Periferic

Periferic

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCristian Mungiu, Tudor Voican
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari802

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Periferic
An: 2010
Durata: 87 minute
Regia: Bogdan George Apetri
Scris de: Cristian Mungiu, Tudor Voican
Actori: Ana Ularu, Mimi Branescu, Andi Vasluianu
Gen: Drama

Matilda este eliberata din inchisoare pentru 24 de ore, timp in care planuieste sa fuga din tara pentru a incepe o viata noua. Dar, inainte ca ziua sa se incheie, protagonista va trebui sa isi infrunte trecutul intunecos. Este vorba aici de familia care a respins-o, iubitul sau si copilul pe care l-a lasat in urma. Libertatea ei atarna astfel de alegeri, iar lupta pentru o viata mai buna ii devine tot mai grea.
Se intoarce sa isi viziteze familia de care s-a instrainat cu mult timp in urma. Aici fratele sau, Andrei, este reticent in a o ajuta, iar sotia sa ar prefera sa o dea afara din casa. Insa Matilda nu renunta, iar cand conflictul explodeaza, se indoieste ca ar mai fi vreo sansa de ajutor, dar nici sperante pentru impacare.

Apoi, Matilda trebuie sa se intalneasca cu Paul, un proxenet care este in acelasi timp si tatal copilului ei. Nu are de gand sa plece fara banii de care va avea nevoie in calatorie, dar nici el nu ii va da ce ii datoreaza, iar, intr-un final, dupa negocieri fara rost, se va ajunge la niste rezultate deloc asteptate. In cele din urma, Matilda isi intalneste fiul, pe Toma. Ii promite copilului un viitor mai bun, chiar inainte ca ei sa plece in cautarea unei vieti noi, iar pentru asta va trebui sa uite trecutul. Aceasta este o alegere pe care ei vor trebui sa o faca fie impreuna, fie nu.