Jump to content
Forum Roportal
ellla

Legea rezonantei - teoria morfogenetica

Recommended Posts

Un intelept spunea ca daca ar trebui sa scriem toate marile adevaruri ale Creatiei, ele ar incapea pe o carte postala. Legea rezonantei este unul dintre aceste adevaruri fundamentale, care se regaseste in toate aspectele Manifestarii, de la comportamentul undelor si particulelor nucleare, viata fiintelor si pana la legile care guverneaza galaxiile.

 

Totul creaza rezonante: felul in care gandim, timbrul vocii, tinuta corporala, mediul in care ne desfasuram viata, persoanele langa care suntem, mancarea pe care o mancam, emisiunile la care ne uitam, muzica pe care o ascultam, etc. Nu trebuie sa ne miram daca o persoana care gandeste preponderent negativ va constata ca din ce in ce mai multe aspecte din viata ei nu merg asa cum trebuie. Este clar in aceasta situatie ca gandurile negative ale acelei persoane au atras catre ea rezonantele corespunzatoare. Daca acea fiinta si-ar orienta gandurile intr-un mod benefic, optimist, atunci dupa o perioada de timp va constata in mod natural ca multe aspecte din viata ei se vor orienta in bine.

 

Un alt mod de a trezi o noua rezonanta este de a o evoca mental, atragand-o astfel catre noi (a se vedea in acest sens articolul despre Teoria Morfogenetica = o fiinta vie nu mai este doar un ansamblu biologic, material, ci este cuplata la un camp morfic mult mai general si care este de natura energetica, vibratorie. Aici trebuie sa fim bine intelesi: TM nu postuleaza direct existenta sufletului ci ne referim la un camp energetic transindividual, o obisnuinta colectiva in care se incadreaza fiecare individ, atat fizic cat si psihic. Informatiile structurale sunt inregistrate de fapt intr-un camp morfic care actioneaza asupra tuturor proceselor biologice. ADN-ul devine astfel in special un receptor (e drept foarte complex) pentru campuri morfice care sunt mult mai complexe si care pastreaza mult mai multa informatie decat ar fi capabil doar ADN-ul singur sa o faca. Daca o fiinta vie ar fi o constructie, am putea compara ADN-ul cu executantii simpli care lucreaza la acea constructie, iar campurile morfice cu echipa formata de arhitecti si ingineri constructori). Diverse tehnici cum ar fi Programarea Neurolingvistica, sunt de fapt metode care pornesc de la imitarea unei persoane alese ca model.

 

Iubirea este forta suprema de atractie din Creatie - intr-adevar, desi iubirea este un aspect inefabil, dincolo de orice definitie, putem totusi sa caracterizam multe dintre manifestarile ei ca fiind manifestari ale unei irezistibile forte de unificare si coeziune.

 

Iubirea trebuie exersata pentru a putea fi perfectionata - Acesta este un mare secret al iubirii, de care putini oameni sunt constienti. Multi s-au obisnuit sa creada ca iubirea este ceva care le vine pe neasteptate si complet independent de vointa lor. De fapt lucrurile nu stau deloc asa ci iubirea, ca orice alta energie, poate sa fie atrasa sau respinsa in si din fiinta noastra. Datorita legii rezonantei, noi putem atrage in noi o iubire corespondenta cu propria noastra iubire interioara. Este ca si cum iubirea noastra interioara este un magnet care pe masura fortei sale atrage tot mai multa iubire din Creatie. Chiar daca la inceput iubirea noastra s-ar putea sa fie mica, sau aproape inexistenta, daca vom persevera in a amplifica in noi starea de iubire, gradat ea va deveni mare si chiar coplesitoare. Multe persoane (si in special cele egoiste si uscate sufleteste) au tendinta sa spuna ca ele nu vor iubi pana nu vor simti "marea" si "unica" mare iubire care le este destinata lor. Astfel aceste persoane nu vor face aproape nimic pentru a-si amplifica iubirea iar peste o anumita perioada de timp petalele sensibile ale sufletului lor se vor atrofia din ce in ce mai mult si atunci vor deveni cu adevarat incapabile sa mai iubeasca. Iubirea fata de o alta fiinta umana este un aspect foarte complex, fiindca ne pune la grea incercare orgoliul, egoismul, obisnuintele noastre negative sau partile inca nematurizate ale fiintei noastre. Din acest motiv nu toti oamenii sunt de la inceput capabili sa iubeasca o alta persoana. In aceste cazuri, nu trebuie sa asteptam sa ne vina marea iubire fara sa facem nimic ci trebuie sa actionam gradat dar perseverent pentru a ne trezi propria noastra iubire. De exemplu putem sa avem o floare pe care sa o ingrijim, un acvariu cu pesti, animale de casa, etc. Toate aceste fiinte necuvantatoare sunt mult mai usor de iubit decat oamenii si constituie o buna pregatire pentru amplificarea iubirii noastre. Totodata este foarte bine sa ne propunem sa ne manifestam in cat mai mare masura dezinteresat, actionand din iubire pentru alte persoane din jurul nostru. Astfel propria noastra iubire va creste si vom deveni capabili sa avem o relatie chiar exceptionala de iubire si cu o alta fiinta umana. In acest sens trebuie sa tinem minte urmatorul proverb: "Cine iubeste putin, putin va fi iubit. Cine iubeste mult, mult va fi iubit, iar cine iubeste infinit, infinit va fi iubit".

 

 

http://www.kambox.net/

Share this post


Link to post
Share on other sites

adica ... toata viata invatam ca + si cu - se atrag si cand colo + cu + se atrage ??? :D

 

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooau

Share this post


Link to post
Share on other sites

am scris eu ceva de polaritati ? :D

 

stii ce-a zis Iisus: cine are sa sporeasca cine n-are sa n-aiba deloc?

Share this post


Link to post
Share on other sites
am scris eu ceva de polaritati ? :D

 

stii ce-a zis Iisus: cine are sa sporeasca cine n-are sa n-aiba deloc?

 

Amin !

Share this post


Link to post
Share on other sites
adica ... toata viata invatam ca + si cu - se atrag si cand colo + cu + se atrage ??? :crazy:

 

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooau

 

 

a spus-o in sensul de "amplificare", nu de "atractie"! :yahoo:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am citit in ceva carti ca evenimentele importante din viata unei persoane si oamenii care vor juca un rol deosebit in viata fiecaruia.....sunt alesi inainte de reicarnare...tot pe baza legii atractiei......mi se pare ciudat sa avem asa un liber arbitru limitat........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sigur ca avem liber arbitru, asa in mare spus, dar nu in sens absolut. Cu cat esti mai sus pe scara evolutie aceasta libertate este mai mare. Insa traim intr-o lume nebuna nebuna, adica esti pus in situatia de a alege liber intr-o situatie sa spunem dar influnetele sunt foarte multe pentru ca tu doresti sa iei o anumita decizie nu esti sigur ca este buna dar asta simti, dar mai sunt cei din jurul tau, prietenii care spun sa faci cum cred ei, parintii, profesorii, moda, societatea mai sunt si cei de dincolo care incearca sa ne ajute si ne tot soptesc, adica exact ca la nebuni :good: . Si ce este naspa in situatie asta ca tu cedezi ca oricum nu esti sigur ca faci cum trebuie si fiecare au argumentele lor si bla bla nu mai tii cont de ce vrei tu de la viata. Esti distrus ca si individualitate si te ineci in marea masa a societatii. Si de fapt unde este pana la urma LIBERUL ARBITRU ! :o:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×