10 orașe istorice pe care trebuie să le vizitezi

10 orașe istorice pe care trebuie să le vizitezi

Detalii

CategoriiTurism
TaguriAustria, Belgia, Bilete de avion, Croatia, Franța, Grecia, Italia, Malta, Paris, Spania, Viena
Ultima actualizareSambata 5 februarie 2022
Vizualizari200

Voteaza & Distribuie

Descriere

Istoria este cea mai frumoasă poveste, care-și scrie filele peste vremuri, în locuri pe care merită să le vezi măcar o dată în viață. Iată care este topul celor mai frumoase orașe istorice, pentru următoarea ta vacanță:

Atena

Capitala Greciei este o adevărată lecție de istorie, cu atracții turistice faimoase: Acropole și templul Parthenon, Muzeul Național de Arheologie, Muzeul Bizantin, ruinele de la Templul lui Zeus, Biserica Sfinților Apostoli și Templul lui Hefaistos, Teatrul lui Dionysos, Cartierele Plaka și Anafiotika, Stadionul Panathenaic, Grădina Națională din Atena.

Roma


Cetatea Eternă este un oraș unde istoria este prezentă la fiecare pas. Cele mai importante obiective turistice sunt: Colosseum, Forumul Roman și Colina Palatina, Columna lui Traian, Piazza Navona și Pantheon, Fontana di Trevi și Piazza di Spagna, Villa Borghese, Trastevere, Vatican cu muzeele sale și Castelul Sant’Angelo.

Paris

Orașul luminilor își întâmpină turiștii cu atracții turistice faimoase, adevărate simboluri pentru istoria Franței și a umanității: Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame, Basilica Sacré-Coeur, Arcul de Triumf, Muzeul Luvru, Panteonul, Opera Garnier și minunatul Palat Versailles.

Londra

Capitală imperială de o mare strălucire, Londra spune povestea britanică a secole de civilizație și istorie glorioasă. Cele mai cunoscute obiective turistice de aici sunt: Palatul Buckingham Westminster Abbey, Big Ben, Catedrala St. Paul, Turnul Londrei, Palatul Kensington, London Bridge, Tower Bridge, British Museum, National Gallery, Trafalgar Square, London Eye.

Istanbul

Metropola de pe două continente este unul dintre orașele simbol pentru istoria universală, de aceea merită să iei bilete de avion către Istanbul, ca să petreci o vacanță în una dintre destinațiile populare pentru turiștii din toată lumea. Cele mai importante atracții sunt: Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Moscheea Albastră, Podul și Turnul Galata, Palatul Dolmabahce, Basilica Cisterna, Moscheea Süleymaniye, Muzeul de Arheologie, Hipodromul, Marele Bazar.

Viena


Capitala valsului, orașul cu strălucire de aur, Viena este un loc superb, care merită vizitat pentru minunatele sale monumente și atracții turistice faimoase: Palatele Schonbrunn, Belvedere și Hofburg, Catedrala Stephansdom, Opera de Stat, Cartierul Muzeelor și mai ales impresionantul Muzeu Mozart.

Bruges


Mai puțin cunoscut decât alte orașe central-europene, această bijuterie arhitectonică din inima Belgiei este un oraș istoric minunat, unde turiștii pot vizita Grote Markt, Belfort van Brugge, Basilica Sfântului Sange, Biserica Fecioarei, Muzeul Groeninge. Plimbările cu barca pe zecile de canale din Bruges reprezintă amintiri de neuitat dintr-un burg medieval de mare frumusețe.

Dubrovnik


Unul dintre cele mai cunoscute orașe din Croația, "Perla Adriaticii" este un loc plin de istorie, cu obiective turistice minunate: Vechile ziduri, Stradun, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Piața Loggiei, Fort Lovrijenac, Fântâna mare a Bisericii Onofrio, Palatul Rectorului și Muzeul Cultural Istoric, Mănăstirile dominicane și franciscane, Fortul Sf. Ioan, Bokar Fort.

Edinburgh


Cel mai frumos oraș scoțian este o destinație turistică ideală pentru iubitorii de istorie. Îi întâmpină aici monumente faimoase și locuri cu arhitectură unică: Palatul Holyroodhouse, Castelul Edinburgh, Muzeul Național al Scoției, Orașul de sub oraș, Monumentul Walter Scott și originala Bibliotecă a Greșelilor, cu documente întocmite eronat, încă din anul 1929.

La Valletta


Malta este o insulă unde istoria se scrie în piatră și este păstrată între ziduri și ape. Turiștii care vizitează capitala La Valleta vor fi impresionați de monumentele ei unice, semne ale civilizațiilor ce au trecut pe aici peste vremuri: Catedrala Sfântul Ioan a Cavalerilor maltezi, Palatul Marelui Maestru, Muzeul Național de Arheologie, Grădinile Barracca de Sus, Biserica naufragiului Sfântul Pavel, Teatrul Manoel, unul dintre cele mai vechi teatre din Europa.

Alege destinațiile preferate dintre aceste orașe istorice și vizitează-le ca să călătorești în timpuri străvechi, cu povești și legende fascinante!

Sursa foto: pexels.com/photo/embankment-with-sea-and-ancient-mosque-6152151/