Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Bună seara,

vreau sa va rog sa îmi dați un sfat.

Am 41 ani și sunt căsătorit cu sotia mea, ne-am cunoscut pe internet, în vara anului următor a rămas gravidă cu copilașul nostru și apoi am hotărât sa ne căsătorim. La început a fost frumos, am iubit-o  ca pe nimeni altcineva în lumea asta, dar cred ca am făcut o mare greșeală.

Vreau sa menționez, nu stiu daca are relevanta pentru voi, ea lucrează în învățământ, și are atitudinea acea de cadru didactic, este o fire foarte irascibila, se enervează din orice, nu e mulțumita de nimic, aveam grija sa nu fac cumva ceva greșit, pentru că știam ca se aprinde din orice, pur și simplu făceam totul pe placul ei.

Eu sunt o fire foarte sociabila, aveam prieteni, ne vizitam unii pe alții pana am cunoscut-o pe ea. Asa a început dezastrul, am început sa rarim vizitele la alții, iar când veneau alții la noi, ea pleca prin casa, își făcea de lucru, făcea dus, totul ca să ii evite și sa le dea de înțeles ca nu ii place. Asa am rămas fără prieteni...

La început, cam 1 an am stat împreună cu părinții mei (cu care a avut niște certuri și de atunci nu ii mai suporta deloc) apoi ne-am mutat singuri in casa bunicii mele. A născut, s-au mai liniștit apele, după vreo 2-3 ani iar a început cu nemulțumirile, și bineînțeles cu certurile. A culminat cu excluderea mea din dormitor, unde dormeam toți 3 pe motiv ca sforăi și ca nu ma mai suporta, și de atunci eu dorm în alta camera.

Problema este ca a început sa ma mintă în legătură cu banii, în primul rand a mințit în legătură cu salariul ei (pana când am verificat eu), când am descoperit asta ma dus cu vorba ca ea strânge bani pt copil, am tăcut și am mers mai departe. Eu aduc tot salariul acasă, ea nu, plătește doar facturi. Acum 2 ani am descoperit ca a adunat o suma importanta de bani, care apoi a dispărut, bănuiesc ca ii incredintează surorii ca să aibă grijă de bani, din nou nici o explicație, doar certuri... Are o relație foarte bună cu sora ei, nu exista zi sa nu vorbească la telefon, cu mine nu se consulta deloc de când o cunosc, nu hotărâm nimic împreună, doar cu ea hotărăște ce facem mâine, în weekend și în concediu, nu mai suport tensiunea asta, îmi pare rău de copil, ma abțin cât pot de mult sa nu ne certam în fata lui. Eu nu am nici un cuvânt de spus, ce spun eu nu bine niciodată.

Am început sa am probleme de sănătate, am tensiune exagerat de mare, sunt intr-o depresie totala și nu mai reușesc sa îmi revin din socul asta.

De acum 2 ani, de la o cearta a început sa ma lovească, parca sunt ultimul golan din viața ei, nu ma suporta deloc, pentru ca am realizat ce caracter groaznic are, și de atunci tot asa o tine, cu violenta.

Sunt multe de povestit, dar nu mai am putere sa va mai spun și altele.

Ce sa fac, nu mai suport, copilul e la mijloc, el va suferi cel mai mult dacă ne despărțim, ce ați face voi?

O seara buna.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce sa fac, nu mai suport, copilul e la mijloc, el va suferi cel mai mult dacă ne despărțim, ce ați face voi?

 

 

Cred ca copilul va suferi mult mai mult crescand si traind intre certurile / violentele dintre voi, parintii. Da-i o sansa la o viata normala, la fel si tie. 

  • Like 1
  • Upvote 8

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ea lucrează în învățământ, și are atitudinea acea de cadru didactic, este o fire foarte irascibila, se enervează din orice, nu e mulțumita de nimic, se aprinde din orice, ...

 

Exact asa imaginam una din invatamant ... mai ales ca te si bate, poate in puscarie este locul ei la re_educare!!!

 

Stai departe de ea.   Copilul desigur ea-l va primi dar inainte sa faci testul de paternitate, am impresia ea se pregateste de maritat.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ionel, fara exagerare, am citit sute astfel de povesti. Da, ai facut o foarte mare greseala pentru ca ai acceptat sa te casatoresti repede. Nu cumva a ramas intentionat insarcinata, fortindu-te astfel sa grabesti lucrurile? Iata ceva la care va trebui sa te mai gindesti :) Cu siguranta nu-i prima femeie din lume care ar face asa ceva. 

 

Irascibilitatea ei nu are nicio legatura cu faptul ca lucreaza in invatamint :) Probabil ai inceput sa realizezi ca ea te-a izolat cit mai mult de familie si de prieteni. De ce a facut asta? Pentru a te abuza fara ca ei sa banuiasca ceva si sa te poata ajuta. Da, de la o posta se vede ca esti intr-o relatie foarte abuziva, asa ca sfatul meu este sa pui cit mai repede punct acelei casnicii bolnave.

 

 

Daca ai de gind sa ramii in continuare in acea casnicie pentru copil faci o foarte mare greseala si iti vei sacrifica propria sanatate fizica si psihica pentru o iluzie: iluzia ca ii va fi bine copilului in acel mediu. In aceasta situatie copilului ii va fi mai bine cu voi divortati deoarece va gasi la tine oaza de liniste si de stabilitate de care are atita nevoie, iar in timp va vedea diferenta.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Partea rea este ca in aceasta familie, tu esti o persoana abuzata, ce si-a pierdut increderea in sine, speranta, puterea, demnitatea si cea care te-a abuzat este sotia ta.

Partea buna este ca poti scapa de asa ceva si sa redevii cine erai. Nu e ceva ireversibil.

 

Chiar daca doi oameni, in timp, nu se mai inteleg in ale casniciei, din diferite motive, de ambele parti, abuzurile nu trebuie sa existe. Ceea ce face sotia ta, este foarte urat, poate nici nu realizeaza ca este un abuz...

Presupun ca ati avut multe discutii (si mai pasnice) in care i-ai spus ce simti, ce gandesti si ca ai vrea sa fie altfel pentru binele vostru si al copilului.

 

Daca nimic nu s-a schimbat, nici ca se va schimba vreodata..Daca tii la sanatatea ta psihica si fizica si mai ales pentru copil, este bine sa te rupi de acolo si sa incerci sa-ti reconstruiesti viata treptat, chiar si singur o vreme. Copilului ii va fi bine dupa un timp..Stiu ca e dureros sa te rupi de el, dar ii vei fi aproape si alaturi cat poti tu mai mult...

Imi pare rau ca treci prin asa ceva si stiu ca sunt atat de multe casnicii ce "functioneaza" in modul..abuziv...Unii accepta, altii nu..Fiecare om are o limita...dar de ce sa ajungi acolo? Sau poate deja ai ajuns, scriindu-ne noua aici..?

Cred ca ar trebui sa divortezi....din randurile tale reiese ca sansele pentru refacerea casniciei intr-un mod acceptabil, sunt nule.

Editat de sorinaa
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E foarte urit (dar foarte previzibil) ca ea ti-a ascuns citi bani cistiga si ca practic sustrage astfel bani din casa. Mai mult, tot ea hotaraste cum sint cheltuiti banii pe care-i cistigi tu. Intr-adevar, si eu am impresia ca se pregateste sa te paraseasca, lucru firesc deoarece te-a sleit de puteri si e constienta ca ai inceput sa vezi adevarata ei personalitate ;) Probabil nu te-a parasit pina acum deoarece nu a gasit inca pe altcineva si nu are unde sa se duca, dar cred ca o va face destul de repede.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ai tras lozul necastigator.

Voiam sa-ti zic, ca e mai bine singur decat singur in doi, dar singur in doi nu se compara cu situatia ta.

Deci stai cat se poate de naspa. mai rau decat atat nu exista. Cred.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De acum 2 ani, de la o cearta a început sa ma lovească, parca sunt ultimul golan din viața ei, nu ma suporta deloc, pentru ca am realizat ce caracter groaznic are, și de atunci tot asa o tine, cu violenta.

 

 

Tu esti barbat ?????? :think:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai lua copilul ca scuza.

Partea proasta e ca probabil daca iti gasesti curajul si divortezi, o sa te lingi pe bot de copil. Pare genul de psihopata care n-o sa te lase sa-l vezi, daca divortul va veni de la tine. Vorbeste cu un avocat.

Intre timp poti sa incerci sa nu mai stai la bataie. Sa pui piciorul in prag, sa ii arati ca esti barbat, totusi. Sa nu mai dai toti banii in casa, sa ii spui ca vreti sa impartiti cheltuielile, toate. Sa incepi sa te impui. Sa ii spui sa nu te mai agreseze fizic, sa o blochezi (e inalta, grasa? te domina fizic?)

Daca nu iesi din gaura in care esti, TOATE relatiile tale viitoare vor fi asa.

Nu trebuie sa-ti fie frica de ea. Ea a prins firul ca esti slab si te abuzeaza, dar roata se poate intoarce, doar sa vrei.

  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×