Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Despre învaţământul românesc

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

On 9/5/2022 at 1:10 PM, Enki said:

Daca erau copiii mei mici, plecam din tara.

Exact asta am si facut. S-au dezvoltat foarte frumos. In alta parte.

Fi-mea era considerata un elev slab, desi abia incepuse (a terminat 2 clase acolo doar, plus ca nu crescuse vorbind limba romana). Nu era un elev slab; era un copil intimidat. Exista discriminarea ca era dintr-o patura sociala inferioara, in comparatie cu ceilalti; nu avea aceeasi situatie financiara etc. Cum am emigrat si discriminarea a disparut complet, a fost mereu printre primii in clasa si la liceu a ajuns la o clasa avansata de matematica. Ma tot gandesc, pana in ziua de azi, in ce hal i-ar fi mers cu stima de sine daca ar fi ramas in Romania. Acolo trebuie sa te lupti cu mai multe forte deodata, nu doar sa evoluezi natural. Sistemul din Romania te premiaza daca ai reusit sa iesi la suprafata dupa ce te-a calcat pe cap de 10 ori.

Editat de Abbie3
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate tot ciubucurile primeaza in invatamantul romanesc, in curtile avocatilor, al medicilor care nici nu primesc pacienti inainte sa primeasca banii de la o terta persoana.    Discriminarea in scoli va distruge tot sistemul de educatie romaneasca!!!   Se cred puternici dar nu sint.   In State nu este recunoscut nici un minut de facultate, pana nu te vor ei aici.            In Canada nu stiu exact doar despre doctori ca l-au fortat sa renunte la meserie si diploma.  Au devenit cativa din ei soferi de TIR in State, ca sa castige ceva. 

Eu am trecut prin foarte multa discriminare in Romania, dar ma bucura ca toti au murit deja demult de boli incurabile sau nu aveau din ce sa plateasca tratamentele!!!   Cu 20 de ani in urma cand am vizitat ultima oara, deja nu erau in viata 99% din cei care niciodata n-au plecat din oras niciunde.   N-am vazut nici o fiinta cunoscuta, erau cu toti in cimitir mi-a spus o patrona de magazin de antichitati, care-si vindea totul din casele mostenite de la parinti, bunici, matusi si unchi nepoti si un mare numar de rudenie ca toti mureau si din partea familiei ei ca si al sotului.  De la Chernobyl erau radiati.   Una din case a devenit magazin de cadouri cu marfuri dintr-o alta vreme.    Alta cofetarie ca se vand bine torturile si prajiturile de nunti, botezuri si alte evenimente largi, cand petrece cineva care a lucrat "afara"  si vrea sa intreaca toate petrecerile.   Lucreaza doar fete cu Bacalaureat pe aproape nimic, se bucura ca au loc unde sa castige ceva experienta, primesc de mancare si ceva bani.  In magazin era bune alea cu engleza si alte limbi de larga circulatie, ca intretineau discutii cu clienti si cumparau cat mai multe amintiri.   

Acum am auzit ca la pensie merg acasa inapoi in casa parinteasca unde au crescut acele cateva care mai traiesc, vaduvi/ve majoritatea, insa nu rezista nici acasa ca nu e ca altadata!!!  

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

vai vai vai, cum isi sufleca el manecile si se pune pe treaba cimpeanu asta. S-a dus el personal sa verifice daca s-a reparat plasa de la poarta de fotbal de la Sf Sava. vai vai cat de impresionata sunt.

Pe reteta Anisie care asculta cu echipa de filmare la usile claselor si dadea buzna peste profesori

Editat de Enki
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce nu se duce dobitocul la o scoala de la tara, sa bata la fel din picior: in doua zile vreau sa vad toalete functionale la interior, da?

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

compunere-2.jpg

Tinerii acestui secol trebuie sa fie alerti de tot ce se intampla in jurul lor.   Ador toti care-si exprima punctul de vedere fara sa ezite si incurajez si pe cei mai putini tari sa nu le fie frica sa sa etaleze opiniile, indiferent care-i situatia.  Sa nu se lase intimidate de nimeni, au si ei teritoriul lor ca oricare adult si trebuie sa-l apere.   A se accentua mereu ca NU sintem egali!!!

https://www.cancan.ro/cea-mai-tare-compunere-ce-a-scris-un-elev-despre-cum-si-a-petrecut-vacanta-de-vara-20684821

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Despre "Cine-a pus cârciuma-n drum" s-a scris si ODA de fericire si lauda ca n-a fost "OM nebun" insa cu scoala este o mare problema!!!

Am postat cantecul sa va reimprospatati amintirile ca azi nu se asculta as aceva doar alt stil muzical.

Peste tot pe Planeta a devenit asta o problema dar nu amenzile si punctele vor rezolva ci acordarea unei benzi de circulatie in acele minute cand se lasa copiii si se ridica din scoala, asa este si in Amerika.  Lumea se acomodeaza la programul scolar ca inainte de scoala nu se circula decat cu o viteza extrem de redusa ca de multe ori scoala este pe colt la intersectie si traverseaza copiii de 6 ani strada!!!    Sint voluntari care dirijeaza circulatia, nimeni nu este nervos, grabit sau salbatic ca au trecut prin asta si ei ca copiii dar si ca parinti, indiferent ce varsta au, pana si salvarea se opreste, daca n-a ocolit din timp zona sau era in acel loc urgenta.   

Intai implementati ceva necesar pe urma cu amenzi, ar fi mai ideal pentru toata lumea!!!

https://evz.ro/parintii-care-blocheaza-circulatia-risca-sa-primeasca-amenzi-avertismentul-politistilor.html 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Câți dintre miniștrii educației de după revoluție au plagiat  si inca foarte multi in alte functii unde au prezentat acte false!!!

https://www.libertatea.ro/scoala9/cati-dintre-ministrii-educatiei-de-dupa-revolutie-au-plagiat-4293702

De la toti ar trebui sa ia inapoi si salariile primite pe nedrept si in puscarie cu ei, ca au mintit.

Asa era si cand invatam eu pe vremuri, doar iepe si multisexuale din careva orfelinat erau trimisi sa predea ca profesoare, care erau servitoare la Bucuresti si prin Regat/Sudul romaniei.   Nici maniera de om de oras nu aveau decat de borfasi din mahalale.   

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Maine începe facultatea. Tuturor studenților urez numai note bune. Și ca sfat, nu va luați după aia care zic ca la facultate e pierdere de vreme. 

Și da, Bill Gates a renunțat la facultate. Dar ce facultate... Nu sunteți toți Bill Gates. Tine-ți-va de școală. 

Editat de Rodica`
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×