151 Raportează post Postat Februarie 3, 2009 (editat) ghimbirul se poate folosi la o varietate de mancaruri - eu stiu in general de deserturi. E un pic iute. Se foloseste extrem de mult in bucataria indiana,chinezeasca si tailandeza Editat Februarie 3, 2009 de Naeema Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
impresie 944 Raportează post Postat Mai 10, 2009 de prin lume adunate, condimente recomandate pentru carne si diverse legume . Voi mai reveni cu completari . varza: chimen, chimion, usturoi, mac, maghiran morcovi: dafin, seminte de anason, chimen, ghimbir, oregano fasole verde: migdale, marar, oregano, ceapa, rozmarin, cimbru mazare: arpagic, marar, patrunjel, ceapa, salvie cartofi: arpagic, menta, ceapa, cimbru spanac: piper, mustar, seminte de susan pui: paprika, vegeta, salvie, rozmarin peste: dafin, curry, marar, mustar, parika, ceapa vita: busuioc, dafin, usturoi, rozmarin, cimbru porc: chimen, curry, usturoi, ghimbir, mustar, rozmarin, cimbru Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
fnicolici1 0 Raportează post Postat Mai 10, 2009 (editat) Romanii cu nu au macar o singura mancare tipic romaneasca, nici condimentele nu putem sp[une ca sunt romanesto sau specifice unei zone de pe aici. Ale popoare ne-au invatat si luminat in gandire, si ne-au aratat ce sa folosim la mancare .Suntem la baza popor de ciobani, la propriu, la figurat doar in ziua de azi. Nu avem o mostenire genetica prea stralucita. Dacii falsificau monede de acum 1800 de ani, deci ce sa ne miram de cei din ziua de azi, ca nu avem nimic propriu. Comentarii: - cu 1800 de ani in urma dacii deja erau Romani sub imperiul roman- in destramare....iar falsificarea monedelor se facea si in timpul egiptenilor cu cateva de mii de ani inapoi. Nu stiu daca pe teritorul Romaniei de acum 1800 de ani se falsificau bani. Poate ar trebui sa-i intrebam pe reprezentantii actuali ai popoarelor migratoare de atunci, daca atunci cand au venit in Romania au descoperit ceva falsificatori de bani... - dacii nu erau un popor de ciobani ci faceau si apicultura si vinificatie - din cartiile de istorie. - Nici condimentele nu sunt specifice romanesti - decat patrunjelul, mararul si leusteanul - care de fapt sunt de loc din zona mediteranei. Poate ardeiul iute...nici asta. Cimbrul - cred ca este un condiment romanesc - il gasesti si in flora spontana de pe munte sub forma de cimbru salbatic. - Nu cred ca suntem un popor de ciobani "la propiu" deoarece alte popoare sunt specialiste in cresterea oilor - deci, in afara ca nu avem o mancare tipic romaneasca nici macar crescatori de oi nu suntem - ca ocupatia asta a fost "luata" de altii - reprezentanti ai altor popoare. "Nu avem o mostenire genetica prea stralucita." - esti sigura laurent III -rd ca nu ma insulti ? Hai sa-ti zic eu un condiment care il avem noi de pe timpul dacilor care "falsificau bani": sarea - NaCl - sarea de bucatarie. "Ale popoare ne-au invatat si luminat in gandire, si ne-au aratat ce sa folosim la mancare " Bine ca au venit popoarele migratoare intr-o zona din Romania, cu carnea de oaie sub saua calului ca sa ne arate ce sa mancam...altfel eram vegetarieni si acum mancam tot frunze si radacini...facute la gratar. Editat Mai 10, 2009 de fnicolici Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri