5 motive pentru care specialiştii în IT aleg fibra optică

Detalii

CategoriiIT, Stiinta
TaguriSuceava
Ultima actualizareMarti 21 noiembrie 2017
Vizualizari1243

Voteaza & Distribuie

Descriere

Când iei în considerare tipul de cablu de reţea pe care urmează să-l instalezi, cum faci să mergi pe alegerea potrivită? Cuprul are câteva avantaje, incluzând faptul că deja există în foarte multe locuri şi nu este atât de scump pentru a-l conecta la dispozitivele tale de reţea. În timp ce fibra optică este puţin mai scumpă, există câteva avantaje care îl transformă într-o soluţie mai atrăgătoare de infrastructură a cablului decât cea din cupru. După cum bine ştii, foarte multă lume foloseşte internetul, însă puţini ştiu să-i aprecieze viteza sau calitatea de funcţionare. Cu toate acestea, persoanele care lucrează în IT identifică cu uşurinţă o reţea de calitate. Îţi prezint 5 motive pentru care profesioniştii în IT aleg cablurile din fibră optică:

1. Cablurile din fibră optică nu se rup atât de uşor

Acest lucru înseamnă că nu trebuie să-ţi faci griji de înlocuirea lor frecventă, la fel ca a celor din cupru. Deşi fibra este realizată din sticlă, cablurile din cupru sunt mult mai predispuse la deteriorări decât sunt cele din fibră optică.

2. Cablurile din fibră optică sunt impenetrabile în faţa interferenţelor electromagnetice

Cablurile din cupru, dacă nu sunt instalate corespunzător, vor produce curenţi electromagnetici care pot să se interfereze cu alte cabluri şi pot provoca un haos într-o reţea. Cablurile de fibră optică, spre deosebire de cablurile din cupru, nu conduc electricitate.

3. Lumina nu poate lua foc

Un avantaj adăugat al cablurilor din fibră optică este că nu sunt în pericol să ia foc. Acest lucru poate fi atribuit aceluiaş motiv pentru care cablurile nu produc interferenţe electromagnetice, fiindcă nu trece curent electric prin nucleul acestuia.

4. Fibra optică este mai rapidă

Fibra optică este mai rapidă când vine vorba de viteza fotonilor împotriva vitezei electronilor. În timp ce cablurile de fibră optică nu călătoresc cu viteza luminii, se apropie destul de mult, fiind doar cu 31% mai lente.

5. Transmisia prin fibră optică are ca rezultat o atenuare mai mică

Când călătoresc pe distanţe lungi, cablurile din fibră optică experimentează mai puţine pierderi de semnal decât cablurile din cupru. Acest lucru se numeşte atenuare mai mică. Cablurile din cupru pot transmite informaţii până la 3 km, pe când cablurile din fibră optică pot călători de la 3 km până la 40 km.

Cine montează fibră optică în Suceava?


Netcom-Activ se ocupă cu lucrări de infrastructură pentru realizarea şi întreţinerea reţelelor urbane sau interurbane de cumunicaţii prin fibră optică. Aceştia execută sudură fibră optică, întreţinere reţea fibră optică, proiectare reţele fibră optică, dar şi măsurători OTDR/PM. Tot ceea ce trebuie să faci este să soliciţi o ofertă şi ei îţi sar în ajutor. Profită şi tu acum de avantajele fibrei optice.

www.netcom-activ.ro