Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Ce mananca romanii: Paine cu Slanina si Ceapa

Postări Recomandate

Unele popoare originale considera si identifica mancarea cu medicament ... deci din toate cate-un pic nu strica niciodata, asta e si lozinca mea, dar eu stabilesc ce pun pe farfurie. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://retetesivedete.ro/secretele-nuntii-de-2-milioane-de-dolari-un-singur-a-lipsit-de-la-petrecerea-familiei-miliardarului-bill-gates.html

La nunta fetei lui Bill Gates s-a mancat si scoici cu slănină, :eek:  dar nu stiu cati au fost serviti cu bunatatea de slanina ca ginerele este musulman din Egypt,  a fost si o nunta religioasa cu o zi mai devreme ca ea trebuie sa treaca pe legea sotului, nu gluma.  Ma mir ca a fost porc pe masa la acea suma de bani cheltuit cu nunta.  Si vinetele umplute gasesc destul de simple pentru ocazie atat de festiva pentru triliardarii lumii.   Nu stiu numele englezesc sau italian al specialitatii ca eu nu mananc din astea, sint curioasa cum arata ca si restul ce s-a servit.          La o nunta parca n-am auzit inca sa fi servit sub nici o forma slanina, poate n-am fost la multe nunti, pe langa ca in State se consuma slanina enorm de multa.    

"În tot acest timp, camioanele au continuat să ruleze, inclusiv un camion Gallucci Catering umplut cu tăvi cu mâncare pentru eveniment. Proprietarul nu ar dezvălui meniul, dar ofertele lor principale includ vinete Imbottito, pui Campagna și scoici cu slănină, precum și alte delicatse. Un camion verde de la cofetăria de lux franceză Ladurée a adus tortul de nuntă masiv în niveluri separate pentru asamblare."

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
15 minutes ago, The Unknown said:

 

  și scoici cu slănină, precum și alte delicatse.  

Iote că din asta nu mâncai. 

Io știam numa de:

melci,

scoici,

raci,

craci!

:smile:

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai cand credeam ca am auzit totul ce se mananca pe planeta asta ca am vazut mii de episoade decand in America, mai aud si pe asta, de aceea am postat ca tocmai la BIll Gates in curte e asa foamete numit mancare exclusivista :chef: servit cand e si musulman la masa, in calitate de ginere!!!   

Acolo langa mare, mananci si tu ce-ti arunca pe mal valurile sau ce gasesti in plasa aruncat la noroc .... guvizi precis ai mancat.

*******

Citind ziarele am dat de inca o bucata de slanina, dar asta e din Sighetu-Marmatiei numa' ... fara scoici, ca s-ar considera stricat sau contaminat :o: 

https://bizarii-s-worldblogspotcom-monu.blogspot.com/2010/12/slanina-fiarta.html

Slanina cu boia au preparat, in Maramures este ceva obisnuit in case ca-s romani sau nemti, unguri, ucrainieni, austrieci.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

th?id=OIP.xNRV5J444e7AM966M6DMeAHaD4&pid=Api&P=0&w=344&h=181

https://www.capital.ro/cum-trebuie-sa-mananci-de-fapt-slanina-de-porc-greseala-imensa-care-o-face-toxica.html

Hai sa mai si radem un pic, ca SPECIALISTII ne invata cum sa mancam slanina de pork fara gresala :lol2:

Este o zicala maghiara: - Din caine slanina nu se face!!!  nici din vita, ovine, pasari, cal sau alt animal domestic sau salbatic.

Deci, am ramas lipiti de pork cei care-l folosesc primordial pentru hrana zilnica in caz ca am vrea sa mancam slanina afumata ca doar asa-i bun de mancat fara proces termic.   Dupa ce ca omu' preistoric s-a slefuit singur la ce-i bun, acum dupa milioane de ani ne va educa jurnalistii cum sa-i mancam sa ramanem si sanatosi daca nu murim.   Verbul a manca nu inseamna doar a baga in gura ca in sacul fara fund rumegus ... il vom afla imediat toate laturile slaninei de la cei care nu cred ca au mancat vreodata asa ceva!!!

In Secuime porcul taiat tinea aproape 1 an, se manca foarte econom din acel porc.   Slanina era un aliment dus la munca, in calatorie,  de primit un musafir neinvitat ca se oferea si un paharel de palinka, era in categori de mezeluri scumpe.   Niciodata n-am stiut care-i mai apreciat, slanina sau carnatii, dar cand se taia Toba, era un eveniment. 

Se manca de necesitate, de foame,  sa mearga mai bine painea uscata de multe ori pe camp sa aibe omu' putere sa termine munca pentru acea zi.

Azi mancatul este un alt sport de mare lux ca se permit mai multe, nu se lucreaza pe ogor/camp/padure ci in birouri de citit monitorul computerilor.   Necesita mult mai putina energie, dar totusi se va manca mult mai mult din orice care se poate atinge la intins de mana.    

story

Gogu era un coleg de munca la Bucuresti.   Colegilor le placea sa mancam impreuna la pranz ca este mai variat meniul insa Gogu s-a prezentat neinvitat zilnic la masa chiar pana sa ajungem cu toti langa mancare si se satura de bucatile cela mai bune.   Era bine suportat din spate, cu pile puternice si nu se putea spune nimic lui ala.   Un coleg s-a hotarit sa punem bucatele de sapun cu piper in loc de cascaval ... s-a facut, insa Gogu n-a facut diferenta ce mananca, doar dupa ce a râgâit, gura-i facuse spume si s-a speriat ca moare.  Dupa ce i-a trecut iar era inapoi la masa, eu m-am lasat de masa comunitara ca nu-mi convenea sa particip mereu cu ceva cumparat si altu' manca gratutit desi era mult mai bine platit ca mine. 

Iar acum cu cotul pe carte la invatat reguli:

*Recomand ca nimeni sa nu manance atata din slanina altuia ca sa-i puna si piper pe sapun!!!  este cea mai sanatoasa cale de a manca orice.*

"Nu există masă de Crăciun fără o bucată mare și grasă de slănină."

Wrong, Gresit,  de Craciun nu se mananca slanina ca nu s-a facut inca.  Sta in sare o vreme lunga inainte sa fie dus la afumat, procesul este mai lung decat a sterge cutitul de sange!!!  

"O ucraineancă îi învață pe români cum se mănâncă corect slănina"

*What???  gura romanilor e plin cu ceva, cheama in ajutor Rusii sa le indice unde-i locul de facut plinul.*

„Slănina crudă se manaca doar că are proprietăți benefice pe care le pierde când este afumată sau prăjită, deoarece grăsimile își schimbă structura biochimică.   Tăiată felii subțiri și mâncată cu ierburi, castraveți verzi sau frunze de salată, se condimentează cu orice ulei vegetal nerafinat care vi se potrivește și este folosit în acest fel”, a spus aceasta."

*Asta era meniul pe STEPA cand prindeau ceva lasat de sacali, lupi, tatari, cozaci, vulturi ... in drum spre a re-cuceri Ungaria de azi, dar s-au lasat repede de specialitatea casei cand si-au dat seama ca nu-i KOSHER  :surrender:... in Secuime NU se mananca slanina cruda si nici in Maramures.  De aceea nu aveam pe masa de Craciun asa ceva!!!   Din pork era facut sarmale, carnati si tocanita ca nu se gatea zilnic, supa dintr-o gaina batrana care nici macar nu mai clocea si cu asta era incheiat festa de iarna cu piftia pentru Anul Nou, Gogosi era desertul, de Craciun cozonac. 

M-am lamurit de sfaturile specialistilor de pretutindeni, despre alimentatie, nu accept conceptiile nimanui!!!  Mananc ce vreau si cand vreau!!!

 

 

        

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Slănina de porc revine la gloria de altădată. Nutriționiștii ne prezintă beneficiile acestui preparat tradițional

https://evz.ro/slanina-de-porc-revine-la-gloria-de-altadata-nutritionistii-ne-prezinta-beneficiile-acestui-preparat-traditional.html

Slănina de porc revine la gloria de altădată!!!

In America se mananca slanina fara intrerupere din cauza zvonurilor dietetice si este mai scump decat carnea.   Nu tin minte sa fi vazut la pret redus decat capetele cand se feliaza ca lumea vrea doar felii egale la lungime si grosime.  Se mananca pentru micul dejun american 2 felii de slanina prajit putin si in acea grasime se prajesc si 2 oua si 1-2 clatite/Pancakes in stil american peste care se toarna Sirop de Artar si unu peste altu il mananca sa aibe forta de stat la munca.   Inafara de populatia islamica si evreii, putini sint care nu mananca asta zilnic, pe langa propaganda "sanatoasa".   Mie mi-a recomandat doctorul ca am acid mult si slanina l-ar reduce.  Nu-i venea sa creada internistului ca eu nu mananc porc si din ce cauza.  M-am diagnozat singura nu demult ca practic nu porcul sau slanina ma deranja ci FUMUL.  Cand am mancat curcan afumat la fel am devenit la maini cu bube ca in copilarie :meeting:  

"Fumătorilor le este recomandat acest preparat pentru a întări sistemul imunitar. Slănina conține seleniu, benefic imunității, dar care previne și oxidarea în organism.  Slănina de porc are rol de pansament gastric și previne absorbţia rapidă de alcool din stomac. Tocmai din acest motiv se folosește ca aperitiv în zonele unde consumul de țuică este ridicat." 

   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Adevărul despre slănina cu ceapă! Când dăunează organismului și cum trebuie să o consumăm

O alta poza foarte apetisanta si atragatoare, insa din cate-mi amintesc eu, nu se manca slanina in regat, se gasea in magazine dar nu se inghesuia nimeni precum dupa burta sau altele. 

"Întorcându-ne la slana, sunt multe persoane care au impresia că acest produs românesc îngrașă."   Pe cati romani am cunoscut in Amerika si in Romania, nimeni nu voia sa auda de slanina, ma bucur ca a devenit o celebritate pe mesele de party, sau nu, n-am idee.   Rodica o sa-mi spuna daca pe langa ea se obisnuieste cu slanina la vedere cand vin musafiri.   In secuime ar fi o rusine daca n-ar scoate slanina si tuica pentru cineva care le-a onorat casa cu prezenta.    Doar o tanara familie de langa Cluj m-au rugat sa le cumpar Kaiserfleisch cand vin la mine ca nu le placea carnea prea slaba, dar in magazin acea slanina costa dublu decat decat carnea slaba  :o:   Erau recent veniti in Amerika si nu se puteau deloc acomoda, au plecat inapoi pana sa-si faca acte americane, erau cu Loterie norocosii.     

https://substantial.ro/adevarul-despre-slanina-cu-ceapa-cand-dauneaza-organismului-si-cum-trebuie-sa-o-consumam/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 17.10.2021 la 3:03, Vriies a spus:

Iote că din asta nu mâncai. I:smile:

Mancare de mare Lux daca Bill Gates a oferit nuntasilor.

Eu chiar ma gandeam acum, de cat timp n-am mancat slanina si nu-mi vine nimic in gand.   Ceea ce tin minte cand in 1994 am fost in Romania, toti din secuime pe cine vizitam, au scos slanina dar le-am explicat rapid sa nu taie din bucata mare ca noi nu mancam DAR stiau ca de acolo mergem la Bucuresti si taiau o bucata generoasa sa duc la sora mea.   A avut un pachet serios de digerat si cel mai mult s-a bucurat pentru acel cadou, iar ouale de casa proaspete mi l-au ambalat in faina de grau local sa nu se sparga intr-un saculet de in tot local crescut.   

Cu fumul am problema pan-la urma, nu cu slanina, dar nu se pot separa ca devine alt produs.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Deliciul iernii: slănină în pat de sare. Rețeta bunicii care face furori
*In acel pat de sare ar trebui bagata jurnalista care scrie aiureli sa-i mai iasa ideile astea din cap.   

Asa se trateaza profesional slanina si carnea de porc sa iasa sangele si altele precum jamboanele, si toate bucatile sa fie bine dezinfectate in acele covate special folositi de macelari insa foarte mari.    Si nu amestecati fan cu paie, ca ori se face slanina cu boia care nu intra in saramura ca se fierbe, sau slanina afumata care sta in covata.   

Slanina cu boia nu se mai pune la fum si multe inconsistentii enumarati acolo care numai delicioase nu sint. 

Urca in podul casei toate alea dupa ce au fost afumate si rezista 1 an intreg daca nu se mananca mai devreme.     

Care BUNICA stia sa faca asta???   Se angaja un macelar pentru munca asta daca se respecta o familie, asta nu e munca la nimereala, incepe la ora 3 dimineata si se termina a 2-a zi cu topitul grasimilor pentru untura.   Barbati puternici lucreaza cu asta nu bunicute, sa avem pardon.   Erau cumva din Bucuresti de pe bulevarde???   Happier New Year in 2023!!! 

 Covoare taranesti: Covata cioplita manual din lemn de pluta.

https://retetesivedete.ro/deliciul-iernii-slanina-in-pat-de-sare-reteta-bunicii-care-face-furori.html

 

https://retetesivedete.ro/deliciul-iernii-slanina-in-pat-de-sare-reteta-bunicii-care-face-furori.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×